Go Back   Shrimp Refuge Forums > Burgermannen > Hardware & Software

Reply
 
Thread Tools
Old 13-12-2018, 22:27   #1   link
DeathKnight
Voorzitter CSOLT
 
DeathKnight's Avatar
 
Location: Krynn
Send a message via ICQ to DeathKnight
Proximus stuurt mij naar 192 (router) bij http en niet https

Ik heb een Proximus lijn. Wanneer ik bijv. huntermetal.be probeer te bezoeken, of forum.shrimprefuge.be dan kom ik terecht op 192.168.1.1

Websites die beginnen met https of die automatisch redirecten naar https werken wel. Ik kan wel alles pingen. Is dat een modem instelling, want ik heb dit op laptops en telefoons...

(Ik vraag 't aan 't forum omdat dat vaak rapper gaat dan Proximus.)
__________________
Working on Big Secrets
DeathKnight is offline   Reply With Quote
Old 14-12-2018, 09:34   #2   link
Arne
Senior Member
 
Arne's Avatar
 
Location: Brugge
Als je dit op elke device hebt, lijkt mij dit inderdaad een instelling of issue met je router. Er zijn recentelijk geen andere toestellen op het netwerk aangesloten geweest? Ik vermoed dat 192.168.1.1 de gateway is? (je router dus)? Welke router is het? Check eens je DNS settings daar? Wat zie je als DNS als je ipconfig /all typt in cmd?

Last edited by Arne; 14-12-2018 at 09:38.
Arne is offline   Reply With Quote
Old 14-12-2018, 10:12   #3   link
DeathKnight
Voorzitter CSOLT
 
DeathKnight's Avatar
 
Location: Krynn
Send a message via ICQ to DeathKnight
192 is idd de router/gateway. Het is zo'n zwarte platte bak. Ik heb daar alles op bekeken dat je kan als gewone gebruiker, en dat is niet zo gek veel.

Ik heb ondertussen wel al met 2 Proximus mensen gepraat en de laatste raadde aan gewoon router reset uit te voeren, en dat heeft geholpen.

Ik ben nu wel precies mijn static IP instellingen kwijt die ik aan een paar apparaten had gegeven...
__________________
Working on Big Secrets
DeathKnight is offline   Reply With Quote
Old 14-12-2018, 13:39   #4   link
Arne
Senior Member
 
Arne's Avatar
 
Location: Brugge
Het zal eerder een fuckup van proximus zijn dus (of een bug in hun router). Ik weet van gelijkaardige gevallen waar oude d-link routers ook zo iets voor hadden. Trouwens, geavanceerde settings kan je bij zo'n proximus router enkel instellen als "technieker" als ik mij niet vergis.

Anyway, "opgelost" dus
Arne is offline   Reply With Quote
Old 14-12-2018, 16:00   #5   link
A-star
Hardcore Father
 
A-star's Avatar
 
Location: Landen
daarom dat ik altijd mijn eigen router er tussen plaats.
En die dan instel in de router van Proximus/telenet/orange als DMZ device.
Werkt prima en je hebt de volledige controle over je netwerk.
A-star is offline   Reply With Quote
Reply

  Shrimp Refuge Forums > Burgermannen > Hardware & Software

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 19:18.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.