PDA

View Full Version : [JSP] Generated content op 1 lijn


Bjorn
04-09-2007, 13:08
Geen idee of je daar wel invloed op kan hebben, maar ik heb in mijn JSP-pagina dit soort code:


... onclick="doSomething('${subject.name}', '${subject.surname}');" />


Wanneer die JSP gecompileerd wordt en naar html vertaald wordt, wordt deze code als volgt weergegeven:


onclick="doSomething('Vermeulen', 'Jefke
');" />


Bijgevolg begint javascript te flippen, want die klaagt dat die string literal niet afgesloten is. Is er een mogelijkheid om dat spul wijs te maken dat hij alles op 1 lijn moet zetten, ipv 2 lijnen?

BuiZe
04-09-2007, 13:57
Zeker dat er geen newline op het einde van de string "Jefke\n" staat?

Bavo
04-09-2007, 14:10
Inderdaad erg verdacht, lijkt mij een magisch \r\n probleem. Mogelijk op te lossen met String.trim()

Bjorn
04-09-2007, 19:03
Zou kunnen, maar vroeger hebben wij dat probleem nooit gehad. Data komt trouwens rechtstreeks uit een database en wordt gewoon in een object geplaatst. Er gebeuren geen mutaties oid. Enfin, ik zal het morgen eens testen. En ik heb gelachen met bavo zijn avatar :(

ran
04-09-2007, 21:09
en hoe geraakt de data in de database? Misschien iemand shift enter gedaan in een form, ofzo? \r\n in naam en adres velden is in elk geval geen uitzondering... chr(10)chr(13) eruit halen :)

Bjorn
05-09-2007, 06:40
Dat zit daar gewoon vast in. Het voorbeeld dat ik gaf, is niet de officiŽle data, het gaat over iets anders :-). Komt dus niet van input van een user ofzo.

Bavo
05-09-2007, 07:53
Gewoon uw String trimmen alvorens op te slaan, en/of te gebruiken zal wonderen doen.

Bjorn
07-09-2007, 08:15
Idd, fn:trim doet het hem.