Go Back   Shrimp Refuge Forums > Burgermannen > Hardware & Software

Reply
 
Thread Tools
Old 29-05-2018, 19:12   #1   link
ndPix
Senior Member
 
ndPix's Avatar
 
Laptop wilt niet booten

Voordien nooit probleem mee gehad maar daarnet wou m' laptop niet starten

Ik krijg onderstaande foutmelding, zowel met ipv4 als ipv6. Als ik in m'n bios kijk zie ik m'n harde schijf staan, ook ik boot zie ik niks wat verkeerd kan staan, behalve dat m'n harde schijf ontbreekt.


Iemand een idee wat ik nu kan doen? Ik heb een herstel cd van Windows 8 maar ondertussen heb ik de upgrade naar windows 10 gedaan.

Verstuurd vanaf mijn PRA-LX1 met Tapatalk
ndPix is online now   Reply With Quote
Old 29-05-2018, 20:12   #2   link
DyNaRaX
Senior Member
 
DyNaRaX's Avatar
 
schijf even testen in andere pc?

Kans is groot dat je schijf het begeven heeft.
__________________
Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... that’s what gets you.
DyNaRaX is offline   Reply With Quote
Old 29-05-2018, 23:44   #3   link
ndPix
Senior Member
 
ndPix's Avatar
 
Natuurijk geen andere pc in de buurt :-( eens kijken als ik die in m'n ouders hun pc kan pluggen.

Zou de hdd dan nog herkend worden mocht hij kapot zijn? Ding is amper een jaar oud

Verstuurd vanaf mijn PRA-LX1 met Tapatalk
ndPix is online now   Reply With Quote
Old 30-05-2018, 04:16   #4   link
Teus
key forum member
 
Teus's Avatar
 
Location: chaos sanctuary
met een stevige portie geluk is het een slecht contact van de harde schijf.
in mijn thinkpad met een harde schijf in de DVD-bay nog regelmatig gehad
__________________
There is much killing to be done.
Teus is offline   Reply With Quote
Old 30-05-2018, 11:43   #5   link
Waldhar
Serieus
 
Waldhar's Avatar
 
Location: Aaigem
Als de SSD daar getoond wordt kan er weinig mis mee zijn imo.

Heb je zitten klooien in de BIOS misschien?

Ik vermoed gewoon een verkeerde boot order. Ik denk dat hij probeert te booten van een netwerk. Die boot order kan je aanpassen in BIOS (guides genoeg op 't internet).

Als dat niet werkt, probeer eens een power drain: haal er alles af wat met stroom te maken heeft (adapter, batterij) en hou de powerknop gedurende 20 seconden ingedrukt. Sluit alles weer aan en tracht 'm nog eens op te starten.
__________________
Giet uwe zak leeg
Waldhar is offline   Reply With Quote
Old 31-05-2018, 06:57   #6   link
ndPix
Senior Member
 
ndPix's Avatar
 
Nope, niet in bios geweest voor het probleem... Ik heb gekeken in m'n bios en daar staat enkel Network, zie foto.

Power drain had ik ook gevonden op Google en getest, maar maakt geen verschil.
ndPix is online now   Reply With Quote
Old 31-05-2018, 06:58   #7   link
ndPix
Senior Member
 
ndPix's Avatar
 
Quote:
Originally Posted by Teus View Post
met een stevige portie geluk is het een slecht contact van de harde schijf.
in mijn thinkpad met een harde schijf in de DVD-bay nog regelmatig gehad
Straks eens openvijzen en alles aandrukken.

Verstuurd vanaf mijn PRA-LX1 met Tapatalk
ndPix is online now   Reply With Quote
Old 31-05-2018, 19:27   #8   link
ndPix
Senior Member
 
ndPix's Avatar
 
Laptop open gedaan en hdd zit nog goed vast... De batterij etc afgekoppeld en powerknop 20'' ingehouden.

Ik zie, als ik Legacy selecteer, de hdd weer staan. Maar bij booten krijg ik een fout.



Als ik UEFI neem krijg ik weer de network fail.

Ik denk dus niet dat m'n hdd kapot is?

Last edited by ndPix; 31-05-2018 at 19:35.
ndPix is online now   Reply With Quote
Old 31-05-2018, 19:44   #9   link
ndPix
Senior Member
 
ndPix's Avatar
 
Als ik wil repairen via de DVD van windows 8 krijg ik deze meldingen

Kan ik Windows 8 installeren en dan gewoon naar windows 10 gaan?

