Go Back   Shrimp Refuge Forums > Burgermannen > Hardware & Software

Reply
 
Thread Tools
Old 16-12-2014, 12:02   #41   link
ExReey
Grunger
 
ExReey's Avatar
 
Kan er iemand mij een goeie bluetooth kb/mouse combo aanraden voor mijn HTPC? Het allerbelangrijkste is goeie bluetooth ontvangst, zit meestal toch zo'n 3m van mijn tv (als dat bestaat).


Oh en nog een 2de vraag:

ik probeer via mijn PC mijn HTPC te accessen, maar krijg dit schermpje:



Nochtans heb ik lokaal op mijn HTPC geen paswoord ingesteld (logt automatisch in).
Beide PC's zijn Win 8.1
Ik vermoed dat het iets met dat domain te maken heeft? Heb nochtans nergens nooit een domain moeten instellen, alleen een workgroup.


Last edited by ExReey; 16-12-2014 at 12:12.
ExReey is offline   Reply With Quote
Old 16-12-2014, 18:51   #42   link
Sintendo
SINDUMBO
 
Sintendo's Avatar
 
Denk dat je voor remote desktop gewoon een paswoord zal moeten instellen.
Sintendo is offline   Reply With Quote
Old 17-12-2014, 04:06   #43   link
OmegaII
Typo Master
 
OmegaII's Avatar
 
Location: Opwijk
Jup, paswoord nodig voor RDP
__________________
Playstation Network: omegaii <> _-_ Boardgames _-_ TwitchTV Live Stream
OmegaII is offline   Reply With Quote
Old 17-12-2014, 09:06   #44   link
DM
Senior Member
 
DM's Avatar
 
Location: Cork
Send a message via MSN to DM
Ben eindelijk aan het kijken voor een SSD, maar heb eigenlijk geen idee hoe daar aan te beginnen

Ik weet dat ik moet zorgen dat het dezelfde aansluiting heeft als mijn huidige HDD, maar ben niet zeker hoe ervoor te zorgen dat die SSD dan mijn primary wordt met het OS op ?

Waarschijnlijk werken met een recovery disk zeker ?
DM is offline   Reply With Quote
Old 17-12-2014, 09:17   #45   link
Potenza
De Verschrikkelijke
 
Potenza's Avatar
 
Location: Mechelen
Wat wil je exact bereiken? Een nieuwe installatie of wil je een image van je huidige schijf op die SSD? Dat laatste scenario is meestal af te raden, niet altijd makkelijk/efficiënt. Een SSD installeer je hoe dan ook gewoon zoals een klassieke HDD, gewoon aansluiten via SATA en in je bios instellen als primary schijf (of je oude HDD even ontkoppelen). Daar kan je dan een nieuwe OS op installeren en dan later je vorige HDD bijvoegen en instellen (opnieuw, via BIOS) als secundaire schijf.
__________________
Punt.
Potenza is offline   Reply With Quote
Old 17-12-2014, 10:07   #46   link
DM
Senior Member
 
DM's Avatar
 
Location: Cork
Send a message via MSN to DM
Eerder gewoon een SSD waar ik dan m'n OS op kan zetten zodat het sneller boot (en enkele games uiteraard), en over het algemeen ook gewoon meer opslagruimte natuurlijk (waar ik dan m'n originele HDD voor kan gebruiken denk ik ?)

Ik kan wel een nieuwe versie van Windows bemachtigen hier, dat is geen probleem maar het gaat hem vooral over mijn oude HDD waar nu reeds Windows 8.1 op staat, moet die gewist worden of wat ?

