Go Back   Shrimp Refuge Forums > Amusement > Film & TV

Reply
 
Thread Tools
Old 01-06-2007, 23:50   #1   link
Maniac
Filmnerd
 
Maniac's Avatar
 
Location: Filmland
Post Cinema: 'The host'

De familie Park baat aan de rand van de Hanrivier in Seoel een eetkraampje uit. De niet al te snuggere Gang-Du (Kang-ho Song) en grootvader Hie-bong (Hie-bong Byeong) zorgen voor de klanten terwijl Nam-il (Hae-il Park) op zoek is naar werk en Nam-Joo (Du-na Bae) probeert een gouden medaille te halen als professionele boogschutster. Gan-Dus dochter Hyun-seo (Ah-sung Ko) keert terug van school en wil naar de wedstrijd van haar tante op televisie kijken wanneer de hel losbreekt. Een afzichtelijk wezen kruipt uit de Han, schopt keet en neemt Hyun-seo mee naar zijn schuilplaats. Het leger zet alle ooggetuigen onder quarantaine. Gang-Du krijgt echter telefoon van Hyun-seo die vertelt dat ze wordt vastgehouden door het monster. De familie Park ontsnapt uit het ziekenhuis waar ze onder toezicht zijn geplaatst en zetten een geïmproviseerde reddingsactie op touw.

Er komen de laatste jaren steeds meer interessante films uit Zuid-Korea naar ons belgenlandje overgewaaid. De Zuid-Koreaanse cinema zit in de lift en dat heeft het voornamelijk te danken aan drie regisseurs: Park Chan-Wook, Kim Ki-Duk en Joon-ho Bong. Deze laatste naam is misschien de minst bekende uit het rijtje maar onthou hem zeker, want deze gast zou het wel eens ver kunnen gaan schoppen. Joon-ho Bong liet zich een paar jaar geleden opmerken met de stijlvolle aanrader 'Memories of murder', een film waarmee hij het politiegenre succesvol nieuw leven inblies. Nu tracht hij hetzelfde te doen met de monsterfilm. 'The host' gaat namelijk over een jong meisje dat door een afzichtelijk wezen wordt gekidnapt. Het minste wat je van de film kan zeggen is dat hij een andere insteek heeft dan de Amerikaanse monstercinema. Joon-ho Bong heeft meer willen doen dan enkel voor wat griezel gaan. Zijn film is zowel bedoeld als politieke satire, komedie en als creature feature.

Wat het monster betreft zit het wel snor. De speciale effecten werden verzorgd door de mannen van Peter Jacksons WETA-workshop en de digitale effecten zijn van de hand van Orphanage, het bedrijf dat eerder al instond voor o.a. 'Hero'. Niet de minsten en qua effecten hoeft 'The host' dan ook zeker niet onder te doen voor de duurdere Hollywoodfilms. Het monster zelf is een nogal inventieve, moeilijk te omschrijven creatie die van alle opties is voorzien waar een hedendaags monster aan moet voldoen: het kan zwemmen en lopen, heeft een lange staart om aan te slingeren en een slijmerige tong die naar verschillende monden leidt waar de slachtoffers langzaam verteerd worden. Opvallend is dat de regisseur niet veel tijd vergooit met het creëren van een groot mysterie rond het beest. Neen, al na een kleine tien minuten wordt het schepsel in volle glorie in beeld getoond. Hierdoor gaat wat van de magie verloren maar de film komt er wel lekker snel door op gang.

Na het forse begin neemt 'The host' wat gas terug en gaat het zich meer situeren op de politieke satire. De verwijzingen naar de Sars-epidemie en Agent Orange zijn niet van de lucht al zullen andere knipoogjes zoals die naar een een echt bestaand milieuschandaal i.v.m. de Hanrivier aan de meeste belgen waarschijnlijk voorbijgaan. De kritische vingerwijzingen liggen er nogal dik op en wat meer subtiliteit had geen kwaad gekund. Neen, dan liever de slapstick die de film kruidt. De komische noot die van de zonderlinge familie Park komt is bijzonder geslaagd. Scènes zoals die waarin de hele familie voor een soort rouwprentje van Hyun-seo ineenstort zijn vaak hysterisch grappig. Toch is het niet genoeg om te voorkomen dat de film met zijn twee uur te lang is. Een kwartiertje minder was zeker geen slecht idee geweest. De personages zijn namelijk niet interessant genoeg om de tussenstukjes mee op te vullen. 'The host' is spannend als hij spannend moet zijn maar de sociale kritiek is niet altijd even overtuigend. Joon-ho Bong bewijst wel opnieuw dat er een knap regisseur in hem huist. 'The host' is sterk in beeld gezet en beschikt visueel over veel meer flair dan de meeste andere, duurdere producties uit het genre. Maar door en een griezelfilm en een komedie en een politieke satire tegelijk te hebben willen draaien heeft Bong precies te veel hooi op zijn vork genomen. 'The host' is is grappig, fris, spannend en leuk om naar te kijken maar niet de klassieker binnen het genre waar hij nu al door velen wordt voor versleten.

2.5 sterren op 4

Trailer

Maniac is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2007, 21:50   #2   link
Turtle
Senior Member
 
Turtle's Avatar
 
ik vondem zuigen.

Ma na al de ophemeling over hoe een super horror/komedie/familiedrama dit was, verwachtte ik mss ook wel te veel.

in mijn geval eentje om snel te vergeten
__________________
Growing old is inevitable, growing up is optional
Turtle is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2007, 22:47   #3   link
Maniac
Filmnerd
 
Maniac's Avatar
 
Location: Filmland
Mja ik had hetzelfde gevoel maar zuigen vond ik hem nu ook weer niet. Wel wat overroepen.
Maniac is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2007, 07:53   #4   link
Turtle
Senior Member
 
Turtle's Avatar
 
Mja ik ergerde vanaf het begin aan de acteerprestaties en zwakke humor.(opzettelijk of niet). Ik kon het nog even wijten aan het cultuur verschil, maar toch.
__________________
Growing old is inevitable, growing up is optional
Turtle is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2007, 08:44   #5   link
Teus
key forum member
 
Teus's Avatar
 
Location: chaos sanctuary
wéken geleden gezien bij iemand, blijkbaar loopt die nu in de cinema's. goeie CG enzo, maar net als in de anime kunnen de koreanen wel goed animeren, maar effectief een goeie film met sterk verhaal op touw zetten lukt die mannen dus niet.
__________________
There is much killing to be done.
Teus is offline   Reply With Quote
Reply

  Shrimp Refuge Forums > Amusement > Film & TV

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 07:36.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.