Go Back   Shrimp Refuge Forums > Burgermannen > Hardware & Software

Reply
 
Thread Tools
Old 31-07-2018, 18:51   #1   link
Jerre_31
Senior Member
 
Jerre_31's Avatar
 
Location: Oost-vlaanderen
Send a message via MSN to Jerre_31
Win98 installatie

Iemand nog ervaring hoe ge Win98 deftig geinstalleerd krijgt? Het lukt me niet, en heb het gevoel dat ik alles wat moet doen, goed gedaan heb... fdisk, formatering,...

Dual PII systeem... 't is iets speciaals...
__________________
sometimes when i'm bored i put vaseline all over myself and pretend im a slug
Jerre_31 is offline   Reply With Quote
Old 31-07-2018, 19:25   #2   link
Sintendo
SINDUMBO
 
Sintendo's Avatar
 
Waaruit maak je op dat het niet lukt? In ieder geval, Windows 98 biedt geen ondersteuning voor meerdere CPUs.
Sintendo is offline   Reply With Quote
Old 31-07-2018, 19:39   #3   link
Jerre_31
Senior Member
 
Jerre_31's Avatar
 
Location: Oost-vlaanderen
Send a message via MSN to Jerre_31
Geraak maar niet aan installatie toe... Altijd wel iets dat niet gaat. Zit nu te denken aan falende hdd.
__________________
sometimes when i'm bored i put vaseline all over myself and pretend im a slug
Jerre_31 is offline   Reply With Quote
Old 31-07-2018, 19:40   #4   link
Jerre_31
Senior Member
 
Jerre_31's Avatar
 
Location: Oost-vlaanderen
Send a message via MSN to Jerre_31
Nu nog eens een format c: /s doen...
__________________
sometimes when i'm bored i put vaseline all over myself and pretend im a slug
Jerre_31 is offline   Reply With Quote
Old 31-07-2018, 19:50   #5   link
OmegaII
Typo Master
 
OmegaII's Avatar
 
Location: Opwijk
Zie dat je start vanaf DOS 6.22 , FAT32 partitie, en zie dat het 98 SE is. Al de rest gaat vanzelf.

Maar tenzij je iets speciaals van plan bent zou ik u de moeite besparen en gewoon een VM draaien
__________________
Playstation Network: omegaii <> _-_ Boardgames _-_ TwitchTV Live Stream
OmegaII is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2018, 00:51   #6   link
Jerre_31
Senior Member
 
Jerre_31's Avatar
 
Location: Oost-vlaanderen
Send a message via MSN to Jerre_31
Quote:
Originally Posted by OmegaII View Post
Zie dat je start vanaf DOS 6.22 , FAT32 partitie, en zie dat het 98 SE is. Al de rest gaat vanzelf.

Maar tenzij je iets speciaals van plan bent zou ik u de moeite besparen en gewoon een VM draaien
't is een dual CPU PII 350 config met twee voodoo2's in SLI Good luck om dat in VM te draaien
__________________
sometimes when i'm bored i put vaseline all over myself and pretend im a slug
Jerre_31 is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2018, 21:11   #7   link
OmegaII
Typo Master
 
OmegaII's Avatar
 
Location: Opwijk
Quote:
Originally Posted by Jerre_31 View Post
't is een dual CPU PII 350 config met twee voodoo2's in SLI Good luck om dat in VM te draaien

'k Zal mezelf herhalen, "als je iets speciaals van plan bent". 't Is niet omdat daar een SLI van Voodoo kaarten inzit, en een PII350 dat ik onder de indruk ben, want mijn geintegreerde Intel GPU blaast die blindelings weg, dus eum ... ja die VM gaat 1000x beter zijn.

Tenzij ge de graphics van de Voodoo wilt als nostalgisch gevoel, en dan komen we terug op het deel als je iets speciaals wilt doen ... waar je ook gewoon op kon antwoorden ipv specs te quoten.

Trouwens, als het nog altijd niet lukt ... hebt ge net de oplossing van uw probleem opgesomd. Haal die eruit, steek er 1 in of een gewone VGA kaart en probeer opnieuw.
__________________
Playstation Network: omegaii <> _-_ Boardgames _-_ TwitchTV Live Stream
OmegaII is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2018, 22:18   #8   link
Teus
key forum member
 
Teus's Avatar
 
Location: chaos sanctuary
doe eens een lowlevel format of zero fill, om de bad blocks uit de hdd te halen
__________________
There is much killing to be done.
Teus is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2018, 23:41   #9   link
frenzal
awesome
 
frenzal's Avatar
 
Location: Antwerpen
breng het gewoon naar de containerpark
frenzal is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2018, 00:12   #10   link
Disabled
Integrated Amplifier
 
Disabled's Avatar
 
Location: Genk
Send a message via ICQ to Disabled Send a message via MSN to Disabled
Quote:
Originally Posted by frenzal View Post
breng het gewoon naar de containerpark
Ja, stop gewoon met nostalgisch te zijn, seriously.
Disabled is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2018, 14:27   #11   link
Irmo
lijkkist
 
