Go Back   Shrimp Refuge Forums > Amusement > Film & TV

View Poll Results: Rate it!
4 sterren 0 0%
3.5 sterren 0 0%
3 sterren 0 0%
2.5 sterren 1 33.33%
2 sterren 0 0%
1.5 ster 1 33.33%
1 ster 0 0%
0.5 ster 0 0%
0 sterren 1 33.33%
Voters: 3. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
Old 17-04-2017, 17:43   #1   link
Maniac
Filmnerd
 
Maniac's Avatar
 
Location: Filmland
Post Cinema: 'Kong: Skull island'

1973. Een militaire expeditie trekt anar het pas ontdekte Skull island, een eiland omgeven door een permanente storm, in de hoop er geografische en wetenschappelijke ontdekkingen te doen. Voor ze het weten komen ze vast te zitten in de jungle, omgeven door gevaarlijke wezens en een gigantische gorilla.

Ik ga er geen doekjes om winden: 'Kong: Skull island' is een echte creature feature, niets meer en niets minder. Net als 'Godzilla' enkele jaren geleden ga je 'Kong' bekijken omwille van de monsters. Al de rest is bijzaak. Wie de fun niet ziet in een aantal gigantische wezens die op elkaars bakkes slaan kan beter thuis blijven. Als dat wel je ding is, dan biedt 'Kong: skull island' meer dan waar voor je geld. Het team van Industrial Lights and Magic laat de mythische aap op verbluffende wijze tot leven komen en ook de andere monsters (gigantische spinnen, beeldvullende wandelende takken, enorme waterbuffels) ogen erg overtuigend. Visueel is deze 'Kong' dan ook een erg geslaagde onderneming die gemaakt is voor het grote scherm. Het bioscoopformaat laat onze favoriete gorilla immers pas echt tot leven komen.

Dat de makers precies weten wat voor soort film ze aan het draaien waren blijkt uit de licht ironische toon die 'Kong' van bij de beginscène aanslaat. De vele bekroonde steracteurs (Samuel L. Jackson! John Goodman! Brie Larson! Tom Hiddleston! John C. Reilly!) spelen het tongue-in-cheek, waarbij vooral John C. Reilly als de piloot die al 28 jaar op het eiland vastzit aan de haal gaat met elke scène waarin hij opdraaft. Alle personages zijn van boordkarton. De scenaristen doen zelfs geen enkele poging om ze van enige diepgang te voorzien. De focus ligt volledig op de monsters

Het leuke is dat de scenaristen het verhaal plaatsen tijdens de Vietnamoorlog, hetgeen regisseur Jordan Vogt-Roberts aangrijpt om de film van een coherente retrostijl te voorzien die doet terugdenken aan die van de klassieke monsterfilms uit de jaren '50 en '60. Terwijl David Bowie, The Stooges en Creedence Clearwater Revival weerklinken en de soldaten van Samuel L. Jackson zich opmaken om het eiland 'Apocalypse Now' gewijs met hun helicopters te bestormen stapelen de plotgaten zich op. Maakt niet uit: de compleet willekeurige humor en -eerlijk is eerlijk- knappe set pieces zorgen ervoor dat 'Kong: Skull island' zich laat bekijken als een peperdure B-film vol schoon volk dat met open ogen hun dood tegemoet loopt en een regisseur die zich met een budget van 185 miljoen dollar als een kind in een magische snoepwinkel lijkt te voelen. Goed is niet meteen het woord dat ik zou gebruiken om 'Kong: Skull island' te beschrijven, maar ondanks (of dankzij) alle onnozelheden heb ik verrassend goed moeten lachen om deze entertainende monsterfilm. Wie weet waar hij voor tekent krijgt met 'Kong: Skull island' waar voor zijn geld.

2.5 sterren op 4Maniac is offline   Reply With Quote
Old 18-04-2017, 08:50   #2   link
Dorfmeister
O_o
 
Het is duidelijk bedoeld als campy B-film maar men doet zo hard z'n best dat het de fun van dergelijke films mist. Jackson denkt nog dar hij op de set zit van Snakes on a Plane.
Dorfmeister is offline   Reply With Quote
Reply

  Shrimp Refuge Forums > Amusement > Film & TV

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 05:43.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.