Go Back   Shrimp Refuge Forums > Amusement > Film & TV

Reply
 
Thread Tools
Old 27-03-2013, 18:49   #1   link
quantrias
Senior Member
 
quantrias's Avatar
 
Post Cinema: 'The Wolverine'

quantrias is offline   Reply With Quote
Old 27-03-2013, 20:51   #2   link
Maniac
Filmnerd
 
Maniac's Avatar
 
Location: Filmland
Ik ben eigenlijk wel hoopvol voor deze, James Mangold heeft gezegd dat hij zich deels heeft gebaseerd op de Wolverine limited comic reeks van Frank Miller. Heb die onlangs in huis gehaald en dat is echt wel in orde: Wolverine, Japan, geheime agenten en samoeraï. Wolverine wordt geportretteerd als een ronin zonder heer. De rest van de X-men zijn volledig afwezig in de strip, het verhaal gaat totaal niet over mutanten. De trailer houdt op het eerste zicht wel niet zeer veel verband met de comic maar bepaalde elementen zijn herkenbaar en een snelle check op imdb leert dat sleutelpersonages uit de strip ook in de film zullen aanwezig zijn.
Maniac is offline   Reply With Quote
Old 27-03-2013, 21:12   #3   link
Jerre_31
Senior Member
 
Jerre_31's Avatar
 
Location: Oost-vlaanderen
Send a message via MSN to Jerre_31
op het einde van de strip komen de andere X-men wel even aan bod...
__________________
sometimes when i'm bored i put vaseline all over myself and pretend im a slug
Jerre_31 is offline   Reply With Quote
Old 27-03-2013, 21:36   #4   link
Maniac
Filmnerd
 
Maniac's Avatar
 
Location: Filmland
Wel, er zijn twee edities van die strip, de originele bestaande uit de vierdelige miniserie van Claremont en Miller (de versie die ik heb) en een recente die naast die 4 nummers ook nog een tweetal nummers van Uncanny X-Men toevoegt. Naar het schijnt vormen die een soort epiloog die er nogal met de haren is bij gesleurd.
Maniac is offline   Reply With Quote
Old 26-07-2013, 13:30   #5   link
Maniac
Filmnerd
 
Maniac's Avatar
 
Location: Filmland
Post Cinema: 'The Wolverine'

Logan (Hugh Jackman) leeft teruggetrokken in de besneeuwde bossen van Canada. Een kennis uit het verleden laat hem overbrengen naar Japan om afscheid te nemen. Dat is het begin van een reeks gebeurtenissen waarbij Wolverine de speelbal in de opvolgingsstrijd binnen de Yashidaclan wordt.

Als een van de weinigen die het verguisde 'X-Men origins: Wolverine' nog een genietbare actieflick vonden keek ik oprecht uit naar 'The Wolverine'. Met reden: de strip van Frank Miller en Chris Claremont is één van de betere verhalen die er ooit over het uitgemolken personage zijn verschenen. De strip presenteert Wolverine als een ronddolende ronin, een krijger zonder meester, die het in het verre Japan in een politiek wespennest terecht komt en het te pakken krijgt voor de mooie dochter van een wrede heer. 'The wolverine' is zeker geen letterlijke adaptatie van de comic maar van bij de eerste scènes is het duidelijk dat James Mangold zich heeft laten inspireren door het bronmateriaal. Waar de eerste scènes nog zo uit de strip zijn getrokken worden de invloeden steeds subtieler.

De constante is dat de focus steeds op Wolverine blijft liggen. In vergelijking met de meeste recente superheldenfilms lopen er in 'The Wolverine' betrekkelijk weinig mutanten rond. Bovendien is dit een comicverfilming die zich niet aandient als een langerekte actiescène met wat flashbacks tussen of als een origin story. James Mangold trakteert ons weliswaar op een zeer spectaculair gevecht op het dak van een kogeltrein doch het is tekenend dat de finale eerder het zwakste en zeker het minst originele punt van de film is. De weg ernaar is veel interessanter. Wolverine is hier niet meer een razende natuurkracht. Hugh Jackman speelt het personage als een gebroken man die op zoek is naar verlossing uit de hel van de onsterfelijkheid. Inmiddels heeft Jackman zich zo vereenzelvigd met deze rol dat hij dit op automatische piloot zou kunnen doen. Het spreekt dan ook des te meer voor hem dat hij hier op overtuigende wijze een richting met het personage inslaat die we nog niet eerder zagen.

Hier en daar zijn er wel een paar zaken die wat meer uitwerking hadden kunnen gebruiken. Het personage van Viper is bijzonder eendimensionaal, de finale is getelefoneerd en het gevecht met de Silver Samourai mist een zekere intensiteit. Het is bijna jammer dat er buiten Wolverine überhaupt nog andere mutanten in de film zijn geschreven. Mangold heeft gelukkig genoeg ninja's en yakuza voorzien om ook de actie gevarieerd te houden.'The Wolverine' slaat meer de toon aan van een Jason Bourne dan van een X-Men. De actiescènes staan ten dienste van het verhaal en niet omgekeerd. Gaandeweg schudt Mangold enkele beelden uit zijn mouw die sterk refereren naar het werk van Miller en Claremont, wat de film visueel zeker ten goede komt. 'The Wolverine' heeft het overdadige van zijn voorganger grotendeels van zich afgeschud. Dat gaat ook op voor de passende soundtrack van Marco Beltrami.

'The Wolverine' is een solide actiethriller die voldoende aanknopingspunten met de vorige films bevat maar zich ook perfect zelfstandig laat bekijken. En het is vooral een prent die doet wat we eigenlijk al van 'X-Men origins: Wolverine' hadden verhoopt: meer betekenis en diepgang geven aan de populaire en geliefde held. Een rechttoe-rechtaan comicverfilming die weet te plezieren en entertainen.

3 sterren op 4

Trailer


Last edited by Maniac; 27-07-2013 at 15:13.
Maniac is offline   Reply With Quote
Old 26-07-2013, 18:20   #6   link
jelliuz
Senior Member
 
jelliuz's Avatar
 
Godver, nu moet ik ook gaan kijken. Fuck you maniac
jelliuz is online now   Reply With Quote
Old 31-07-2013, 14:10   #7   link
Wolf
Oh no
 
Wolf's Avatar
 
Ik vond deze (net als Pacific Rim) een teleurstelling. The Wolverine is wel de betere van de 2. Waarom moeten ze er altijd schattige Japanse meisjes bijsleuren?

SPOILER
Het verhaal van die serpent/dokteres wordt ook helemaal niet uitgediept.
__________________
If we must never take any chances, we should have nothing at all, for nothing is certain. —Blaise Pascal
Wolf is offline   Reply With Quote
Reply

  Shrimp Refuge Forums > Amusement > Film & TV

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 00:46.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.