Go Back   Shrimp Refuge Forums > Burgermannen > Hardware & Software

Reply
 
Thread Tools
Old 12-02-2010, 21:36   #2841   link
CyberMonkey
Senior Member
 
CyberMonkey's Avatar
 
Quote:
Originally Posted by Snuff View Post
Serieus, jongens, 100 Mbit is, als je niet met 5 computers tegelijk aangesloten bent toch ook al serieuze overkill? Van waar ga je ooit aan 12.5 MB/s downloaden?
Zit ook veel toekomst in online applicaties (zoals google documents, maar hoe meer bandbreedte => hoe uitgebreider je kan gaan) of zelfs volledige online os. Online backup is ook interessant, bijvoorbeeld.
CyberMonkey is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2010, 21:42   #2842   link
Shai-Hulud
The slightly odd
 
Location: Grimbergen
Quote:
Originally Posted by CyberMonkey View Post
of zelfs volledige online os.
Iets minder marketing nonsense lezen best.
Een on-line OS is nogal idioot aangezien de rol van uw OS het managen van uw HW is.
Je kan applicaties op een andere machine draaien (hoewel je je kan afvragen of dat een goed idee is) maar jouw hardware heeft echt wel wat software nodig.
Shai-Hulud is offline   Reply With Quote
Old 13-02-2010, 13:00   #2843   link
CyberMonkey
Senior Member
 
CyberMonkey's Avatar
 
Google eens op PXE.
Als jij als netbeheerder uw klanten een thin client van vijftig euro kunt aanbieden én een abonnement waardoor ze gegarandeerd nooit crashes, dataverlies, virussen of update-problematiek hebben kan dat wel marketing nonsens zijn maar wel de soort die kan aanslaan bij het grote publiek.
Natuurlijk is ook de latency (en uiteraard de uptime van het netwerk) van groot belang en voor bepaalde toepassingen (gamen, workstations) heb je nog altijd krachtige lokale hardware nodig.
CyberMonkey is offline   Reply With Quote
Old 13-02-2010, 13:29   #2844   link
Shai-Hulud
The slightly odd
 
Location: Grimbergen
Quote:
Originally Posted by CyberMonkey View Post
Google eens op PXE.
Uhuh. Ik ken PXE, gebruik het zelfs om mijn systemen te installeren.
Waar denk je dat het OS dan draait?

Quote:
Originally Posted by CyberMonkey View Post
Als jij als netbeheerder uw klanten een thin client van vijftig euro kunt aanbieden én een abonnement waardoor ze gegarandeerd nooit crashes, dataverlies, virussen of update-problematiek hebben kan dat wel marketing nonsens zijn maar wel de soort die kan aanslaan bij het grote publiek.
Natuurlijk is ook de latency (en uiteraard de uptime van het netwerk) van groot belang en voor bepaalde toepassingen (gamen, workstations) heb je nog altijd krachtige lokale hardware nodig.
Een thin client draait nog steeds een lokaal OS. Iemand moet de TCP/IP stack draaien waardoor je met het internet kan spreken.
Je kan heel veel offloaden naar andere systemen, maar de basisfuncties moeten nu eenmaal lokaal draaien.
Shai-Hulud is offline   Reply With Quote
Old 13-02-2010, 13:38   #2845   link
CyberMonkey
Senior Member
 
CyberMonkey's Avatar
 
"gebruikersinterface" dan, syntaxmemmer
CyberMonkey is offline   Reply With Quote
Old 13-02-2010, 17:23   #2846   link
CyberMonkey
Senior Member
 
CyberMonkey's Avatar
 
voor zij die ook een 25 GB pakket bij belgacom hebben bijgekocht:

Quote:
De 25GB optie zal automatisch veranderen naar 100GB voor 9,99 euro. Indien gewenst kan u dit altijd opzeggen.
Van onze Eva op het bgc forum. Vraag me wel af hoe dat "opzeggen" precies moet gebeuren.
CyberMonkey is offline   Reply With Quote
Old 13-02-2010, 17:31   #2847   link
Sexy Schaap
'sexy' 'schaap'
 
Sexy Schaap's Avatar
 
Location: Gent
Online gaat niet. Of je kan bellen weet ik niet, maar ik ben met een factuur naar een Belgacomwinkel gestapt. Duurde maar 5 minuten.
Sexy Schaap is offline   Reply With Quote
Old 13-02-2010, 17:59   #2848   link
logion
Senior Member
 
logion's Avatar
 
Hier best ook opzeggen aangezien het Plus abonnement ongelimiteerd wordt...
logion is offline   Reply With Quote
Old 13-02-2010, 22:01   #2849   link
bowser
Senior Member
 
bowser's Avatar
 
Quote:
Originally Posted by logion View Post
Een stap in de goede richting dus, hopelijk komen BGC hun vdsl2 en FTTH plannen hierdoor in een stroomversnelling.
lol , ni echt

is zelfs de rem op gezet
bowser is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2010, 21:14   #2850   link
CyberMonkey
Senior Member
 
CyberMonkey's Avatar
 
Zonet een studio gaan bekijken en daar hing al zo'n telenet bakje aan de muur. Wat voor vrijheid heb ik dan op het vlak van aanbieders? Telenet met hun 25 gig limiet voor 42 euro is beetje onnozel. Zou waarschijnlijk niet praktisch zijn om naar adsl over te schakelen? Precies geen telefoonstekker gezien :/
CyberMonkey is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2010, 14:17   #2851   link
Eva_van_Belgacom
Junior Member
 
Location: Brussels
Quote:
Originally Posted by CyberMonkey View Post
Van onze Eva op het bgc forum. Vraag me wel af hoe dat "opzeggen" precies moet gebeuren.

