Go Back   Shrimp Refuge Forums > Burgermannen > Hardware & Software

Reply
 
Thread Tools
Old 01-02-2017, 10:39   #5701   link
rooz
volhardend verontwaardigd
 
rooz's Avatar
 
Momenteel is mijn desktop aangesloten via powerlan op telenetmodem, maar downloadsnelheden zijn echt miserabel.
Wat is de beste oplossing behalve een utp kabel?
Modem staat hier 5 meter van, wel met een verdieping tussen.
rooz is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2017, 12:42   #5702   link
Potenza
De Verschrikkelijke
 
Potenza's Avatar
 
Location: Mechelen
De signaalsterkte wordt grotendeels bepaald door de kwaliteit van je elektriciteitsnetwerk. Daar heb ik ook jarenlang mee gesukkeld, tot ik vorig jaar gewoon een kabel heb gelegd. Wat in die jaren prutsen wel heeft geholpen:

- Powerline in een stekker, geen verdeelblok.
- Op een circuit dat zo weinig mogelijk belast wordt.
- Indien mogelijk modem op een aparte zekering zetten.

Mijn ouders hebben dat systeem al jaren, zonder enig noemenswaardig kwaliteitsverlies (elektriciteit begin jaren '90) gelegd. Is de algemene kwaliteit, zoals ik had, niet formidabel, gaat een kabel altijd de enige solide oplossing zijn, helaas.
__________________
Punt.
Potenza is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2017, 18:36   #5703   link
operator
Senior Member
 
operator's Avatar
 
Location: Antwerpen
Prijzige oplossing: Netgear Orbi of één of andere mesh WiFi?
operator is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2017, 19:34   #5704   link
Teki
Supercapitalist
 
Teki's Avatar
 
en router is weer naar de vaantjes...

Ding reset continu, wifi werkt perfect, maar geen enkele LAN poort werkt nog.
Teki is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2017, 12:17   #5705   link
Arne
Senior Member
 
Arne's Avatar
 
Location: Brugge
Quote:
Originally Posted by Teki View Post
en router is weer naar de vaantjes...

Ding reset continu, wifi werkt perfect, maar geen enkele LAN poort werkt nog.
Gij eet die dingen op zeker? . Zeker dat er niets mis is met "uwen ellentriek"?
Arne is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2017, 15:07   #5706   link
Dodgy
Serious Member
 
Dodgy's Avatar
 
Location: Hijfte
Ga hier ook naar Orange. Op zich geen klagen van Telenet maar die prijsverhogingen elke keer zijn nu de laatste jaren toch overdreven.
Dodgy is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2017, 15:22   #5707   link
Bonbon
Senior Member
 
Bonbon's Avatar
 
Quote:
Originally Posted by Arne View Post
. Zeker dat er niets mis is met "uwen ellentriek"?
aangezien dat spel op DC adapter werkt zou ge int geval van 'slechten elektriek' daar al geen last meer van mogen hebben
Bonbon is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2017, 15:50   #5708   link
jelliuz
Senior Member
 
jelliuz's Avatar
 
Quote:
Originally Posted by Dodgy View Post
Ga hier ook naar Orange. Op zich geen klagen van Telenet maar die prijsverhogingen elke keer zijn nu de laatste jaren toch overdreven.
ik wil ook maar zit nog met een enorm veel gebruikt @telenet.be adres, al die moeite om overal dat adres te veranderen naar gmail
__________________
De emmer der vernedering is vol.
jelliuz is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2017, 16:04   #5709   link
Arne
Senior Member
 
Arne's Avatar
 
Location: Brugge
Quote:
Originally Posted by Bonbon View Post
aangezien dat spel op DC adapter werkt zou ge int geval van 'slechten elektriek' daar al geen last meer van mogen hebben
Nog nooit op gelet of dat op AC of DC werkt. Anyway, ge zou bijna denken dat hij het probleem is, met al z'n problemen.