De laatste keer dat ik een PC in elkaar heb gestoken is meer dan 10 jaar geleden, ben echt niet meer mee met zulke zaken, daarom dat ik het vraag.
DM is offline   Reply With Quote
Old 17-12-2014, 11:51   #47   link
Potenza
De Verschrikkelijke
 
Potenza's Avatar
 
Location: Mechelen
Als je vlot over een nieuwe Windows-licentie kan beschikken, is de eerste stap alvast eenvoudig: oude HDD afkoppelen, SSD monteren en aansluiten (zoals een klassieke HDD, kinderspel). Bij heropstarten zal dan gevraagd worden om 'boot media' te voorzien, je installeert m.a.w. Windows via usb of dvd. Resultaat: een volledige clean install, wat de beste resultaten garandeert.

Je oude HDD kan je nadien simpelweg terug aankoppelen en in je BIOS instellen als een secundaire schijf. Zo kan je die simpelweg gebruiken als een extra dataschijf. Voordeel: easy-peasy. Nadeel: veel ruimte zal nodeloos ingenomen blijven op die schijf (Windows, software, games,...). Het kan dus interessanter zijn om ook die schijf, na een back-up van de te bewaren bestanden, te formatteren.
__________________
Punt.
Potenza is offline   Reply With Quote
Old 18-12-2014, 13:50   #48   link
DM
Senior Member
 
DM's Avatar
 
Location: Cork
Send a message via MSN to DM
Aight, dan ga ik dat eens proberen
DM is offline   Reply With Quote
Old 23-12-2014, 15:52   #49   link
Sloefke
Senior Member
 
Sloefke's Avatar
 
Aan het zien om CPU te upgraden. Volgens tweakers.net zijn er 2 keuzes in mijn budget: de AMD X4 860K aan +-70 euro, of de i5 aan +-170 euro. Beiden quad-core, AMD iets hoger geclockt en unlocked, TDP iets hoger wel. Waar zit het verschil voor de rest? Warmte waarschijnlijk, maar qua prestaties?

In principe hoef ik niet op 100 euro meer of minder te kijken, maar ik heb een hekel aan te veel geld uitgeven
Sloefke is offline   Reply With Quote
Old 23-12-2014, 16:17   #50   link
Potenza
De Verschrikkelijke
 
Potenza's Avatar
 
Location: Mechelen
Een i5 is stukken beter, punt. Op CPUboss werden ze nog niet naast elkaar geplaatst, de data spreekt echter voor zich. Zoals de Tweakers-)ids aangeeft is AMD een degelijke budgetoplossing, i5 een toekomstgerichte allroundkeuze. Wat betreft singlethreaded prestaties loopt de i5 toertjes rond de X4.

Indien je het budget hebt, is het een no-brainer.
__________________
Punt.
Potenza is offline   Reply With Quote
Old 23-12-2014, 17:28   #51   link
Sloefke
Senior Member
 
Sloefke's Avatar
 
Merci
Aanrader qua chipset op mobo? Geen overclock ambities whatsoever.
Was aan het zien naar H81's van 50 euro met alle aansluitingen die ik nodig heb, goed genoeg?
Sloefke is offline   Reply With Quote
Old 23-12-2014, 18:22   #52   link
Potenza
De Verschrikkelijke
 
Potenza's Avatar
 
Location: Mechelen
Absoluut, aan een MoBo heb ik nog nooit opmerkelijk veel geld uitgegeven. En ik raad het ook niemand aan. De passende chipset + aansluitingen die je nodig hebt volstaat. H81 is inderdaad voldoende voor de meeste gebruikers. B85 kan evenwel iets interessanter zijn vanwege PCIe3.0 (tegenover PCIe2.0). Niet noodzakelijk, de verschillen zijn beperkt, maar zullen groter worden doordat nieuwe kaarten steeds beter gebruik maken van deze bescheiden verbetering.
__________________
Punt.
Potenza is offline   Reply With Quote
Old 28-12-2014, 12:46   #53   link
Tyrael
Senior Member
 
Tyrael's Avatar
 
Location: undisclosed
Zucht. Laptop (Dell XPS 9530) geeft aan dat hij "plugged in, not charging" is. Wanneer ik de stroomkabel uitrek, valt hij uit en gaat hij niet meer aan tenzij die stroomkabel er terug insteek.

