Go Back   Shrimp Refuge Forums > Burgermannen > Hardware & Software

Reply
 
Thread Tools
Old 28-09-2016, 10:20   #1061   link
Magnum_
.
 
Magnum_'s Avatar
 
Toch even vragen hoe de verhouding 'typen' en 'internet' is. Want als dat overhelt naar typen, is zoiets toch absoluut kak?
Magnum_ is offline   Reply With Quote
Old 28-09-2016, 11:09   #1062   link
Jack The Ripper
Dark Soul
 
Jack The Ripper's Avatar
 
Location: Hyrule
Gaat MS niet de nieuwe lijn van de Surface Pro voorstellen ergens in oktober? Dat is een heel andere prijsklasse natuurlijk
__________________
Desktop: AMD 8-core Ryzen 7 2700x 16GB RAM GTX 1080 1TB Samsung 970 Evo Asus ROG PG348Q 3440x1440
Server: HP Microserver Gen8 - Intel Xeon E3-1230V2 - 16GB DDR3 ECC - M1015 - 4x4TB WD Red
PS4, PS3, Wii U, Vita, Switch, New 3DS XL
PSN: GeraltOfRivia86 | Battle Tag: JackRipper#1753 | Wii U: Reaper86
Jack The Ripper is online now   Reply With Quote
Old 28-09-2016, 11:23   #1063   link
elwood
Senior Member
 
Nieuwe Surface Pro's zouden pas in het voorjaar van 2017 komen. Als je budget vriendelijk wil blijven kan je eens kijken naar Surface 3 (de niet pro dus)
elwood is offline   Reply With Quote
Old 28-09-2016, 11:35   #1064   link
A-star
Hardcore Father
 
A-star's Avatar
 
Location: Landen
de surface 3 is wel aan te raden.
Gebruik die hier ook.
Perfect om wat te surfen en wat word documenten te maken.
Al kan je er veel meer mee doen dan dat.
+ alle windows programma's zijn gewoon beschikbaar.
A-star is offline   Reply With Quote
Old 28-09-2016, 11:37   #1065   link
A-star
Hardcore Father
 
A-star's Avatar
 
Location: Landen
Ik ga binnenkort eens mijn server thuis upgraden.
Momenteel draait die nog op een Intel Celeron van een paar jaar oud met 8gb ram.
Bedoeling is dat ik er nu verschillende VM's op ga draaien om mezelf wat bij te scholen + dat hij toekomst proef is.
Ik heb dit al samen gesteld:

€ 304 Intel Xeon E3-1245 v5 Boxed
€ 141 MSI C236M WORKSTATION
€ 165 Crucial CT2K16G4WFD824A
€ 611 Totaal
A-star is offline   Reply With Quote
Old 28-09-2016, 11:48   #1066   link
Jack The Ripper
Dark Soul
 
Jack The Ripper's Avatar
 
Location: Hyrule
Quote:
Originally Posted by A-star View Post
de surface 3 is wel aan te raden.
Gebruik die hier ook.
Perfect om wat te surfen en wat word documenten te maken.
Al kan je er veel meer mee doen dan dat.
+ alle windows programma's zijn gewoon beschikbaar.
Ik had mij recentelijk zo'n goedkoop Chinees Chuwi tabletje gekocht met windows 10 en dat beviel mij wel goed eigenlijk, omdat je er vrijwel alles op kunt wat je met een PC ook kan en ondanks de atom CPU was dat wel snel genoeg voor gewoon gebruik in Windows (surfen/films etc).
Voor zijn geld had dat goede specs, maar de bouwkwaliteit liet te wensen over, het scherm is al gebarsten tijdens het transport op het vliegtuig en ook die touch was niet altijd even responsief

Quote:
Originally Posted by elwood View Post
Nieuwe Surface Pro's zouden pas in het voorjaar van 2017 komen. Als je budget vriendelijk wil blijven kan je eens kijken naar Surface 3 (de niet pro dus)
Je geraakt tegenwoordig precies wel moeilijk aan de surface 3 (pro/niet pro). Tweedehands is misschien de oplossing.
__________________
Desktop: AMD 8-core Ryzen 7 2700x 16GB RAM GTX 1080 1TB Samsung 970 Evo Asus ROG PG348Q 3440x1440
Server: HP Microserver Gen8 - Intel Xeon E3-1230V2 - 16GB DDR3 ECC - M1015 - 4x4TB WD Red
PS4, PS3, Wii U, Vita, Switch, New 3DS XL
PSN: GeraltOfRivia86 | Battle Tag: JackRipper#1753 | Wii U: Reaper86

Last edited by Jack The Ripper; 28-09-2016 at 11:52.
Jack The Ripper is online now   Reply With Quote
Old 28-09-2016, 13:13   #1067   link
Magnum_
.
 
