Go Back   Shrimp Refuge Forums > Amusement > Film & TV

View Poll Results: Rate it!
4 sterren 0 0%
3.5 sterren 0 0%
3 sterren 1 33.33%
2.5 sterren 0 0%
2 sterren 2 66.67%
1.5 ster 0 0%
1 ster 0 0%
0.5 ster 0 0%
0 sterren 0 0%
Voters: 3. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
Old 31-08-2017, 16:14   #1   link
Maniac
Filmnerd
 
Maniac's Avatar
 
Location: Filmland
Post Cinema: 'Spider-Man: homecoming'

Peter Parker (Tom Holland) ziet het helemaal zitten. Na zijn eerste gevecht met de Avengers heeft hij het telefoonnummer van Tony Stark (Robert Downey Jr.) en een nieuw pak op zak. Terwijl hij werkt aan zijn street credibility als superheld probeert hij de middelbare school te overleven, het meisje van zijn dromen aan de haak te slaan en de plannen van de Vulture (Michael Keaton), een schurk die inbraken pleegt met buitenaardse wapens, te verijdelen.

Na vijf films, twee verschillende acteurs en een reboot op 12 jaar had ik het eerlijk gezegd wel wat gehad met Spider-Man. Het vooruitzicht van een nieuwe reboot bracht dan ook weinig animo bij mij teweeg. Opnieuw zien hoe Peter Parker gebeten wordt door een radioactieve spin, opnieuw de dood van oom Ben, opnieuw de hele "With great power comes great responsability" pathos... Zowat elke blockbuster leek interessanter dan deze nieuwe poging om in te cashen op de immens populaire superheld.

Maar dat was dus voordat ik 'Spider-Man: homecoming' had gezien. Wat een genot! Wat een plezier! 'Spider-Man: homecoming' doet alles wat een nieuwe spideyfilm moest doen om de reeks terug leven in te blazen, en meer. Regisseur Jon Watts injecteert Spider-Man met de dosis humor, energie en fun die de franchise broodnodig had. Want laat ons eerlijk zijn: 'The amazing Spider-Man 2' was echt niet goed. Het filmisch lot van spinnemans leek aan een zijden spinnenwebdraadje te bengelen. Watts levert met 'Spider-Man: homecoming' echter een film af die rockt van begin tot eind, die Spider-Man een plaats binnen het Marvel Cinematic Universe geeft zonder dat ik het gevoel had dat het verhaal werd opgeofferd voor een grotere achterliggende plot van de Avengers.

Tom Holland is een perfecte keuze voor Peter Parker: jong, enthousiast, spring-in-het-veld, onervaren, aandoenlijk en sympathiek. Dit is de eerste keer dat ik het gevoel had dat de makers de sfeer, het tempo en de humor van de comics echt wisten te vertalen naar een film. Sorry Tobey, maar vanaf nu is Tom Holland Spidey nr. 1! De wisselwerking tussen Holland, zijn side-kick Ned (Jacob Batalon) en Tony Stark (Robert Downey Jr. krijgt de kans om als mentor eindelijk eens een andere zijde van Iron Man te laten zien) is goud waard. De film drijft voort op een heerlijk losbollige vibe en de vaak onnozele humor krijgt veel meer aandacht dan de obligate actie. Hoe verfrissend ook om een Marvelfim te zien waarin de schurk voor de verandering gewoon banken wil overvallen in plaats van de wereld op te blazen. De kleine probleempjes van Peter Parker, de aardse beweegredenen van de Vulture en de ontwapenende directheid waarmee Watts de personages tot leven brengt passen perfect bij Spider-Mans imago als de down to earth superheld, de alledaagse jongen die ineens superkrachten krijgt en daar tussen de schooltaken door iets goed tracht mee te doen.

'Spider-Man: homecoming' weet perfect wat voor film het is en moet zijn. Geen zwaarmoedige, duistere sfeer, geen overingewikkelde plot, geen tientallen nevenpersonages die voor verwarring zorgen. Wel een film die je meteen in het verhaal smijt, op gevatte wijze de link legt met de eerdere Marvelfilms, de kijker regelmatig laat lachen en om is voor je er erg in hebt. Bijzonder vlot en amusant entertainment om met een kamersbrede glimlach naar te kijken. 'Spider-Man: homecoming' doet de strips eer aan.

3 sterren op 4Maniac is offline   Reply With Quote
Reply

  Shrimp Refuge Forums > Amusement > Film & TV

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 14:11.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.