Wordt morgen bellen naar Dell, 't is al het zoveelste probleem (nadat mijn scherm al 3x is vervangen). Eens horen of ze hem terug kunnen nemen.
Tyrael is offline   Reply With Quote
Old 30-12-2014, 09:19   #54   link
Japisee
҈҉҈҉҈҉҈҉҈҉҈҉҈҉
 
Japisee's Avatar
 
Location: knolhal
dan kunt ge u weer verheugen aan de dell customer service tyrael!
__________________
nee I U MA zot
Japisee is offline   Reply With Quote
Old 30-12-2014, 14:00   #55   link
Mr. Santa
Posts: 7,671
 
Mr. Santa's Avatar
 
Dat lijkt me eigenlijk gewoon een defecte voeding te zijn.
__________________
PUNTJE PUNTJE PUNTJE
Mr. Santa is offline   Reply With Quote
Old 30-12-2014, 14:35   #56   link
Tyrael
Senior Member
 
Tyrael's Avatar
 
Location: undisclosed
Dell gaat hem volledig omruilen voor een nieuwe. Heb het nu ook gehad met Windows en ga terug naar OSX.
Tyrael is offline   Reply With Quote
Old 31-12-2014, 12:03   #57   link
Mr. Santa
Posts: 7,671
 
Mr. Santa's Avatar
 
Beste excuus ooit om € 2000 uit te geven.
__________________
PUNTJE PUNTJE PUNTJE
Mr. Santa is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2015, 07:08   #58   link
A-star
Hardcore Father
 
A-star's Avatar
 
Location: Landen
Send a message via Skype™ to A-star
Een nieuw jaar, dus tijd voor een upgrade van mijn pc.
De oude gaat nu 2 jaar mee, en sommige dingen zijn dus aan een upgrade toe.
Momenteel heb ik dit:
  • AMD A8-3850 CPU
  • Asrock A75M-HVS Motherboard.
  • Kingston KHX1600C9D3K2/8GX (8gb geheugen).
  • MSI N760 Twin Frozr Gaming 2GD5/OC.
  • Scythe Katana 4 koeler.
  • Seasonic S12II-Bronze 520W voeding.
  • Sharkoon MS120 behuizing.
  • 2 schijven van 500 gb.

Ik zou dit vervangen door:
  • Intel Core i5-4590 Boxed.
  • MSI H97M-G43 Moederbord.
  • Crucial Ballistix BLS2CP4G3D1609DS1S00CEU (8gb geheugen).
  • Fractal Design Define Mini behuizing, (moet rekening houden met een maximum van 44,5 cm hoogte, want anders past deze niet meer waar hij moet staan).
  • Scythe Mugen 4 koeler
  • Crucial MX100 512GB
  • Eventueel een 2TB harde schijf als vervanging voor die 2 schijven van 500gb.
  • Videokaart en voeding ga ik hergebruiken.
  • Paar extra fans voor behuizing.

Zou uitkomen op een dikke 700€.
Suggesties of opmerkingen zijn meer dan welkom!
A-star is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2015, 10:43   #59   link
vAmP
Señor
 
vAmP's Avatar
 
Location: Leuven/Roeselare
Voor een prijsje heb ik wel interesse in je oud geheugen dan
vAmP is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2015, 11:07   #60   link
A-star
Hardcore Father
 
A-star's Avatar
 
Location: Landen
Send a message via Skype™ to A-star
Quote:
Originally Posted by vAmP View Post
Voor een prijsje heb ik wel interesse in je oud geheugen dan
Dat is eigenlijk hetzelfde geheugen dus.
Dan kan ik dat beter ook hergebruiken.

Weer kosten bespaard.
A-star is offline   Reply With Quote
Reply

  Shrimp Refuge Forums > Burgermannen > Hardware & Software

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 06:03.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.