Magnum_'s Avatar
 
Quote:
Originally Posted by A-star View Post
Ik ga binnenkort eens mijn server thuis upgraden.
Momenteel draait die nog op een Intel Celeron van een paar jaar oud met 8gb ram.
Bedoeling is dat ik er nu verschillende VM's op ga draaien om mezelf wat bij te scholen + dat hij toekomst proef is.
Ik heb dit al samen gesteld:

€ 304 Intel Xeon E3-1245 v5 Boxed
€ 141 MSI C236M WORKSTATION
€ 165 Crucial CT2K16G4WFD824A
€ 611 Totaal
Dat blijft natuurlijk wel een PC.
Onlangs stonden er een heleboek nieuwe T430 servers te koop rond die prijs, aanvankelijk zelfs nog lager (2dehands.be , tweakers, 9lives)
https://tweakers.net/aanbod/1113869/...omma-8gb).html
Als het wat ouder/2dehands mag zijn, vind je voor dat geld ook nog degelijke en krachtigere servers voor lage(re) prijzen als je wat uitkijkt.
Veel bedrijven die R710/Proliant G7/... servers buiten gooien tegenwoordig, terwijl je daarmee nog heel wat kan.
Magnum_ is offline   Reply With Quote
Old 28-09-2016, 14:30   #1068   link
A-star
Hardcore Father
 
A-star's Avatar
 
Location: Landen
Quote:
Originally Posted by Magnum_ View Post
Dat blijft natuurlijk wel een PC.
Onlangs stonden er een heleboek nieuwe T430 servers te koop rond die prijs, aanvankelijk zelfs nog lager (2dehands.be , tweakers, 9lives)
https://tweakers.net/aanbod/1113869/...omma-8gb).html
Als het wat ouder/2dehands mag zijn, vind je voor dat geld ook nog degelijke en krachtigere servers voor lage(re) prijzen als je wat uitkijkt.
Veel bedrijven die R710/Proliant G7/... servers buiten gooien tegenwoordig, terwijl je daarmee nog heel wat kan.
Moet ook vooral stil zijn.
Schijven en een kast (fractal Define R4) heb ik al.
Dus een volledige server zou weg gesmeten geld zijn.
A-star is offline   Reply With Quote
Old 28-09-2016, 15:41   #1069   link
Magnum_
.
 
Magnum_'s Avatar
 
Het voordeel aan zo'n T430 (oid) is dat je die Fractal weer kan verkopen, de server headless op zolder/in kelder kan plaatsen, en hem via de iDRAC aan en uit kan zetten.

Nuja, laten we dan maar een workstation noemen als je het zo beschrijft
Magnum_ is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2016, 23:55   #1070   link
Disabled
Integrated Amplifier
 
Disabled's Avatar
 
Location: Genk
Send a message via ICQ to Disabled Send a message via MSN to Disabled
https://www.bol.com/nl/p/asus-rog-g2...pe=typedsearch


Staat momenteel in promotie op bol. Is dat de moeite voor €1450? En relatief future-proof?
Ik vind die kast wel heel cool, en zou toch echt gewoon liever een ready-made PC kopen in plaats van iets in elkaar te steken.

Edit:
https://www.bol.com/nl/p/lenovo-idea...ionType=browse

Deze vind ik ook wel tof. Iets duurder, maar beter upgradeable, denk ik.

Last edited by Disabled; 30-09-2016 at 00:04.
Disabled is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2016, 00:39   #1071   link
Renard
ø
 
Renard's Avatar
 
Voor die prijs ben je beter af door zelf een performantere config te maken en deze te laten monteren bij bijvoorbeeld azerty.nl. Garantie op onderdelen en montage zit er dan ook bij.
Renard is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2016, 00:44   #1072   link
Sepulfly
Tleger waser
 
Sepulfly's Avatar
 
Location: Южный Антверпен
En dan kan je ten minste een deftige case aanschaffen. Dat rood is leuk als je 14 jaar bent. Rode kleurtjes doen mijn pecee sneller overklokken!

__________________
Life’s journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting ‘Holy shit…what a ride!’
~Hunter S. Thompson
Do not go gentle into that good night,
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
Sepulfly is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2016, 07:54   #1073   link
Potenza
De Verschrikkelijke
 
Potenza's Avatar
 
Location: Calmpthout
Quote:
Originally Posted by Disabled View Post
Is dat de moeite voor €1450?
Neen, ook weer overdreven duur. Zelf samenstellen en (laten) bouwen is beduidend goedkoper.