Gewoon pech zeker?
Arne is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2017, 17:17   #5710   link
rooz
volhardend verontwaardigd
 
rooz's Avatar
 
Quote:
Originally Posted by Potenza View Post
- Powerline in een stekker, geen verdeelblok.
- Op een circuit dat zo weinig mogelijk belast wordt.
- Indien mogelijk modem op een aparte zekering zetten.
van 8mbps down naar 50mpbs k thx
rooz is offline   Reply With Quote
Old 19-02-2017, 01:25   #5711   link
Cali
God
 
Cali's Avatar
 
Quote:
Originally Posted by rooz View Post
Momenteel is mijn desktop aangesloten via powerlan op telenetmodem, maar downloadsnelheden zijn echt miserabel.
Wat is de beste oplossing behalve een utp kabel?
Modem staat hier 5 meter van, wel met een verdieping tussen.
Powerline zijn ook niet ongelimiteerd.
Toen ik mijn 32mbps powerline verving met een 500mbps, ... kan u zeggen, het verschil is immens!

En zoals reeds vermeld, probeer stekkerdozen te vermijden. De weerstand (amps) kan met gemak 50% of meer stijgen, afhankelijk van de qualiteit.
Goedkoop koper en tin heeft meer onzuiverheden.
__________________
Nothing is more powerful than the power of Mabel.

Last edited by Cali; 19-02-2017 at 01:34.
Cali is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2017, 01:27   #5712   link
Disabled
Integrated Amplifier
 
Disabled's Avatar
 
Location: Heusden-Zolder
Send a message via ICQ to Disabled Send a message via MSN to Disabled
Als het goed is mag het ook eens gezegd: ons Scarlet internet was op een repair profiel geplaatst, voor onbekende problemen. Een aantal vriendelijke telefoontjes en een 2-tal techniekers later is alles opgelost op ongeveer een week.

Gezien de zwaarte van de problemen (ondergrondse bekabeling bleek door de watermaatschappij verkeerd terug geplaatst) vind ik dat vrij snel en zeer correct.

Sindsdien trouwens meer dan een verdubbeling in snelheid. Feescht.
Disabled is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2017, 14:27   #5713   link
Boemenenoekinzoe
Senior Member
 
Boemenenoekinzoe's Avatar
 
Quote:
Originally Posted by Cali View Post
... De weerstand (amps) kan met gemak 50% of meer stijgen, afhankelijk van de qualiteit. ...
Weerstand wordt nog altijd uitegdrukt in Ohm, niet in Ampere.
__________________
www.boemenenoekinzoe.be
Boemenenoekinzoe is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2017, 09:57   #5714   link
rooz
volhardend verontwaardigd
 
rooz's Avatar
 
Gasten, kheb een Pi-Hole running maar moet via DHCP al mijn traffic via die Raspberry Pi laten gaan.
In Mijn Telenet lukt dat niet, zou de helpdesk dat doen of moet ik een router kopen?
rooz is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2017, 11:14   #5715   link
logion
Senior Member
 
logion's Avatar
 
Volgens wat ik lees over pi-hole dien je enkel de DNS servers van jouw toestellen aan te passen naar de pi. Heb snel eens gekeken op Mijn Telenet en ik zie de optie om van DNS server te veranderen hier niet staan. Al het traffic via nen Pi routeren zou ik afraden, omdat die waarschijnlijk niet kan routeren aan de 100Mbps+ WAN snelheden van telenet.
Naast het statisch instellen van DNS servers, zou je kunnen proberen om je eigen DHCP server te draaien (dan moet je wel die van TN kunnen uitschakelen) of een eigen router te plaatsen (welke krachtiger is dan een RPI).
logion is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2017, 01:21   #5716   link
Mr. Santa
Posts: 7,679
 
Mr. Santa's Avatar
 
Quote:
Originally Posted by rooz View Post
moet via DHCP al mijn traffic via die Raspberry Pi laten gaan.
Die vraag houdt niet echt steek, DHCP is niet iets dat traffiek regelt, maar een protocol dat IP-adressen uitdeelt.
Ik ken niets van Pi-hole, maar probeer eens uit te leggen wat dat ding verwacht? Misschien ergens de context copy/pasten waar ge bovenstaande vraag uit afgeleid had?