Dag Cybermonkey,

Het opzeggen kan gebeuren bij onze klantendienst op het gratis nummer 0800/22800.

Vriendelijke groet,
Eva
__________________
Vragen over Belgacom? Bezoek ons Online helpcenter.
Belangrijke mededeling: Eva is een officiële woordvoerster van Belgacom.
Meer info over Eva? Bezoek haar webpagina.

Last edited by sn1p3r; 18-02-2010 at 11:20.
Eva_van_Belgacom is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2010, 14:37   #2852   link
Talos
☆☆☆
 
Talos's Avatar
 
Location: Schoten
Quote:
Originally Posted by CyberMonkey View Post
Zonet een studio gaan bekijken en daar hing al zo'n telenet bakje aan de muur. Wat voor vrijheid heb ik dan op het vlak van aanbieders? Telenet met hun 25 gig limiet voor 42 euro is beetje onnozel. Zou waarschijnlijk niet praktisch zijn om naar adsl over te schakelen? Precies geen telefoonstekker gezien :/
Normaal geen probleem. Bij mij thuis hangt ook nog een telenet-modem, en ik heb gewoon Dommel En ze zijn nog niks komen terugvragen zodus...
Talos is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2010, 22:54   #2853   link
CyberMonkey
Senior Member
 
CyberMonkey's Avatar
 
oei csm is nie klein ff verward
CyberMonkey is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2010, 23:02   #2854   link
CyberMonkey
Senior Member
 
CyberMonkey's Avatar
 
Quote:
Originally Posted by Talos View Post
Normaal geen probleem. Bij mij thuis hangt ook nog een telenet-modem, en ik heb gewoon Dommel En ze zijn nog niks komen terugvragen zodus...
raw copper is blijkbaar een optie die bij te betalen is en dan komt de prijs al snel gelijk met een telenet-abo, echter wel met veel hogere limieten Zal eens moeten navragen over pstn bekabeling binnen ligt dan, heb enkel coax gezien :/
CyberMonkey is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2010, 23:25   #2855   link
DeathKnight
Voorzitter CSOLT
 
DeathKnight's Avatar
 
Location: Krynn
Send a message via ICQ to DeathKnight
Tien jaar geen klagen gehad van Belgacom. Smeren ze mij twee maand geleden een verplichte router aan, en dat internet is hier zo onbetrouwbaar als wat. De ene dag leechen tegen ver 2 MBytes/sec en nu is 't net of ik zit op een 56k modem. Modem al afgezet, IP al gerefresht, etc, geen verandering. WTF. Dat ze hun vdsl2 houden voor mijn part als dat zo'n fluctuerende kloterij is.
__________________
Working on Big Secrets
DeathKnight is offline   Reply With Quote
Old 18-02-2010, 08:43   #2856   link
Fieldy
Senior Member
 
Fieldy's Avatar
 
Location: Wust Wisu Lauha
Mijn grootvader zit al een maand zonder telefoon, bij Scarlet. Eerst houden ze hem aan het lijntje door te zeggen dat ze er niks aan zien. De laatste keer "Sorry meneer, wij kunnen er niets aan doen". Hij heeft geantwoord "Goed, geef mij het telefoonummer van Telenet eens". Deze week komen ze de modem eens vervangen.

Serieus, 't is daar nog altijd een klote nest.
Fieldy is offline   Reply With Quote
Old 18-02-2010, 09:26   #2857   link
Talos
☆☆☆
 
Talos's Avatar
 
Location: Schoten
Ben tegenwoordig ook niet meer content van Dommel snelheid eigenlijk. Soms traag, soms snel, nooit stabiel eigenlijk. De vraag is of het aan Dommel ligt of aan hun crap-modem/router.
Heb wel interesse in een Telenet shake, zeker met die nieuwe limieten. Die shake van 75 euro is 10 euro duurder dan wat ik nu kwijt ben aan Belgacom-lijn + Dommel en dan heb ik bij Telenet hetzelfde maar meer snelheid en Digitale tv + digicorder.
Het enige wat mij tegensteekt is dat ik dan geen free usenet meer heb
Moet eens uitzoeken wat een deftige betalende usenet provider mij gaat kosten.
Talos is offline   Reply With Quote
Old 18-02-2010, 09:47   #2858   link
Bjorn
Senior Member
 
Bjorn's Avatar
 
Eweka is 7 euro per maand. Denk dat ik zoiets ga sharen met kameraad van mij. Aantal connecties is wel een stukje minder, maar voor dat is nu niet zo superbelangrijk.
__________________
"Saying atheism is a belief system is like saying not going skiing is a hobby. I’ve never been skiing. It’s my biggest hobby. I literally do it all the time."
Bjorn is offline   Reply With Quote
Old 18-02-2010, 10:03   #2859   link
Talos
☆☆☆
 
Talos's Avatar
 
Location: Schoten
Quote:
Originally Posted by Bjorn View Post
Eweka is 7 euro per maand. Denk dat ik zoiets ga sharen met kameraad van mij. Aantal connecties is wel een stukje minder, maar voor dat is nu niet zo superbelangrijk.
Maar dan kan je niet tegelijk downloaden zeker? Want anders kan ik zoiets ook wel delen met een collega.
Talos is offline   Reply With Quote
Old 18-02-2010, 10:08   #2860   link
Trojan
Karl Marx
 
Trojan's Avatar
 
Location: Trier
20 connecties bij astraweb, maar wel maar 1 ip tegelijk.
__________________
BZH 383 = Bezuidenhoudseweg 383 Prive huis / open seks club in DH: Casa Cherda
Trojan is offline   Reply With Quote
Reply

  Shrimp Refuge Forums > Burgermannen > Hardware & Software

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 17:36.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.