Quote:
Originally Posted by Disabled View Post
En relatief future-proof?
Dat lijkt me een minimum voor zo'n steile prijs. Helaas. GPU is zeker niet slecht, wel zonder discussie verouderd. Voor die prijs is dat rofl. Bovendien kan je aan dit soort systemen moeilijk of niet beginnen prutsen voor een eventuele upgrade. Niet future-proof dus.

Quote:
Originally Posted by Disabled View Post
Ik vind die kast wel heel cool,
Allez.

Quote:
Originally Posted by Disabled View Post
en zou toch echt gewoon liever een ready-made PC kopen in plaats van iets in elkaar te steken.
Dat kost niet gewoon een beetje meer, met wat gezond verstand en kennis van zaken bespaar je makkelijk €250 door het zelf te arrangeren. En als je dan toch niet graag zelf bouwt, voldoende Shrimpers die dat graag doen (joeee!) of degelijke en betaalbare assemblage-diensten zat, zoals al werd aangehaald.

Quote:
Originally Posted by Disabled View Post
Deze vind ik ook wel tof. Iets duurder, maar beter upgradeable, denk ik.
€1675 is al helemaal te gek voor een flinke game-PC. Akkoord, meer opslag en een betere/recentere GPU, maar dat rechtvaardigt het prijsverschil - zeker tegenover een zelf-samengesteld systeem - allesbehalve.
__________________
Punt.
Potenza is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2016, 08:51   #1074   link
Disabled
Integrated Amplifier
 
Disabled's Avatar
 
Location: Genk
Send a message via ICQ to Disabled Send a message via MSN to Disabled
Hm. Met andere woorden: ik zou al echt met geld smijten moest ik die systemen zo kopen? Dat past dan ook weer niet in mijne stijl. :/
Disabled is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2016, 20:10   #1075   link
Dodgy
Serious Member
 
Dodgy's Avatar
 
Location: Hijfte
Misschien hier een antwoord?

Quote:
Originally Posted by Dodgy View Post
Mijn PC gebruikt sinds de crash van mijn HD perfect mijn GPU om te gamen. Maar als ik een HD film bekijk heb ik tearing en als ik een flash game speel op FB dan hapert het constant. Ik denk dus dat mijn PC daarvoor de interne GPU van mijn mobo gebruikt.

Ben al eens gaan kijken in de bios maar ik zie daar precies geen enkele melding van staan of iets dat ik kan veranderen. Google zegt van via de bios te gaan maar vind het niet.

Iemand een idee hier?
Dodgy is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2016, 20:17   #1076   link
Lycas
Senior Member
 
Location: 127.0.0.1
Welk merk/type mobo heb je?
Lycas is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2016, 20:28   #1077   link
Dodgy
Serious Member
 
Dodgy's Avatar
 
Location: Hijfte
Gigabyte Z87X-D3H - Moederbord - ATX - LGA1150 Socket - Z87 - USB 3.0 - Gigabit Ethernet - HD Audio
Dodgy is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2016, 21:10   #1078   link
Lycas
Senior Member
 
Location: 127.0.0.1
Quote:
Originally Posted by Dodgy View Post
Gigabyte Z87X-D3H - Moederbord - ATX - LGA1150 Socket - Z87 - USB 3.0 - Gigabit Ethernet - HD Audio


Al proberen af te zetten? Zodat die op u gewone GPU blijft.
Lycas is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2016, 22:04   #1079   link
Jaak
U MIRIN BRAH?
 
Jaak's Avatar
 
Location: bruxelles ma belle
Fuck, net mijn verhuis gedaan, en mijn scherm van desktop pakt niet meer. Noch via DVI-D (dual), noch via VGA. Ook ander scherm proberen op aansluiten, maar daar komt dus ook geen signaal op. Crap.

Iemand een idee waaraan dat kan liggen? pc start voor de rest wel op, tis enkel geen signaal van desktop naar scherm.
Jaak is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2016, 22:23   #1080   link
BOERteun
Senior Member
 
BOERteun's Avatar
 
Controleer eens of er niets is los gerammeld, voeding op gpu, gpu in mobo. En gebruik je nog dezelfde aansluiting, uw mobo heeft misschien ook gfx aansluitingen die je ooit uitgeschakeld hebt?
BOERteun is offline   Reply With Quote
Reply

  Shrimp Refuge Forums > Burgermannen > Hardware & Software

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 10:29.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.