Shrimp Refuge Forums

Shrimp Refuge Forums (https://forum.shrimprefuge.be/index.php)
-   Hardware & Software (https://forum.shrimprefuge.be/forumdisplay.php?f=11)
-   -   De grote provider thread (https://forum.shrimprefuge.be/showthread.php?t=6395)

BuiZe 03-03-2009 20:52

De verplichte coax bevat het digitale (en analoge) TV signaal, de optionele UTP bevat de feedback voor interactieve TV/content op aanvraag/programmagids/...

Alter Ego 03-03-2009 21:27

die indibox zal wel blijven werken..

sales afdelingen durven zo dingen nogal eens verzinnen om maar aan hun verkopen te geraken...


Ik zou zeggen bel naar de technische dienst van telenet en vraag het daar eens

Fraeco 04-03-2009 13:29

Normaal gezien zou die indibox blijven werken op Telenet Digitaal.

De rest is zoals Alter zegt, verkopers die sales proberen te maken. Telenet verkopers zijn dan ook het grootste vuil dat op deze aardkloot rondloopt. Die vasten lullen Úcht alles uit hun nek om dan toch maar net die Úne extra verkoop te hebben.

Liever een geforceerde klant dan een gelukkige klant voor die gasten.

Fraeco 04-03-2009 15:53

Confirmed door iemand die op techniekers helpdesk zit. Indiboxen blijven nog wel even in dienst, als ze deze gaan vervangen gaat dat een migratie zijn en krijg je normaal gezien nieuwe bakken :)

Als die verkoper terugbelt, vraag em keer zijn naam en maak em maar wat bang. Telenet heeft zo'n praktijken niet graag.

keukentafel 04-03-2009 15:59

Ik krijg al 1 maand terugbetaald van Scarlet. Misschien twee.

Maar nu zit ik wel zonder tinternet :(

Pistons 05-03-2009 17:25

Vanmorgen telefoontje gekregen van Belgacom dat ze mijn snelheidsverhoging gingen doorvoeren. Na 10 minuutjes was het al in orde.

http://www.speedtest.net/result/423534545.png

Blade 05-03-2009 19:43

Haha, dat zou een telenet verkoper eens bij mij moeten proberen. Hij zou er niet goed van zijn.

keukentafel 06-03-2009 13:37

Is het normaal dat ik deze waarden heb als ik wel verbinding kan maken maar geen response krijg?

SNR: DL:6 UL:14
Line Attenuation: DL:4 UL:3
Data rate: DL:6144 UL:643

Die Line Attenuation ligt toch veel te laag om mogelijk te zijn?
Status van mijn modem blijft op: waiting for response...


Ze hebben mij verplaatst van hun eigen centrale (waar ik 20mbit kon hebben) naar een 'dichtere en betere centrale' zonder hun infrastructuur. En nu kan ik max 6mbit krijgen.
Hoe de fuck kan dat nu beter zijn??? Vriendelijke mensen op de helpdesk maar ze moeten ni beginnen zeveren!

murda 06-03-2009 15:56

Quote:

Originally Posted by keukentafel (Post 393772)
Is het normaal dat ik deze waarden heb als ik wel verbinding kan maken maar geen response krijg?

SNR: DL:6 UL:14
Line Attenuation: DL:4 UL:3
Data rate: DL:6144 UL:643

Die Line Attenuation ligt toch veel te laag om mogelijk te zijn?
Status van mijn modem blijft op: waiting for response...


Ze hebben mij verplaatst van hun eigen centrale (waar ik 20mbit kon hebben) naar een 'dichtere en betere centrale' zonder hun infrastructuur. En nu kan ik max 6mbit krijgen.
Hoe de fuck kan dat nu beter zijn??? Vriendelijke mensen op de helpdesk maar ze moeten ni beginnen zeveren!

Volgens mij ligt het probleem aan u kant. De attenuation is laag wat goed is!
Maar u SNR is te veel te laag. Dat is ook de reden waarom je niet kan synchroniseren ...

keukentafel 06-03-2009 16:23

Quote:

Originally Posted by murda (Post 393816)
Volgens mij ligt het probleem aan u kant. De attenuation is laag wat goed is!
Maar u SNR is te veel te laag. Dat is ook de reden waarom je niet kan synchroniseren ...

Dat zeiden die techniekers ook.
Maar als ze langskwamen moesten ze telkens concluderen dat alles in orde is.