Last edited by ndPix; 31-05-2018 at 20:13.
ndPix is online now   Reply With Quote
Old 31-05-2018, 20:10   #10   link
ndPix
Senior Member
 
ndPix's Avatar
 
Ik had nog fix gevonden via command line maar dat doet ook niks...


Last edited by ndPix; 31-05-2018 at 20:13.
ndPix is online now   Reply With Quote
Old 01-06-2018, 10:16   #11   link
Waldhar
Serieus
 
Waldhar's Avatar
 
Location: Aaigem
Pfff. Ik zou een bootable USB maken met de W10 ISO op, en het zo proberen. Met die W8 ga je enkel vodden krijgen... Op die manier is het toch veel properder. Wij hebben op 't
werk destijds ook die upgrade van W7 naar W10 gedaan, maar er blijven heel wat bestanden achter. Resultaat: bij het booten nog steeds het geluidje van W7. Om zot van te worden.

Tja Windows.



https://nl.ifixit.com/Guide/How+to+C...ndows+10/89181
__________________
Giet uwe zak leeg
Waldhar is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2018, 17:36   #12   link
ndPix
Senior Member
 
ndPix's Avatar
 
Quote:
Originally Posted by Waldhar View Post
Pfff. Ik zou een bootable USB maken met de W10 ISO op, en het zo proberen. Met die W8 ga je enkel vodden krijgen... Op die manier is het toch veel properder. Wij hebben op 't
werk destijds ook die upgrade van W7 naar W10 gedaan, maar er blijven heel wat bestanden achter. Resultaat: bij het booten nog steeds het geluidje van W7. Om zot van te worden.

Tja Windows.



https://nl.ifixit.com/Guide/How+to+C...ndows+10/89181
Ik zal het eens proberen, bedankt!
ndPix is online now   Reply With Quote
Old 12-06-2018, 19:00   #13   link
ndPix
Senior Member
 
ndPix's Avatar
 
Eindelijk de stick aangemaakt, maar nu krijg ik melding dat Hard disk not detected

Morgens eens langs MM want is nog geen 2 jaar oud. Klote van de dingen die er nog op stonden
ndPix is online now   Reply With Quote
Old 13-06-2018, 08:22   #14   link
Bonbon
Senior Member
 
Bonbon's Avatar
 
probeer de harde schijf via een sata/usb ding op een andere pc aan te sluiten en eventueel met recovery software nog je files terug te halen ?
Bonbon is offline   Reply With Quote
Old 13-06-2018, 21:15   #15   link
ndPix
Senior Member
 
ndPix's Avatar
 
Vanmiddag bij MM geweest en daar hebben ze er bij de tweede poging leven in gekregen en back up gemaakt (al stond het merendeel wel al op hdd). Harde schijf wordt nu opgestuurd naar Samsung die zal beslissen wat er zal gebeuren
ndPix is online now   Reply With Quote
Old 14-06-2018, 08:52   #16   link
Waldhar
Serieus
 
Waldhar's Avatar
 
Location: Aaigem
Hopelijk kan je nog 'n paar weken zonder.
__________________
Giet uwe zak leeg
Waldhar is offline   Reply With Quote
Old 14-06-2018, 21:20   #17   link
ndPix
Senior Member
 
ndPix's Avatar
 
Kan niet veel anders doen... Een andere kopen en dan gebruiken als externe hdd maar ik heb er al 2.
ndPix is online now   Reply With Quote
Old 15-06-2018, 20:00   #18   link
ndPix
Senior Member
 
ndPix's Avatar
 
Nieuwe ssd besteld, we zien wel als ik nieuwe krijg kan ik die nog verkopen.

Ik heb nu de usb stick om Windows 10 te installeren. Als key moet ik m'n Windows 8 key gebruiken zeker? Of moet ik nu nieuwe kopen?
ndPix is online now   Reply With Quote
Old 15-06-2018, 20:38   #19   link
DyNaRaX
Senior Member
 
DyNaRaX's Avatar
 
installeren zonder key, als Win10 geactiveerd was op de hardware zal deze opnieuw activeren

Wel dezelfde versie van Win10 installeren als voordien.
__________________
Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... that’s what gets you.
DyNaRaX is offline   Reply With Quote
Old 15-06-2018, 20:56   #20   link
ndPix
Senior Member
 
ndPix's Avatar
 
Aha, dus harde schijf speelt geen rol. Wist ik niet. Morgenavond eens testen
ndPix is online now   Reply With Quote
Reply

  Shrimp Refuge Forums > Burgermannen > Hardware & Software

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 23:54.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.