Go Back   Shrimp Refuge Forums > Burgermannen > Hardware & Software

Reply
 
Thread Tools
Old 30-10-2018, 08:45   #5861   link
Jaak
U MIRIN BRAH?
 
Jaak's Avatar
 
Location: bruxelles ma belle
Overstap vanochtend gebeurd, next step: Telenet opzeggen =)

Speedtest voor en na eens gedaan.
Telenet theoretisch 200 Mbps, Orange 100 Mpbs.

Telenet:
ping 22
download 79.48
upload 19.12

Orange:
ping 8
download 73.48
upload 9.87

everything went better than expected
Jaak is offline   Reply With Quote
Old 30-10-2018, 09:23   #5862   link
Jaak
U MIRIN BRAH?
 
Jaak's Avatar
 
Location: bruxelles ma belle
Zit wel met een vraagske:

Heb op het eerste verdiep een access point die mijn netwerk versterkt (om boven wifi te hebben).
Bij Telenet kon ik die ook gewoon herkennen in mijn portaal (mijntelenet) en kon ik zo de naam van mijn draadloos netwerk beheren (SSID).

Nu, bij Orange kan ik dat niet. Maw: mijn Access Point werkt wel nog, maar die heeft nog de oude SSID. Dus hij extendt mijn netwerk niet meer, maar er zijn nu zogezegd 2 netwerken:
- Orange-D#
- [Oude Telenet SSID]

Op zich functioneel niks mis mee, maar wel inconvenient. Ik moet maw manueel van netwerk switchen als ik van beneden naar boven ga bv

What to do?

edit: zo dus:



Gezien op dat bakske (van Netgear) Telenet-firmware zit, hoop ik dat dat uberhaupt blijft werken rofl.

Last edited by Jaak; 30-10-2018 at 10:08.
Jaak is offline   Reply With Quote
Old 30-10-2018, 10:50   #5863   link
ndPix
Senior Member
 
ndPix's Avatar
 
Quote:
Originally Posted by Jaak View Post
Zit wel met een vraagske:

Heb op het eerste verdiep een access point die mijn netwerk versterkt (om boven wifi te hebben).
Bij Telenet kon ik die ook gewoon herkennen in mijn portaal (mijntelenet) en kon ik zo de naam van mijn draadloos netwerk beheren (SSID).

Nu, bij Orange kan ik dat niet. Maw: mijn Access Point werkt wel nog, maar die heeft nog de oude SSID. Dus hij extendt mijn netwerk niet meer, maar er zijn nu zogezegd 2 netwerken:
- Orange-D#
- [Oude Telenet SSID]

Op zich functioneel niks mis mee, maar wel inconvenient. Ik moet maw manueel van netwerk switchen als ik van beneden naar boven ga bv

What to do?

edit: zo dus:



Gezien op dat bakske (van Netgear) Telenet-firmware zit, hoop ik dat dat uberhaupt blijft werken rofl.
Ik ben overgestapt van Proximus naar Telenet en eerste wat ik deed was m'n SSID veranderen naar die van Proximus. Zo moest ik niks wijzigen op m'n toestellen, zou dit met je extender ook niet werken?
ndPix is offline   Reply With Quote
Old 30-10-2018, 10:54   #5864   link
Jaak
U MIRIN BRAH?
 
Jaak's Avatar
 
Location: bruxelles ma belle
Dus op die extender gewoon Orange-D6450 oid invullen (standaard naam)?
Jaak is offline   Reply With Quote
Old 30-10-2018, 11:50   #5865   link
ndPix
Senior Member
 
ndPix's Avatar
 
Quote:
Originally Posted by Jaak View Post
Dus op die extender gewoon Orange-D6450 oid invullen (standaard naam)?
Nee, je SSID van Orange naar die van Telenet.

Vb: bij was was het wifi-5.0-xxx (Proximus) en telenet-xxx (telenet). Die laatste heb ik aangepast naar wifi-5.0-xxx met zelfde paswoord als bij Proximus.

Dan moest ik m'n vrouw haar gsm, tablet, chromecasts, laptops etc niet opnieuw inloggen.
ndPix is offline   Reply With Quote
Old 30-10-2018, 12:22   #5866   link
Jaak
U MIRIN BRAH?
 
Jaak's Avatar
 
Location: bruxelles ma belle
Quote:
Originally Posted by ndPix View Post
Nee, je SSID van Orange naar die van Telenet.

Vb: bij was was het wifi-5.0-xxx (Proximus) en telenet-xxx (telenet). Die laatste heb ik aangepast naar wifi-5.0-xxx met zelfde paswoord als bij Proximus.

