Go Back   Shrimp Refuge Forums > Burgermannen > Hardware & Software

Reply
 
Thread Tools
Old 20-05-2015, 20:44   #221   link
ExReey
Grunger
 
ExReey's Avatar
 
Ik ben er eindelijk achter gekomen waardoor Witcher 3 sinds gisteren continu crashte: blijkbaar was mijn CPU cooler met 1 pootje losgekomen en liepen mijn temps serieus op.

Heb de cooler er nu afgehaald en zou graag herbeginnen, maar heb geen isopropanol (in manual gevonden) in huis, dus dringende vraag: met wat kan ik die oude coolpasta er nog afkrijgen??
ExReey is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2015, 20:50   #222   link
vAmP
Seņor
 
vAmP's Avatar
 
Location: Leuven/Roeselare
Euh ik heb dat een keertje gedaan met gewoon droge wattenstaafje. Er af is er af zeker?
vAmP is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2015, 21:02   #223   link
ExReey
Grunger
 
ExReey's Avatar
 
Nm, met wat nail polisher is het er ook mooi af.
Nu nog ergens cool paste zoeken
ExReey is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2015, 22:19   #224   link
jelliuz
Senior Member
 
jelliuz's Avatar
 
wasbenzine werkt ook perfect
jelliuz is offline   Reply With Quote
Old 21-05-2015, 13:36   #225   link
Jack The Ripper
Dark Soul
 
Jack The Ripper's Avatar
 
Location: Hyrule
Is het eigenlijk aan te raden om een SSD te clonen? Heeft iemand daar ervaring mee? Of ga je dan problemen met Windows hebben (m.b.t. activatie en zo). Mijn 256GB SSD is nogal krap en ik zou willen een grotere steken en dan die van mijn desktop in een andere PC steken.
__________________
Desktop: AMD 8-core Ryzen 7 2700x 16GB RAM GTX 1080 1TB Samsung 970 Evo Asus ROG PG348Q 3440x1440
Server: HP Microserver Gen8 - Intel Xeon E3-1230V2 - 16GB DDR3 ECC - M1015 - 4x4TB WD Red
PS4, PS3, Wii U, Vita, Switch, New 3DS XL
PSN: GeraltOfRivia86 | Battle Tag: JackRipper#1753 | Wii U: Reaper86
Jack The Ripper is offline   Reply With Quote
Old 21-05-2015, 14:07   #226   link
jelliuz
Senior Member
 
jelliuz's Avatar
 
Samsung: http://www.samsung.com/global/busine...tepaper11.html
jelliuz is offline   Reply With Quote
Old 21-05-2015, 21:21   #227   link
jakkerd
Dzzinggg!
 
jakkerd's Avatar
 
Quote:
Originally Posted by Jack The Ripper View Post
Is het eigenlijk aan te raden om een SSD te clonen? Heeft iemand daar ervaring mee? Of ga je dan problemen met Windows hebben (m.b.t. activatie en zo). Mijn 256GB SSD is nogal krap en ik zou willen een grotere steken en dan die van mijn desktop in een andere PC steken.
Ik clone altijd als ik van schijf wissel en geen nood heb aan een verse windows. Enkel toen ik van een klassieke schijf naar een ssd ging heb ik nog eens een verse install gedaan.
__________________
I'm not giving you attitude, i just want another drink.
jakkerd is offline   Reply With Quote
Old 21-05-2015, 21:39   #228   link
OmegaII
Typo Master
 
OmegaII's Avatar
 
Location: Opwijk
HDD -> SSD clonen is sowieso een slecht idee ( I know het gaat hier over SSD -> SSD) vermits er geen clone programma is dat rekenening houd met die sectoren ( zover ik weet ).
Maar de Samsung software doet dit perfect.

Dit is trouwens de link ipv de white paper
http://www.samsung.com/global/busine...downloads.html
__________________
Playstation Network: omegaii <> _-_ Boardgames _-_ TwitchTV Live Stream
OmegaII is offline   Reply With Quote
Old 22-05-2015, 08:38   #229   link
Cit
College dropout
 
Cit's Avatar
 
Location: Leuven
Send a message via MSN to Cit
Gisteren gemerkt dat mijn klok in windows ZEER traag loopt.

