Go Back   Shrimp Refuge Forums > Burgermannen > Hardware & Software

Reply
 
Thread Tools
Old 14-11-2013, 23:36   #1   link
Dodgy
Serious Member
 
Dodgy's Avatar
 
Location: Hijfte
De random hardware vragen thread.

Dacht van even een thread te maken voor korte vraagjes zonder al te veel omwegen. Geen "wat moet ik kopen qua PC" en dan tien meningen krijgen maar eerder iets zoals dit:


Ik heb een MSI GTX 770 in m'n PC zitten.

Als ik een SLI zou nemen, moet ik er dan best ook een van MSI nemen of mag dat van gelijk ander merk zijn?
Dodgy is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2013, 23:47   #2   link
Jack The Ripper
Dark Soul
 
Jack The Ripper's Avatar
 
Location: Hyrule
Hoeft niet per sé een MSI te zijn maar best wel ook een GTX 770, anders is het niet gezegd dat het gaat werken.

Het geheugen, core speed, mem speed is best hetzelfde want hij neemt de laagste snelheid van beide kaarten.
__________________
Desktop: Intel Core i5-3570K@4,2Ghz 16GB RAM GTX 1080 500GB SSD LG 34UM95-P 3440x1440
HTPC/VR-bak: Intel Core i5-2500K@3,3Ghz 8GB RAM GTX980 256GB SSD 50" Sony Bravia KDL-50W805B
Server: HP Microserver Gen8 - Intel Xeon E3-1230V2 - 16GB DDR3 ECC - M1015 - 4x4TB WD Red
PS3, Wii U, Vita, 3DS XL
PSN: GeraltOfRivia86 | Battle Tag: JackRipper#1753 | Wii U: Reaper86
Jack The Ripper is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2013, 08:17   #3   link
OmegaII
Typo Master
 
OmegaII's Avatar
 
Location: Opwijk
Sowieso, als je wel exact dezelfde hebt, gaat het minder mogelijke driver problemen opleveren.
__________________
Playstation Network: omegaii <> _-_ Boardgames _-_ TwitchTV Live Stream
OmegaII is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2013, 12:46   #4   link
Potenza
De Verschrikkelijke
 
Potenza's Avatar
 
Location: Calmpthout
Inderdaad, zowel bij SLI als Crossfire is het aangewezen om zo gelijk mogelijke modellen te nemen. Het verkleint de kans op problemen.
__________________
Punt.
Potenza is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2013, 13:48   #5   link
Jack The Ripper
Dark Soul
 
Jack The Ripper's Avatar
 
Location: Hyrule
Ik heb een 750W voeding steken. Gezien een GTX770 nogal veel power zuipt (hogere TDP dan een GTX680), is dat voldoende/aan te raden om er zo 2 in SLI te stoppen?

Mijn GTX 680 voldoet nog wel op dit ogenblik, maar ik overweeg dit wel naar de toekomst toe. 2560x1440 is behoorlijk zwaar voor de GPU, zeker als je alles op max settings draait

Wellicht ga ik wel nog wachten op de GTX 870/880 om een upgrade te doen. Of een tweede GTX680 proberen op de kop te tikken, maar dan moet ik wel nagaan of die wel fysiek in mijn kast passen aangezien de variant die ik heb nogal hoog is. Misschien is het op de lange termijn wel beter om voor 2 kaarten met 3GB te gaan gezien mijn hoge resolutie.
__________________
Desktop: Intel Core i5-3570K@4,2Ghz 16GB RAM GTX 1080 500GB SSD LG 34UM95-P 3440x1440
HTPC/VR-bak: Intel Core i5-2500K@3,3Ghz 8GB RAM GTX980 256GB SSD 50" Sony Bravia KDL-50W805B
Server: HP Microserver Gen8 - Intel Xeon E3-1230V2 - 16GB DDR3 ECC - M1015 - 4x4TB WD Red
PS3, Wii U, Vita, 3DS XL
PSN: GeraltOfRivia86 | Battle Tag: JackRipper#1753 | Wii U: Reaper86

Last edited by Jack The Ripper; 15-11-2013 at 13:54.
Jack The Ripper is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2013, 13:55   #6   link
Jack The Ripper
Dark Soul
 
