Go Back   Shrimp Refuge Forums > Burgermannen > Hardware & Software

Reply
 
Thread Tools
Old 10-01-2015, 10:52   #81   link
vAmP
Señor
 
vAmP's Avatar
 
Location: Leuven/Roeselare
Ja, het is niet dat die winkel gratis je probleem oplossen he. Ze weten ook wel dat ze qua hardwareprijzen niet op kunnen tegen de online winkels, maar met een herstelling (zelfs met hardware die niet van hen is) of de occasionele software kun je toch een gewaardeerde klant zijn. Zo doe ik het ook, en ze zien me graag komen.
vAmP is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2015, 08:15   #82   link
A-star
Hardcore Father
 
A-star's Avatar
 
Location: Landen
Send a message via Skype™ to A-star
Mijn pc is besteld:
  • Intel Core i5-4590 Boxed.
  • MSI H97M-G43 Moederbord.
  • WD 1TB red harde schijf (Ik heb een server staan waar de rest van de data opstaat).
  • Fractal Design Define Mini behuizing.
  • Scythe Mugen 4 koeler
  • Crucial MX100 512GB
  • Fractal Design Silent R2 120mm fan.
  • Kingston HyperX Cloud zwart Headset (oude headset en oude koptelefoon worden vervangen door deze).
Totale kost: 750€.
Kan niet wachten tot alles geleverd is.
A-star is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2015, 09:01   #83   link
Potenza
De Verschrikkelijke
 
Potenza's Avatar
 
Location: Mechelen
Keurig. Waarom de extra fan? De Define Mini heeft er al twee, wat ruimschoots volstaat. Geen GPU?
__________________
Punt.
Potenza is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2015, 09:09   #84   link
A-star
Hardcore Father
 
A-star's Avatar
 
Location: Landen
Send a message via Skype™ to A-star
Quote:
Originally Posted by Potenza View Post
Keurig. Waarom de extra fan? De Define Mini heeft er al twee, wat ruimschoots volstaat. Geen GPU?
Extra fan is voor die case of voor mijn server ( nog niet helemaal beslist).
GPU recupereer ik uit oude pc (MSI GTX760). Deze wordt pas eind dit jaar, begin volgend jaar geupgrade.
A-star is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2015, 09:33   #85   link
Potenza
De Verschrikkelijke
 
Potenza's Avatar
 
Location: Mechelen
Hmz, ik ben niet echt dol op de R2's van Fractal. Best stil en degelijke luchtverplaatsing, maar daar is alles mee verteld. Noctua, Nexus, Scythe en Noiseblocker hebben beter materiaal.
__________________
Punt.
Potenza is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2015, 10:21   #86   link
A-star
Hardcore Father
 
A-star's Avatar
 
Location: Landen
Send a message via Skype™ to A-star
Quote:
Originally Posted by Potenza View Post
Hmz, ik ben niet echt dol op de R2's van Fractal. Best stil en degelijke luchtverplaatsing, maar daar is alles mee verteld. Noctua, Nexus, Scythe en Noiseblocker hebben beter materiaal.
T'is nu toch te laat. Welke raad ge aan dan? Ik zou hem als 2de intake fan gebruiken vooraan.
Die pc staat in een kast waarvan alleen de voorkant open is.
Bij het gamen komt daar toch hete lucht uit. (er is genoeg plaats om die af te voeren.).
A-star is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2015, 16:05   #87   link
Potenza
De Verschrikkelijke
 
Potenza's Avatar
 
Location: Mechelen
Tja, je doet ook geen miskoop hoor. Het hangt er bovendien vanaf hoe je ze wil aansturen (via PWM > moederbord regelt de snelheid of rechtstreeks op voeding, wat een gefixeerde snelheid betekent).