Even wat opzoekwerk gedaan en dat zou liggen aan een versleten batterijtje in mijn moederbord? Ding is 2 dagen oud. :/

Kan dat aan iets anders liggen?
__________________
Cit happens
Cit is offline   Reply With Quote
Old 22-05-2015, 10:20   #230   link
OmegaII
Typo Master
 
OmegaII's Avatar
 
Location: Opwijk
Dat kan, maar check eerst is hij in de bios wel correct loopt
__________________
Playstation Network: omegaii <> _-_ Boardgames _-_ TwitchTV Live Stream
OmegaII is offline   Reply With Quote
Old 22-05-2015, 13:05   #231   link
jelliuz
Senior Member
 
jelliuz's Avatar
 
Pc probleem:

i7 processor (1150) , zat op een high end z99 moederbord, 16gig ram, normale sata schijf en een gtx 770.
Windows erop geinstalleerd en vanaf juist na de installatie beginnen de problemen: alle tekst staat als een wirwar door elkaar, niks is leesbaar in windows zelf, op een webpagina kan je wel normaal lezen.
Ondertussen meerdere windows versies geprobeerd, windows 8 haalt zelfs het opstarten niet. (Crasht vanaf juist na de installatie)

Moederbord is vervangen door een ander z99 , ram vervangen, harde schijf vervangen, grafische kaart vervangen.
Alles nieuw behalve de cpu, meerdere windows versies geven zelfde probleem.
Kan dit aan de cpu liggen?
Windows 7 raakt geinstalleerd maar daarin is dus alle systeem tekst onleesbaar door elkaar geschud/wirwar/gekrompen

Last edited by jelliuz; 22-05-2015 at 13:20.
jelliuz is offline   Reply With Quote
Old 23-05-2015, 23:40   #232   link
Jack The Ripper
Dark Soul
 
Jack The Ripper's Avatar
 
Location: Hyrule
Quote:
Originally Posted by jakkerd View Post
Ik clone altijd als ik van schijf wissel en geen nood heb aan een verse windows. Enkel toen ik van een klassieke schijf naar een ssd ging heb ik nog eens een verse install gedaan.
Yep, volgende verse install zal pas zijn als windows 10 er is denk ik.

Quote:
Originally Posted by OmegaII View Post
HDD -> SSD clonen is sowieso een slecht idee ( I know het gaat hier over SSD -> SSD) vermits er geen clone programma is dat rekenening houd met die sectoren ( zover ik weet ).
Maar de Samsung software doet dit perfect.

Dit is trouwens de link ipv de white paper
http://www.samsung.com/global/busine...downloads.html
Ik neem aan dat dat voor non-Samsung SSD's (Crucial bijvoorbeeld) ook werkt? Samsung zelf beweert wel dat het niet compatibel is met andere merken.
__________________
Desktop: AMD 8-core Ryzen 7 2700x 16GB RAM GTX 1080 1TB Samsung 970 Evo Asus ROG PG348Q 3440x1440
Server: HP Microserver Gen8 - Intel Xeon E3-1230V2 - 16GB DDR3 ECC - M1015 - 4x4TB WD Red
PS4, PS3, Wii U, Vita, Switch, New 3DS XL
PSN: GeraltOfRivia86 | Battle Tag: JackRipper#1753 | Wii U: Reaper86
Jack The Ripper is offline   Reply With Quote
Old 29-05-2015, 04:31   #233   link
DM
Senior Member
 
DM's Avatar
 
Location: Cork
Send a message via MSN to DM
Halp

Ik heb een nieuwe case gekocht en ben alles aan het over zetten, maar ik heb problemen met de front panel connectors.

Het is een Acer H57H-AM2 moederbord en ik was zo dom om de volgorde van de connectors niet op te schrijven, een manual vind ik nergens aangezien het redelijk oud is.

Dit zijn de connectors. Iemand die kan helpen met uit te leggen waar ik welke in plug ?

