Go Back   Shrimp Refuge Forums > Amusement > Film & TV

View Poll Results: Rate it!
4 sterren 0 0%
3.5 sterren 0 0%
3 sterren 1 100.00%
2.5 sterren 0 0%
2 sterren 0 0%
1.5 ster 0 0%
1 ster 0 0%
0.5 ster 0 0%
0 sterren 0 0%
Voters: 1. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
Old 07-08-2016, 22:11   #1   link
Maniac
Filmnerd
 
Maniac's Avatar
 
Location: Filmland
Post Cinema: 'Florence Foster Jenkins'

Florence Foster Jenkins (Meryl Streep), een steenrijke New Yorkse societyfiguur, is al haar hele leven gepassioneerd door muziek. Ze droomt ervan om operazangeres te worden en neemt zanglessen bij de allerbeste leraars. Wanneer er zich een mogelijkheid voordoet om in Carnegie Hall op te treden lijkt haar levensdroom in vervulling te gaan. Er is alleen een klein probleem: Florence kan absoluut niet zingen...

Het op ware feiten gebaseerde 'Florence Foster Jenkins' vertelt het verhaal van een rijke oudere vrouw met een passie voor zang. Dat ze absoluut niet toonvast is en eigenlijk geen talent heeft deert nu, nu haar omgeving met haar echtgenoot Baymont St. Clair (Hugh Grant) op kop, er alles aan doet om haar in de waan te laten dat ze echt een begenadigd zangtalent is. Uit deze vreemde historie heeft Stephen Frears een heerlijke tragikomische prent gepuurd met een aantal mooie vertolkingen door een goed gekozen cast. Meryl Streep geeft hier in de titelrol misschien wel de grappigste vertolking van het jaar weg. Ze smijt zich met zichtbaar veel plezier op de rol van Florence Foster Jenkins en maakt de overgave waarmee de echte Jenkins haar droom najoeg voelbaar. Bovendien zit haar valse zang net goed: niet té vals maar wel net vals genoeg om geloofwaardig te maken dat ze het idee zou kunnen hebben om het tot diva te schoppen.

Ook Hugh Grant is uitstekend. Grant, op wie de jaren inmiddels hun effect lijken te hebben gehad, speelt de galante echtgenoot van Florence. Hoewel Frears de precieze aard van de verstandhouding tussen het koppel in het midden laat speelt Grant de rol van Baymont St. Clair met warmte en mededogen, en niet als de ontrouwe echtgenoot die zich laat onderhouden door zijn steenrijke eega. Simon Helberg, vooral bekend van 'The big bang theory', laat een leuke indruk na met de nogal campy manier waarop hij de begeleidingspianist van Jenkins vertolkt. Net als het publiek begrijpt hij aanvankelijk niet in wat voor een krankzinnige vertoning hij is terecht gekomen en aanschouwt hij het allemaal met evenveel amusement als ongeloof.

De manier waarop Frears het inblikt is traditioneel, achteloos en vanzelfsprekend maar ook verzorgd, duidelijk en met veel respect voor zijn personages. 'Florence Foster Jenkins' is geen groots opgevatte film qua schaal, decors of effecten. Het verhaal over een vrouw die haar droom najaagt en tegen beter weten in alles in het werk stelt om er realiteit van te maken heeft iets universeels en erg ontroerend. Tel daarop een aantal waarlijk hilarische scènes op die de hele zaal tranen in de ogen van het lachen bezorgden en ik kan niet anders dan besluiten dat 'Florence Foster Jenkins' die zeldzame crowdpleaser is die de dunne lijn tussen lachen om en lachen met perfect weet te bewandelen, tot aan het ontroerende slot toe. De prachtvertolkingen krijgt u er gratis bovenop. Aanrader!

3 sterren op 4Maniac is offline   Reply With Quote
Reply

  Shrimp Refuge Forums > Amusement > Film & TV

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 18:25.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.