Op mijn vorige centrale kon ik zelf syncen met een SNR van 3! (3!!). Dat was een centrale met scarlet hardware.
Nudat ik op een nieuwe centrale zit zonder scarlet-aparatuur lukt dat niet meer. Hoera voor Belgacom! :(

Lage attenuation is goed, I know. Maar 4 en 3 zijn toch absurd lage waarden? Doet mij eerder denken aan een fout dan aan echt zo'n lage waarden.

murda 06-03-2009 16:33

Ja de bekabeling kan inorde zijn maar dat wilt niet zeggen dat u modem u ook voor ruis kan zorgen.
Bij mij was dit het geval. Modem moeten vervangen omdat de spanningscontrole naar de zak was en die produceerde ruis op mijn signaal.

Aan de hand van u attenuation zit je +- 300 meter van de centrale.

keukentafel 06-03-2009 16:42

Heb al met andere modem geprobeerd. Scarlet technieker heeft met zijn modem ook al geprobeerd. Zelfde SNR.

Quote:

Originally Posted by murda (Post 393827)
Ja de bekabeling kan inorde zijn maar dat wilt niet zeggen dat u modem u ook voor ruis kan zorgen.
Bij mij was dit het geval. Modem moeten vervangen omdat de spanningscontrole naar de zak was en die produceerde ruis op mijn signaal.

Aan de hand van u attenuation zit je +- 300 meter van de centrale.


murda 06-03-2009 16:45

Dan moet scarlet eens een BG technieker laten afkomen want dit is niet normaal.

Teki 07-03-2009 11:33

Alsof die speedtest klopt (6mbit down, 512kb up)

http://www.speedtest.net/result/424715133.png

En ik haal vanop usenet ~600kb/sec & upload tegen 60kb/sec

murda 07-03-2009 15:17

Quote:

Originally Posted by Teki (Post 394004)
Alsof die speedtest klopt (6mbit down, 512kb up)

http://www.speedtest.net/result/424715133.png

En ik haal vanop usenet ~600kb/sec & upload tegen 60kb/sec

Die speedtest klopt zeker. Blijkbaar heb jij een betere routing naar usenet dan naar die server in Mechelen. En alsook u ping is wel heel hoog. Probeer anders naar Brussel een speedtest te doen.

Zover ik al getest heb is speedtest.net de beste speedtest.
Hier zijn er nog andere die ik gebruik:

http://speedtest.telenet.be/
http://vubnet.vub.ac.be/speedtest.html

BlaCkBirD 08-03-2009 10:59

http://www.speedtest.net/result/425305985.png

niet slecht, maar nu moeten ze dringend eens aan upload werken

jmke 08-03-2009 11:09

ni slecht voor in de walen:

http://www.speedtest.net/result/425309233.png
http://www.speedtest.net/result/425309726.png

Trojan 08-03-2009 12:01

Vandaag een keer naar die telenet helpdesk gebeld, ik moest enkel de taal selecteren en ik kreeg iemand aan de lijn en 5 minuten later was mijn digicorder geactiveerd.

Een wereld van verschil tegenover belgacom waar je eerst een half uur op cijfers moet drukken om dan iemand aan de lijn te krijgen die u niet kan helpen. Ze redeneren daar waarschijnlijk van 'tis toch een gratis nummer dus kunnen we de mensen aan het lijntje houden'.

Tzal er waarschijnlijk veel mee te maken hebben dat het zondag is, maar toch pluspunten voor telenet.

Trojan 08-03-2009 17:00

Ik ben eens aan het zien bij extra opties voor dommel netconnect en ik zie het volgende staan:
Quote:

Originally Posted by dommel
• boost pack neem het boost pack en geniet van ongelimiteerd (dus geen fup zoals bij andere providers maar echt GEEN limiet) downloaden, 4 gelijktijdige pppoe passthrough sessies toegestaan. (6,00 euro/maand en 9,95 euro activatie)

Wat wil dat juist zeggen?

keukentafel 13-03-2009 15:14

Kutterdekut zeg!

Aan de intro in de kelder heb ik een SNR van 19. In mijn appartement een SNR van 6.

Dus: huisbaas contacteren om de draden te herleggen. Dat kan nog maanden, jaaaaaren duren :'(

Bij deze: sorry voor de lag en disconnects tijdens het gamen...


All times are GMT +1. The time now is 00:40.

Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.