> Fix: Nexus Real Silent Fan 120mm, undervolted op 7V. Stil en voldoende geluidverplaatsing. Ik vrees echter dat het bedrijf failliet is, aanbod is alleszins schraal.
> Fix: Noctua Redux P-14s 900rpm (140mm) of S12B (120mm) 700rpm. Stil, oerdegelijk, en voor één keer niet de mottige Noctua kleuren.
> PWM: Noctua Redux P-14s PWM 1200rpm max. (140mm) of S12B PWM 1200rpm max. (120mm) Idem, maar dan PWM.
> Fix: Noiseblocker NB-BlackSilent Pro 120mm 900rpm, uitstekend model.
> Fix/PWM: Scythe Slipstream-reeks, allemaal goed.
__________________
Punt.
Potenza is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2015, 13:53   #88   link
vAmP
Señor
 
vAmP's Avatar
 
Location: Leuven/Roeselare
Ik heb op dit moment een Antec Earthwatts 500 Watt ATX12V v2.2 met 2 PCI-e connectors met 6 gaatjes. Mijn nieuwe kaart die op weg is is een Gigabyte GV-R928XOC-3GD rev 2.0, die 1x6 en 1x 8 nodig heeft. Valt daar een mouw aan te passen zonder een nieuwe voeding te kopen? Er zijn nog enkele molex draden vrij. Kan ik daar een omvormer op steken?

Last edited by vAmP; 13-01-2015 at 14:07.
vAmP is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2015, 15:54   #89   link
Potenza
De Verschrikkelijke
 
Potenza's Avatar
 
Location: Mechelen
Absoluut.



Het kan evenwel nog eenvoudiger.
__________________
Punt.
Potenza is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2015, 16:03   #90   link
vAmP
Señor
 
vAmP's Avatar
 
Location: Leuven/Roeselare
Ideaal. Die molex omvormer zit er misschien zelfs bij als ik er een random unboxing op na sla. Fingers crossed dus. Geen zin om nog een nieuwe voeding te moeten zoeken.
vAmP is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2015, 17:51   #91   link
Era
Senior Member
 
Era's Avatar
 
Location: Brugge / Gent
Send a message via MSN to Era
Mijn desktop van enkele jaren heeft het opgegeven (RIP moederbord). Ik ben aan het kijken voor een nieuwe combo mobo + cpu + ram en zou dit kiezen.

Quote:
- Intel Core i5-4460 - 178,99
- Asus B85M-G - 65,99
- Corsair ValueSelect 1333-8GB (2x4GB) - 74,99
Kan ik de cheapskate uithangen, en de RAM uit mijn vorige PC recycleren? Ik heb nu 2x2GB DDR3 1333 zitten van Hynix. Dan moet ik maar 4GB bijkopen om aan 8 te komen. Alle memory-slots gaan dan wel volzitten op dat moederbordje. Zorgt dat voor een performance hit?

Ik recycleer mijn GTX560Ti, aangezien ik nog met een gigantische backlog zit. Die upgrade kan dan later komen.
__________________
b.netl.fmvip
Era is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2015, 18:14   #92   link
Potenza
De Verschrikkelijke
 
Potenza's Avatar
 
Location: Mechelen
Quote:
Originally Posted by vAmP View Post
Geen zin om nog een nieuwe voeding te moeten zoeken.
Dat hoeft toch sowieso niet? Er zijn voldoende omvormers, en zoals ik onder de afbeelding linkte kan je één van de twee PCIe 6-pin-stekkers voor een handvol euro's omvormen.
__________________
Punt.
Potenza is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2015, 18:17   #93   link
Potenza
De Verschrikkelijke
 
Potenza's Avatar
 
Location: Mechelen
Quote:
Originally Posted by Era View Post
Kan ik de cheapskate uithangen, en de RAM uit mijn vorige PC recycleren? Ik heb nu 2x2GB DDR3 1333 zitten van Hynix. Dan moet ik maar 4GB bijkopen om aan 8 te komen. Alle memory-slots gaan dan wel volzitten op dat moederbordje. Zorgt dat voor een performance hit?
Dat kan en maakt niets uit. Voorts een degelijke update/upgrade.
__________________
Punt.
Potenza is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2015, 18:22   #94   link
vAmP
Señor
 
vAmP's Avatar
 
Location: Leuven/Roeselare
Ik had me beter moeten uitdrukken: ik ben blij dat een nieuwe voeding niet nodig is en dat het simpel op te lossen valt, want ik had geen zin om me met de voeding bezig te houden
vAmP is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2015, 18:50   #95   link
Era
Senior Member
 