Dan moest ik m'n vrouw haar gsm, tablet, chromecasts, laptops etc niet opnieuw inloggen.
Good thinking, dan moet 'k idd ook alle nest niet meer herinstellen .

Done, merci!

Wist niet dat het zo simpel was als uw SSID en wachtwoord gelijk trekken.
Hoe weet mijn GSM bv dat dat dan wel hetzelfde netwerk is? Wat als mijn buur dezelfde SSID pakt en hetzelfde wachtwoord bv?

Last edited by Jaak; 30-10-2018 at 12:25.
Jaak is offline   Reply With Quote
Old 30-10-2018, 13:41   #5867   link
Zwoep
]as]ecole wannabe
 
Zwoep's Avatar
 
Uw buur kent uw wachtwoord?
Zwoep is offline   Reply With Quote
Old 30-10-2018, 14:13   #5868   link
rooz
Bange Blanke Man
 
rooz's Avatar
 
Quote:
Originally Posted by Jaak View Post
Zit wel met een vraagske:

Heb op het eerste verdiep een access point die mijn netwerk versterkt (om boven wifi te hebben).
Bij Telenet kon ik die ook gewoon herkennen in mijn portaal (mijntelenet) en kon ik zo de naam van mijn draadloos netwerk beheren (SSID).

Nu, bij Orange kan ik dat niet. Maw: mijn Access Point werkt wel nog, maar die heeft nog de oude SSID. Dus hij extendt mijn netwerk niet meer, maar er zijn nu zogezegd 2 netwerken:
- Orange-D#
- [Oude Telenet SSID]

Op zich functioneel niks mis mee, maar wel inconvenient. Ik moet maw manueel van netwerk switchen als ik van beneden naar boven ga bv

What to do?

edit: zo dus:



Gezien op dat bakske (van Netgear) Telenet-firmware zit, hoop ik dat dat uberhaupt blijft werken rofl.
Er is iets misgegaan met het verbergen van uw wachtwoord, just saying.
__________________
Quote:
Originally Posted by ]as]e View Post
van die mensen die extreem links als even gevaarlijk beschouwen als extreem rechts krijg ik toch ook de wubbes ze
rooz is offline   Reply With Quote
Old 30-10-2018, 14:27   #5869   link
Guru
Waarom ben ik hier?
 
Guru's Avatar
 
Location: Guruland
Wel een goeike :')
Guru is offline   Reply With Quote
Old 30-10-2018, 15:07   #5870   link
frenzal
awesome
 
frenzal's Avatar
 
Location: Antwerpen
mijn wifi netwerk noemt ook zo
frenzal is offline   Reply With Quote
Old 30-10-2018, 17:08   #5871   link
Jaak
U MIRIN BRAH?
 
Jaak's Avatar
 
Location: bruxelles ma belle
Quote:
Originally Posted by rooz View Post
Er is iets misgegaan met het verbergen van uw wachtwoord, just saying.
shit tis nog just ook

daarvoor was 't

ynwa1891sterkele

Quote:
Originally Posted by frenzal View Post
mijn wifi netwerk noemt ook zo
Jaak is offline   Reply With Quote
Old 19-11-2018, 18:40   #5872   link
operator
Senior Member
 
operator's Avatar
 
Location: Antwerpen
Quote:
Originally Posted by Turtle View Post
Afaik hebben die zowat alles geblocked buiten openbaar vervoer en parking. Ik herlaad nu pas als mijn belwaarde effectief op is...
Parking wordt toch ook achteraf rekening gestuurd i.p.v. afgehouden van belwaarde (bij MV)?
operator is offline   Reply With Quote
Old 19-11-2018, 18:45   #5873   link
jelliuz
Senior Member
 
jelliuz's Avatar
 
Nog iemand af en toe eens last van het volgende (telenet) : Verbinding valt weg behalve voor alle google producten (analytics, drive, youtube, google zelf)

Is nu al 3 x voorgevallen in de laatste week.
__________________
De emmer der vernedering is vol.
jelliuz is offline   Reply With Quote
Old 19-11-2018, 19:13   #5874   link
Japisee
҈҉҈҉҈҉҈҉҈҉҈҉҈҉
 
Japisee's Avatar
 
Location: knolhal
paar maanden terug keer gehad, IPv6 afzetten in internet settings loste het op
__________________
nee I U MA zot
Japisee is offline   Reply With Quote
Old 20-11-2018, 15:17   #5875   link
Bourgi
Bear Claw Lover
 
Bourgi's Avatar
 
Location: Gent
Heb het ook soms, en vermoedde ook dat het daaraan lag.