Dit is het deel van het moederbord waar ik alles moet aansluiten, maar geen idee meer welk waar moet:

DM is offline   Reply With Quote
Old 29-05-2015, 06:25   #234   link
A-star
Hardcore Father
 
A-star's Avatar
 
Location: Landen
Hier kan je de manual van je moederbord vinden: http://www.manualslib.com/manual/540...?page=7#manual
A-star is online now   Reply With Quote
Old 29-05-2015, 09:24   #235   link
DM
Senior Member
 
DM's Avatar
 
Location: Cork
Send a message via MSN to DM
Merci, maar daar geraak ik niet veel wijzer uit vrees ik
DM is offline   Reply With Quote
Old 29-05-2015, 09:34   #236   link
BlackRabbit
Datanuke.be
 
BlackRabbit's Avatar
 
Location: BXL
Normaal staat er in kleine print op uw moederbord waar de pins voor dienen..
BlackRabbit is offline   Reply With Quote
Old 29-05-2015, 09:55   #237   link
DM
Senior Member
 
DM's Avatar
 
Location: Cork
Send a message via MSN to DM
Normaal wel ja, maar hier staat enkel Front Panel en volgens die manual (pagina 59) is dat 1 connector, terwijl het er meerdere zijn...

Denk dat ik nog wat verder moet kijken maar ik heb er niet echt een goed oog op
DM is offline   Reply With Quote
Old 29-05-2015, 10:35   #238   link
DyNaRaX
Senior Member
 
DyNaRaX's Avatar
 
Dit misschien??

http://www.fixya.com/support/t509552...conected_wires

of

http://community.acer.com/t5/Desktop...M2/td-p/235470
__________________
Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... that’s what gets you.

Last edited by DyNaRaX; 29-05-2015 at 10:38.
DyNaRaX is offline   Reply With Quote
Old 29-05-2015, 10:53   #239   link
DM
Senior Member
 
DM's Avatar
 
Location: Cork
Send a message via MSN to DM
Die tweede linkt lijkt me duidelijk, merci
DM is offline   Reply With Quote
Old 29-05-2015, 11:18   #240   link
Ashner
Psychokieke
 
Ashner's Avatar
 
Ik hoop dat dit de juiste thread is .

Mijn huidige gaming rig is al een aantal jaar oud en ik moet tegenwoordig de nieuwste games op medium/low spelen. Dus ik dacht.. tijd voor een nieuwe pc.

Deze config heb ik bij Alternate samengesteld.

1 x Cooler Master Hyper TX3 EVO, Actieve CPU koeler HXLM00 € 24,99*
1 x MSI GTX 970 Gaming 4G, grafische kaart JEXN0A02 € 399,-*
1 x Microsoft Windows 8.1, OEM YQBMMT00 € 109,90*
1 x IntelŪ Core™ i5-4690K, 3,5 GHz (3,9 GHz Turbo Boost) 1150 processor HW5I43 € 264,-*
1 x Thermaltake Berlin W0393RE, 630 Watt voeding TN6T12 € 69,90*
1 x Zalman Z9 Plus, behuizing TQXZ45 € 57,90*
1 x Samsung SH-224DB/BEBE, DVD-brander CEBU54 € 19,99*
1 x Samsung 850 EVO, 250 GB SSD IMIM4I € 109,90*
1 x ASRock Z97 Pro4, socket 1150 moederbord GWER35 € 124,90*
1 x Western Digital Black, 2 TB harde schijf AFBW25 € 149,90*
1 x Corsair 16 GB DDR3-2400 Kit, geheugen IEIF5JAX € 147,90*
https://www.alternate.be/html/config...984dfa59d52b25

Totaalprijs is: € 1.478,28

Nu is mijn vraag.. zou deze build nog goedkoper kunnen? Wat zouden jullie er nog aan veranderen?

Ik ben voor de DD3-2400 kit gegaan omdat deze maar €10 hoger stond dan de 1600 kit. Heb wel gelezen dat dit geen of bijna verschil gaat uitmaken tijdens het gamen.

Alle hulp welkom
__________________
Psychokieke @ A51 // TvB - TF2 stats
Ashner is offline   Reply With Quote
Reply

  Shrimp Refuge Forums > Burgermannen > Hardware & Software

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 21:44.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.