Jack The Ripper's Avatar
 
Location: Hyrule
Ik heb hier zonet ook gelezen dat je een GTX 680 kan flashen naar een GTX 770 in sommige gevallen, interessant.
__________________
Desktop: Intel Core i5-3570K@4,2Ghz 16GB RAM GTX 1080 500GB SSD LG 34UM95-P 3440x1440
HTPC/VR-bak: Intel Core i5-2500K@3,3Ghz 8GB RAM GTX980 256GB SSD 50" Sony Bravia KDL-50W805B
Server: HP Microserver Gen8 - Intel Xeon E3-1230V2 - 16GB DDR3 ECC - M1015 - 4x4TB WD Red
PS3, Wii U, Vita, 3DS XL
PSN: GeraltOfRivia86 | Battle Tag: JackRipper#1753 | Wii U: Reaper86
Jack The Ripper is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2013, 16:27   #7   link
Sintendo
SINDUMBO
 
Sintendo's Avatar
 
Quote:
Originally Posted by Jack The Ripper View Post
Ik heb hier zonet ook gelezen dat je een GTX 680 kan flashen naar een GTX 770 in sommige gevallen, interessant.
Wat is daar dan het voordeel van? Het blijft uiteindelijk toch dezelfde kaart, of hebben ze de GTX 680 gelimiteerd?
Sintendo is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2013, 16:44   #8   link
Sexy Schaap
'sexy' 'schaap'
 
Sexy Schaap's Avatar
 
Location: Gent
Veel kaarten zijn in essentie dezelfde hardware maar met een andere kloksnelheid of wat randfuncties.
http://tweakers.net/nieuws/91756/amd...arten-uit.html
De r9 280x is bijvoorbeeld gewoon een gebooste hd 7970.

In sommige gevallen kunt ge dan een oudere kaart flashen om de nieuwe configuratie te hebben of kunt ge hem zelf overklokken om even sterk te zijn als een duurdere kaart van die chip.
Sexy Schaap is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2013, 16:51   #9   link
Jack The Ripper
Dark Soul
 
Jack The Ripper's Avatar
 
Location: Hyrule
Quote:
Originally Posted by Sintendo View Post
Wat is daar dan het voordeel van? Het blijft uiteindelijk toch dezelfde kaart, of hebben ze de GTX 680 gelimiteerd?
Beide kaarten draaien op de GK104 (Kepler) chip. Ik denk dat enkel de kloksnelheden wat hoger zijn en misschien wat nieuwe bios features. Lijkt me wel niet zonder risico aangezien je dan het videogeheugen van 6 naar 7Ghz overclockt. In bepaalde gevallen kunt ge dus uw videokaart doen oververhitten of bricken.
__________________
Desktop: Intel Core i5-3570K@4,2Ghz 16GB RAM GTX 1080 500GB SSD LG 34UM95-P 3440x1440
HTPC/VR-bak: Intel Core i5-2500K@3,3Ghz 8GB RAM GTX980 256GB SSD 50" Sony Bravia KDL-50W805B
Server: HP Microserver Gen8 - Intel Xeon E3-1230V2 - 16GB DDR3 ECC - M1015 - 4x4TB WD Red
PS3, Wii U, Vita, 3DS XL
PSN: GeraltOfRivia86 | Battle Tag: JackRipper#1753 | Wii U: Reaper86
Jack The Ripper is offline   Reply With Quote
Old 16-11-2013, 15:18   #10   link
vAmP
Señor
 
vAmP's Avatar
 
Location: Leuven/Roeselare
Situatie:
We hebben wifi aangelegd in huis en mijn kamer is de enige kamer waar het wifi signaal te zwak is. De oplossing hiervoor is de AP in mijn kamer of de kamer naast mij te zetten en dat was ook zo voorzien. Nu blijkt dat van de twee poorten in die twee kamers, er telkens slechts één werkt, diegene waar de vaste PC's in zitten en die dus niet beschikbaar is. Beneden in de schakelkast vertrekken de juiste kabels en zijn de juiste verbindingen gelegd. Voor zover ik kan beoordelen is dat probleem dus te zoeken in een kapotte kabel ergens in de muren en ik ga niet beginnen nieuwe kabels te trekken (daar krijg ik hier thuis ook nooit iemand van overtuigd).
Lang verhaal kort, kan ik van die ene uitgang er twee maken zodat ik daar een AP kan aanhangen zonder dat het wifi netwerk van het hele huis verstoord wordt?
vAmP is online now   Reply With Quote
Old 16-11-2013, 17:00   #11   link
operator
Senior Member
 
operator's Avatar
 
Location: Antwerpen
Een switch eraan hangen.