Merci Japisee.
Bourgi is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2019, 21:19   #5876   link
Ferrex
wadist
 
Ferrex's Avatar
 
man, ben ik content dat ik iemand van scarlet/shrimp op mijn whatsapp heb want wa nen shitshow.

zat nog altijd op nen oude b-box 2, vandaag stond nieuwe modem aan mijn deur (binne in't appartement, nie buiten zot). "de installatie kan een uur duren", perfect, want moest langs dokter. kom ongeveer uur later terug, niets te kloten verder. blijkt dat hij niet wou syncen: modem gereboot, modem gereset en confirmatie aan de andere kant dat er geen signaal komt. alle draden steken op de juiste plaats, ook weer geconfirmeerd da ik nie gelijk nen onnozele in't verkeerde gat stak (ayooo)

steek oude modem terug in, internet/tv werkt terug perfect. hopelijk is deze nieuwe modem gewoon nen lemon want als mijn lijn voor één of andere bizarre reden gene b-box 3 wilt aannemen (wat nie mogelijk zou mogen zijn) gaan er techniekers moeten komen. REEEEE

om maar te zeggen, moest ik nie zaken kunnen vragen aan iemand die direct aan alle info kon, stond ik daar waarschijnlijk uren te wachten en te kijken op nen lelijke modem naar een connectie die nooit ging komen om dan morgen nen tier 1 tech aan de telefoon te krijgen die vroeg ofda ik den blauwe draad wel in't blauw vaksken had gestoken

kvoel mij door dat hypothetisch gebeuren nu al koken kzweeret

ma vo de rest geen klachten bij scarlet ze
__________________
Quote:
Originally Posted by Ferrex View Post
bon voor zover het evenepoel verhaal

y'all motherfuckers are crazy
Ferrex is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2019, 16:07   #5877   link
TheLegacy
Boris
 
TheLegacy's Avatar
 
Location: Homegym
Blijkbaar is er geen ènkele provider die onbeperkt internet aan minstens 100Mbps biedt ZONDER er ook TV bij te moeten nemen.

Halen die dan echt al hun marge uit TV-shit of zo?

Voorbije 2 maand heb ik mijn digibox niet meer aangeraakt... Als dochter al TV kijkt, kijkt ze ook enkel YouTube (studio 100 shit) en Netflix.

Kut.
__________________
Shrimprefuge.be, where we meet again - tomatensup - The Legacy
TheLegacy is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2019, 16:27   #5878   link
Banaan
Senior Member
 
Banaan's Avatar
 
Location: Borgerhout
EDPnet
100 down, 40up,onbeperkt, enkel internet 35 euro/maand
__________________
Play a game of Russian Roulette and have a blast.
Banaan is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2019, 16:49   #5879   link
Disabled
Integrated Amplifier
 
Disabled's Avatar
 
Location: Genk
Send a message via ICQ to Disabled Send a message via MSN to Disabled
Quote:
Originally Posted by TheLegacy View Post
Blijkbaar is er geen ènkele provider die onbeperkt internet aan minstens 100Mbps biedt ZONDER er ook TV bij te moeten nemen.
Wacht nog even. Blijkbaar ging Scarlet een serieuze snelheidsboost krijgen volgens mijne installateur.
Disabled is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2019, 20:55   #5880   link
sn1p3r
bashir_be
 
sn1p3r's Avatar
 
Location: BXL
Quote:
Originally Posted by TheLegacy View Post
Blijkbaar is er geen ènkele provider die onbeperkt internet aan minstens 100Mbps biedt ZONDER er ook TV bij te moeten nemen.

Halen die dan echt al hun marge uit TV-shit of zo?

Voorbije 2 maand heb ik mijn digibox niet meer aangeraakt... Als dochter al TV kijkt, kijkt ze ook enkel YouTube (studio 100 shit) en Netflix.

Kut.
Telenet Business Fibernet 240

Downloadsnelheid: tot 240 Mbps**
Uploadsnelheid: tot 30 Mbps**
Onbeperkt surfen
10 mailboxen
5 GB per mailbox

(is wat ik heb)

Puur internet abbo, heb geen digibox.
__________________
Disclaimer: tenzij expliciet aangegeven, zijn mijn posts een persoonlijke mening en niet die van "de mods", noch zijn deze geuit als mod dusdanig.
sn1p3r is offline   Reply With Quote
Reply

  Shrimp Refuge Forums > Burgermannen > Hardware & Software

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 00:07.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.