Go Back   Shrimp Refuge Forums > Amusement > Film & TV

View Poll Results: Rate it!
4 sterren 0 0%
3.5 sterren 0 0%
3 sterren 0 0%
2.5 sterren 1 100.00%
2 sterren 0 0%
1.5 ster 0 0%
1 ster 0 0%
0.5 ster 0 0%
0 sterren 0 0%
Voters: 1. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
Old 06-11-2014, 16:54   #1   link
Maniac
Filmnerd
 
Maniac's Avatar
 
Location: Filmland
Post Cinema: 'A walk among the tombstones'

Prive-detective Matthew Scudder (Liam Neeson) wordt ingehuurd door een drugdealer om de verdwijning en moord op diens vriendin te onderzoeken.

'A walk among the tombstones' is een film die netjes inspeelt op de kracht van haar ster en gretig uit het grote handboek van de film noir graait. De uitgesproken verwijzingen naar klassieke private dicks als Philip Marlowe en Sam Spade zijn legio en de toon die regisseur Scott Frank en scenarist Lawrence Black (die een hele reeks boeken over Scudder heeft lopen) proberen aan te houden is ongegeneerd hard boiled. Liam Neeson, die de laatste jaren een patent heeft genomen op dit soort van veredelde B-films waarin een verweerde ex-flik centraal staat, is eigenlijk veel te goed voor dit materiaal. Het siert Neeson dan ook dat hij er volledig voor gaat en van Matthew Scudder een van zijn beste vertolkingen van de laatste jaren maakt. Hij tilt de rest van de film naar een niveau waar de makers vooraf waarschijnlijk niet van hadden durven dromen. Matthew Scudder is een aangenaam hoofdpersonage die ik nog wel eens terug wil zien.

De plot van de film kent weinig verrassingen, al is de ongegeneerde manier waarop Scudder met de figuren die zijn pad kruisen best verfrissend. De opbouw van het verhaal had wat eleganter gekund en geregeld bekroop me het gevoel dat de film een zeker evenwicht mist in de manier waarop het spannende scènes probeert af te wisselen met de introductie van bepaalde personages die in de boekenreeks ongetwijfeld uitgroeien tot vaste figuren maar in 'A walk among the tombstones' weinig meer zijn dan veredelde side-kicks. De film beschikt wel over een koppel lugubere moordenaars die hun slachtoffers letterlijk aan reepjes snijden. De hele film is nogal doordrongen van een groezelig sfeertje maar als puntje bij paaltje komt gebeurt het meeste geweld net buiten beeld. De gruwelijkste scènes worden aan de verbeeldingen van de kijker overgelaten.

Alhoewel Scudder geschetst wordt aan de hand van een aantal karakteristieken die om ter hardst CLICHÉ! schreeuwen (lid van de AA, gevallen engel, u kent het wel) is de regie adequaat genoeg om je er niet teveel aan te storen. Bovendien start de film echt in your face waardoor je meteen mee bent. En Liam Neeson blijft een echte bad ass. Wat mij betreft mag hij nog jaren in dit soort veredeld prul blijven meespelen, op de een of andere reden blijft de man boeien. 'A walk among the tombstones' is een deugdelijke thriller zonder al te veel verrassingen, met een puike Neeson en voor de rest veel bekende ingrediënten op het menu. Mensen die hiervoor tekenen weten waarschijnlijk wat ze willen, maar voor alle duidelijkheid: de nadruk ligt meer op het verhaal en minder op de actie dan in Neesonflicks als 'Taken' en 'Non-stop'. Genietbaar zonder meer.

2.5 sterren op 4Maniac is offline   Reply With Quote
Reply

  Shrimp Refuge Forums > Amusement > Film & TV

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 05:00.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.