Last edited by Mr. Santa; 10-05-2017 at 15:07.
Mr. Santa is online now   Reply With Quote
Old 10-05-2017, 09:17   #5717   link
rooz
volhardend verontwaardigd
 
rooz's Avatar
 
Quote:
Originally Posted by Mr. Santa View Post
Die vraag houdt niet echt steek, DHCP is niet iets dat traffiek regelt, maar een protocol dat IP-adressen uitdeelt.
Ik ken niets van Raspberry Pi, maar probeer eens uit te leggen wat dat ding verwacht? Misschien ergens de context copy/pasten waar ge bovenstaande vraag uit afgeleid had?
rooz is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2017, 12:03   #5718   link
Lycas
Senior Member
 
Location: 127.0.0.1
Ge moet een optie meegeven in uw DHCP scope. Zodat uw DHCP client ook ineens de DNS informatie krijgt van zijn DHCP.

Optie 6 is dat voor DNS als ik me niet vergis, maar ik denk niet dat je dat kan aanpassen via de telenet router.

Je gaat een router moeten aankopen als je dat nog niet hebt gedaan.

Edit: Of je stelt je client manueel de DNS van pi-hole in.

Het heeft weinig te zien met je traffiek door een rasberry pi te routen.

Last edited by Lycas; 10-05-2017 at 12:06.
Lycas is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2017, 15:12   #5719   link
Mr. Santa
Posts: 7,679
 
Mr. Santa's Avatar
 
Quote:
Originally Posted by rooz View Post
Ok, dat heeft dus inderdaad te maken met het feit dat uw devices de DNS van die Pi-hole moeten gebruiken en niet van de provider (DNS'en van Telenet, in dit geval). Inderdaad verder niets met routering van traffiek te maken.
Op de modem/router van Telenet kun je geen andere DNS-servers ingeven, dus heb je inderdaad de volgende twee opties:

1) Tussen de modem/router van Telenet en de rest van je netwerk nog een bijkomende eigen router zetten en daarop de DNS statisch instellen op het IP van de DNS van uw Pi-hole. Dat lijkt me alleen een beetje overkill omdat je de router enkel daarvoor zou gebruiken en het bovendien nog andere ongewenste effecten kan hebben (je zou dan ook met dubbele NAT'ting zitten, niet alle applicaties kunnen daar goed mee overweg).

of:
2) Op al uw devices (pc's, tablets, enz) de DNS-instellingen statisch instellen en het IP-adres van de DNS van uw Pi-hole instellen als DNS-server.
Iets meer werk, maar lijkt me het minste overkill, je hoeft niets bij te kopen en je hebt minder risico op issues.
__________________
PUNTJE PUNTJE PUNTJE
Mr. Santa is online now   Reply With Quote
Old 10-05-2017, 15:30   #5720   link
Lycas
Senior Member
 
Location: 127.0.0.1
Eej dubbel nat?

Als Rooz een router aankoopt kan hij evengoed de NAT functie niet gebruiken dat op passthrough laten staan, dan kan hij zijn DHCP scope verhuizen van de telenet router naar de nieuwe router. Hij connecteert gewoon zijn router op de telenet router en zet die in dezelfde range met de WAN interface (192.168.0.0/24 bv). Je maakt dan een default route op je nieuwe router naar buiten toe, de next hop is dan je telenet router.

Ik kan dat met een Apple Time machine en volgens de normen hier is dan een gay shit device. Dus een half deftig routertje kan dat ook allemaal.

In de nieuwe router stel je dan de DNS in van pi-hole, oftewel als optie in de scope of als attribuut van de scope zoals de screenshot.
Bijna alles wat ik daar boven zei.
Lycas is offline   Reply With Quote
Reply

  Shrimp Refuge Forums > Burgermannen > Hardware & Software

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 14:05.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.