Overigens, heeft de tweede kabel ooit gewerkt? Want de kans is reëel dat de kabel zelf niet kapot is, maardat de individuele draadjes van je cat5 kabel incorrect zijn aangesloten op de in/uitgang.
operator is offline   Reply With Quote
Old 16-11-2013, 17:03   #12   link
vAmP
Señor
 
vAmP's Avatar
 
Location: Leuven/Roeselare
Maar we hebben beneden al een switch zitten ook. Maakt dat uit?

Die ingang werd nog nooit eerder gebruikt bij mijn weten. Hoe zie ik of de draadjes fout zitten en hoe los ik dat dan op?
vAmP is online now   Reply With Quote
Old 16-11-2013, 17:56   #13   link
Erik701
Senior Member
 
Erik701's Avatar
 
Location: Edit Value
Send a message via ICQ to Erik701 Send a message via MSN to Erik701 Send a message via Skype™ to Erik701
Maakt niet uit, je kan meerdere switches 'achter elkaar zetten'. Of je koopt een AP met ingebouwde switch, dat kan ook.
Erik701 is offline   Reply With Quote
Old 16-11-2013, 23:15   #14   link
vAmP
Señor
 
vAmP's Avatar
 
Location: Leuven/Roeselare
Ik ben er door de tip van Operator toe gekomen gewoon die socket uit de muur te trekken, blijkt dat die kabel inderdaad niet is aangesloten. Hij zit er, hij werkt (er zit een poort aan), maar hij lijkt net iets te kort om aan de socket te schakelen. De installateur die misschien geen zin had om een langere kabel te trekken en dan maar zo gelaten heeft? Ik zal er eens voor kijken om dat ineen te laten steken.
vAmP is online now   Reply With Quote
Old 17-11-2013, 10:10   #15   link
operator
Senior Member
 
operator's Avatar
 
Location: Antwerpen
Een RJ45 koppelstuk om twee CAT5 kabels aan elkaar te hangen, zou je voor enkele euro's moeten vinden.
operator is offline   Reply With Quote
Old 19-11-2013, 15:22   #16   link
kar
Public servant
 
kar's Avatar
 
Location: Dendermonde
wat is het verschil tussen intel wireless AGN en BGN?
kar is offline   Reply With Quote
Old 19-11-2013, 15:32   #17   link
Sintendo
SINDUMBO
 
Sintendo's Avatar
 
Op het eerste zicht lijkt het erop dat BGN de 5GHz band niet ondersteunt.
Sintendo is offline   Reply With Quote
Old 19-11-2013, 19:28   #18   link
kar
Public servant
 
kar's Avatar
 
Location: Dendermonde
Lijkt me raar want de BGN zat in de duurdere variant van de laptop, en de AGN in de goedkopere. :s
kar is offline   Reply With Quote
Old 19-11-2013, 20:17   #19   link
Ferrex
wadist
 
Ferrex's Avatar
 
Is er zoveel verschil tussen een DVI-D kabel en zo'n oude connector? Heb nog zo'n VGA kabel met een DVI tussenstukje voor op mijn GTX760 maar ga ik een serieus verschil zien als ik een DVI-D kabel pak?
__________________
vegte ofwa
Ferrex is offline   Reply With Quote
Old 19-11-2013, 20:34   #20   link
Sintendo
SINDUMBO
 
Sintendo's Avatar
 
Tja, dat is ook maar wat ik opmaak uit dit.
Sintendo is offline   Reply With Quote
Reply

  Shrimp Refuge Forums > Burgermannen > Hardware & Software

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 22:22.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.