Irmo's Avatar
 
Location: Meise
Is het niet 'het containerpark'?
__________________
(╯□)╯

Fidoh vond het te lang

You have reached the maximum number of posts (3) allowed in a 120 minute period for this forum.
Irmo is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2018, 14:36   #12   link
frenzal
awesome
 
frenzal's Avatar
 
Location: Antwerpen
weet je al hoe belastingsschalen werken?
frenzal is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2018, 14:38   #13   link
Irmo
lijkkist
 
Irmo's Avatar
 
Location: Meise
met gewichten?
__________________
(╯□)╯

Fidoh vond het te lang

You have reached the maximum number of posts (3) allowed in a 120 minute period for this forum.
Irmo is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2018, 17:09   #14   link
Mr. Santa
Posts: 8,018
 
Mr. Santa's Avatar
 
"twerkt niet" is natuurlijk wel een zeer karige uitleg over waar het vastloopt. Niet echt veel info om te kunnen gokken waar het probleem ligt.
__________________
PUNTJE PUNTJE PUNTJE
Mr. Santa is online now   Reply With Quote
Old 10-08-2018, 19:26   #15   link
Jerre_31
Senior Member
 
Jerre_31's Avatar
 
Location: Oost-vlaanderen
Send a message via MSN to Jerre_31
Quote:
Originally Posted by Mr. Santa View Post
"twerkt niet" is natuurlijk wel een zeer karige uitleg over waar het vastloopt. Niet echt veel info om te kunnen gokken waar het probleem ligt.
Als in: het loopt ergens vast bij opstart van de installatie, nog niet eens in het win98 installatiescherm, maar nog in de dos prompt. Ik ga me eens een nieuwe image branden van win98 SE... Hopelijk komen we er dan wel.
__________________
sometimes when i'm bored i put vaseline all over myself and pretend im a slug
Jerre_31 is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2018, 19:35   #16   link
Mr. Santa
Posts: 8,018
 
Mr. Santa's Avatar
 
Da's nog steeds ewa veel te vaag he. Wat toont hij exact wanneer het vastloopt?

Is het trouwens op een SATA HDD? Ik meen me te herinneren dat Win98se daar tijdens de install nogal moeite mee durfde te hebben, iets ivm de drivers.
Mr. Santa is online now   Reply With Quote
Old 10-08-2018, 22:47   #17   link
DeathKnight
Voorzitter CSOLT
 
DeathKnight's Avatar
 
Location: Krynn
Send a message via ICQ to DeathKnight
Win98 deed moeilijk over alles. Een beetje een rare bios of een onbekende netwerkkaart, en ge moet er al voor zorgen dat ge de drivers bij de hand hebt op een diskette zodat ge die kunt inladen tijdens installatie. Want zonder sommige van die drivers gaat Windows het gewoon vertikken van te installeren, en dan gaat het inderdaad over schijven en controllers. Maar daar geraakt ge precies nog niet eens.

Als er veel RAM in zit, gaat ge ook nergens geraken. Meer dan 512MB is veel, pakt iets dat toen gangbaar was. Combineer geen vreemde RAM latten. Misschien is uw RAM stuk.

Check BIOS instellingen waar Win98 niet tegen kan. Moderne shit moet die niet van weten. En als uwen boel niet goed gekoeld is, gaat het ook niet lukken. Als het zo'n oud moederbord is, hebt ge ook veel kans dat er ergens een dipswitch niet juist staat, of een combinatie daarvan. Was het vroeger een NT server moederbord?
__________________
Working on Big Secrets
DeathKnight is offline   Reply With Quote
Old 22-09-2018, 21:04   #18   link
Jerre_31
Senior Member
 
Jerre_31's Avatar
 
Location: Oost-vlaanderen
Send a message via MSN to Jerre_31
heb er Win2K opgezwierd. Win9x is niet dual CPU compatibel. Ik ga alleszins het nog eens proberen met een engelse win98 SE disk image.
__________________
sometimes when i'm bored i put vaseline all over myself and pretend im a slug
Jerre_31 is offline   Reply With Quote
Old 23-09-2018, 08:19   #19   link
Erik701
Senior Member
 
Erik701's Avatar
 
Location: Edit Value
Send a message via ICQ to Erik701 Send a message via MSN to Erik701 Send a message via Skype™ to Erik701
... en je denkt dat, omdat het in het Engels is, die versie wel compatibel is met dual CPU dan?

such amaze
Erik701 is offline   Reply With Quote
Old 23-09-2018, 17:31   #20   link
DeathKnight
Voorzitter CSOLT
 
DeathKnight's Avatar
 
Location: Krynn
Send a message via ICQ to DeathKnight
Win98/Me gaat werken maar gaat gewoon de tweede CPU niet gebruiken.
__________________
Working on Big Secrets
DeathKnight is offline   Reply With Quote
Reply

  Shrimp Refuge Forums > Burgermannen > Hardware & Software

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 02:15.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.