Era's Avatar
 
Location: Brugge / Gent
Send a message via MSN to Era
Quote:
Originally Posted by Potenza View Post
Dat kan en maakt niets uit. Voorts een degelijke update/upgrade.
Dus 3x1333 (2x2 GB + 1x4GB) lukt perfect? Sweet Thx!
__________________
b.netl.fmvip
Era is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2015, 19:20   #96   link
Potenza
De Verschrikkelijke
 
Potenza's Avatar
 
Location: Mechelen
Yes, het enige dat een "probleem" (lees verspild geld) kan vormen zijn de timings. Wanneer je latjes met verschillende timings laat samenwerken, gaan ze automatisch de traagste volgen. Je hebt 1333Mhz en je koopt opnieuw 1333Mhz, dat is dus in orde.

Je zou trouwens ook één latje van 8GB kunnen kopen, mocht je nog een slot vrij willen houden. RAM van hetzelfde type (DDR3, in dit geval) mengen gaat doorgaans zonder al te veel complicaties.
__________________
Punt.
Potenza is offline   Reply With Quote
Old 15-01-2015, 09:15   #97   link
A-star
Hardcore Father
 
A-star's Avatar
 
Location: Landen
Send a message via Skype™ to A-star
Onderdelen van pc zijn gisteren aangekomen dus was het bouwtijd.
Begonnen met moederbord en backplate voor de koeler.
Daarna geheugen + cpu geinstalleerd.
Dan de koeler zelf, was wel een een verschoten van hoe groot dat dat ding eigenlijk is.
Installatie ging redelijk gemakkelijk.
Daarna videokaart, tussen die koeler en de kaart is er amper plaats.
Een halve centimeter gok ik. Ik heb wel 1 van de harddisk cages moeten verwijderen. Maar dat was al een beetje ingecalculeerd.

De voeding volgde daarna, meeste problemen waren daar de kabels op een nette + goede manier weg werken.
Gelukkig was er plaats tussen de zijkant van de kast en de tray waar het moederbord op zit.
Maar dan nog was het lastig om alles weg te werken.

Harde schijven kwamen als laatste aan bod.

Dan de grote test: alles werkte van de eerste keer. Tot ik in de bios een paar dingen aanpaste en hij niet meer wou opstarten.
Moest de BIOS resetten alleen zat dat jumper onder de koeler. Videokaart er terug uit en dan kon ik er juist bij.

Daarna was alles ok. Mijne huidige schijven heb ik gecloned naar de 2 nieuwe.
Duurde een tijdje, maar als het eenmaal gedaan was, starte pc zonder problemen op.
Performantie verschil was enorm.
Ben tevreden van de upgrade.
Straks nog wat meer testjes doen.
A-star is offline   Reply With Quote
Old 15-01-2015, 10:33   #98   link
frenzal
awesome
 
frenzal's Avatar
 
Location: Antwerpen
cool story, would read again
frenzal is offline   Reply With Quote
Old 15-01-2015, 13:26   #99   link
Pleun
blorp
 
Pleun's Avatar
 
Location: Kortrijk
Send a message via ICQ to Pleun
ik wacht wel op de verfilming
Pleun is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2015, 15:24   #100   link
CSM
Kaat 4 lyfe
 
CSM's Avatar
 
Quote:
Originally Posted by frenzal View Post
cool story, would read again
STOP MET TE VERTELLEN OVER HARDWARE IN EEN THREAD OVER UW NIEUWE COMPUTER HARDWARE IN HET HARDWARE SUBFORUM
CSM is offline   Reply With Quote
Reply

  Shrimp Refuge Forums > Burgermannen > Hardware & Software

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 06:04.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.