Go Back   Shrimp Refuge Forums > Burgermannen > Wonen, Leven & Reizen

Reply
 
Thread Tools
Old 17-06-2016, 12:00   #1   link
makila
Senior Member
 
Reisbureau maakt een fout, wie draait op voor de kosten?

Mijn moeder had via het reisbureau een reis geboekt. Alles is vlot verlopen tot ze terug naar huis wilde vliegen. Ze had enkele dagen voor haar vlucht, de tickets verkregen van het reisbureau. Daarop stond dat ze op 15/06 terug naar Belgie zou vliegen, evenwel op de luchthaven bleek dat de vlucht reeds in maart (!) verplaatst was naar 16/06. Dat is vreemd want zelfs de nummer van de stoel in het vliegtuig die voor haar gereserveerd was, stond op het ticket. (met de foute datum aldus) Ik dacht altijd dat de stoel pas enkele dagen voor de reis kan gereserveerd worden? Hoe kan het dan dat er nog altijd een foute datum stond op het ticket?

Het reisbureau heeft dan aan de telefoon gezegd: 'Oei! We hebben dit nooit opgemerkt dat de vlucht verplaatst was!' Vermits het te laat was de reis om te boeken, heeft het reisbureau voor +-300 euro nog een last minute ticketje gekocht voor een andere vlucht, maar dan richting Amsterdam ipv Brussel. Nu moest de taxichauffeur (maar die chauffeur is ironisch genoeg tevens, de man van de eigenares van het reisbureau) dus naar Schiphol komen ipv naar zaventem.

Nu krijgt mijn moeder een EXTRA rekening van het reisbureau. 300 euro voor dat extra ticket + maar liefst 400 euro (!) voor de taxi! Want nu moest de taxi dus van Amsterdam helemaal tot in Belgie aan haar huis rijden. Normaal was de prijs van de taxi 80 euro. Wel ook straf dat de taxi keihard doorrekent terwijl de taxi zelf ook nog eens eigendom is van het reisbureau. Maw door een fout van het reisbureau zou mijn moeder maar liefst 620 euro (!) EXTRA moeten betalen (De ganse reis zelf koste zelfs minder!). In hoeverre is het reisbureau wettelijk hier in zijn recht? OK mijn moeder had online ook zelf kunnen controleren of de vlucht niet verschoven was, maar ja, ze is een leek op gebied van internet, vandaar dat ze ook via het reisbureau gegaan is.

Wat is het nut van een reisbureau als wanneer ze een fout maken, ze gewoon de extra gemaakte kosten aan jou aanrekenen? (Vooral de taxi is absurd, dat kost hen in praktijk geen 400 euro vermits ze zelfs eigenaar zijn van die taxi)

Last edited by makila; 17-06-2016 at 12:06.
makila is offline   Reply With Quote
Old 17-06-2016, 12:25   #2   link
vAmP
Señor
 
vAmP's Avatar
 
Location: Leuven/Roeselare
Quote:
b) In de loop van de reis

U kunt een belangrijk gedeelte van de in de overeenkomst bepaalde diensten niet uitvoeren.

U moet de nodige maatregelen nemen om aan de reiziger evenwaardige vervangende oplossingen zonder prijstoeslag aan te bieden.
In geval van een prijsverschil tussen de diensten waarin voorzien is en de gepresteerde diensten moet u de reiziger het verschil terugbetalen.
Indien de reiziger deze alternatieve oplossingen niet aanvaardt, moet u hem een evenwaardig vervoermiddel aanbieden om hem naar zijn plaats van vertrek te laten terugkeren en hem in voorkomend geval te vergoeden.
U bent verplicht om hulp te bieden en bijstand te verlenen aan een reiziger in moeilijkheden.
http://economie.fgov.be/nl/ondernemi.../#.V2PdghmxXqA

Daar lijkt me nu eens geen discussie over mogelijk.
Nogal straf dat het reisbureau dit zelfs nog probeert.
vAmP is offline   Reply With Quote
Old 17-06-2016, 12:41   #3   link
makila
Senior Member
 
Ik dacht het al. Ik vond de wetgeving hiervan niet asap terug. Thanks

Ik zal haar zeggen dat ze die extra factuur niet moet betalen. Leek me toch ook straf dat dit wettelijk allemaal mag doorgerekend worden.
Vooral die factuur van de taxi is er los over. Want dat kost hen eigenlijk alleen aan benzine dat ze nog aftrekken van de belastingen als beroepskost (de taxichauffeur moet ze niet betalen hé!)

Last edited by makila; 17-06-2016 at 12:44.
makila is offline   Reply With Quote
Old 17-06-2016, 12:52   #4   link
Erik701
Senior Member
 
Erik701's Avatar
 
Location: Edit Value
Send a message via ICQ to Erik701 Send a message via MSN to Erik701 Send a message via Skype™ to Erik701
En waarom moeten ze die taxichauffeur niet betalen? Ook al is dat de man van de eigenares, die moet toch ook uitbetaald worden op het einde van de maand? Wat met zijn verzekering? De leasekosten / afschrijving / ... van de taxi zelf?

Dat ze dat niet aan je moeder mogen doorrekenen spreekt voor zich imo, maar daarom is die taxi nog niet gratis he (op verbruik na). 400 eur voor een taxi van ergens in ons land tot Schiphol is niet geweldig duur trouwens, eerder een standaard prijs. Veel geld, daar niet van, maar marktconform (m.u.v. Uber ofzo, uiteraard).
Erik701 is offline   Reply With Quote
Old 17-06-2016, 12:54   #5   link
makila
Senior Member
 
Quote:
Originally Posted by Erik701 View Post
En waarom moeten ze die taxichauffeur niet betalen? Ook al is dat de man van de eigenares, die moet toch ook uitbetaald worden op het einde van de maand? Wat met zijn verzekering? De leasekosten / afschrijving / ... van de taxi zelf?

Dat ze dat niet aan je moeder mogen doorrekenen spreekt voor zich imo, maar daarom is die taxi nog niet gratis he (op verbruik na).
Ja je hebt gelijk.
makila is offline   Reply With Quote
Old 17-06-2016, 16:23   #6   link
Jay-Jay
Senior Member
 
Jay-Jay's Avatar
 
Had ze niet gewoon de fiets van Jonah kunnen lenen?
Jay-Jay is offline   Reply With Quote
Old 18-06-2016, 20:07   #7   link
Teus
key forum member
 
Teus's Avatar
 
Location: chaos sanctuary
geen frank opleggen voor het reisbureau hun flater
je neemt en betaalt een reisbureau net omdat alles vlekkeloos zou verlopen
zo'n frats van 700 euro is reden genoeg om er nooit meer terug te komen
__________________
There is much killing to be done.
Teus is offline   Reply With Quote
Reply

  Shrimp Refuge Forums > Burgermannen > Wonen, Leven & Reizen

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 00:48.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.