PDA

View Full Version : Jefklak's codex - suggesties?


jefpet
12-01-2007, 22:16
Yo wijze peten


De meesten van jullie kennen jefklak.com (http://www.jefklak.com) ondertussen wel. Ik ben er laatst nogal wat aan het sleutelen en ik had graag wat feedback gehad. Om te beginnen mis ik op de default HomePage een snel overzicht van nieuwe artikels en comments/nieuws. Oké, er is een nieuwe link bijgekomen in de SideBar, maar veel bezoekers merken dat nauwelijks op, en de homepage wordt het meeste bezocht. Dus heb ik een eenvoudig headline systeem bedacht dat hier in testfase (http://www.jefklak.com/Main/Test?setskin=green) te zien is (verschil met de oude homepage (http://www.jefklak.com/Main/HomePage)). Geïnspireerd op rpgwatch.com (http://www.rpgwatch.com/)'s wel goed overzicht, al hebben die geen sidebar links maar bovenaan roll menutjes. 'k Vind de sidebar wel goed dus ik ga niet zomaar heel de boel té drastisch zitten aanpassen, site is nog maar van oktober 'fzo.

Voordat iemand het aanhaalt: neen bij de comments kan ik niet zetten wie laatst gepost heeft, het werkt niet met een DB maar met plain files, en pmwiki is maar beperkt hack-vriendelijk :( plus manueel parsen kost te veel miliseconden per 8 cycles. Maar goed, buiten dat had ik ook graag wat feedback van jullie in verband met guides/reviews sidebar look (http://www.jefklak.com/Guides/CastlevaniaPoR). Ik vind deze verbetering een enorm pluspunt persoonlijk, screen thumbs staan mooi en genre/release krijgt men zo direct mee. Het kan altijd beter! Als laatste eventuele verbeteringen in de games index (http://www.jefklak.com/Main/GamesIndex) of elders?


Dank maal honderd, enzo!
Edit: kom aub niet af met flashy dingen zoals Wolf's speciale lettertype of die ajax zoom functie voor thumbnails. Clean & simple is my motto, al die junk javascript extra voor niets is niet nodig. Niet dat ik hierbij beweer dat het lelijk is, helemaal niet. Het is geen webdesign site.
Edit2: ha, usernames toch kunnen parsen 8=)

Unzip Attack
13-01-2007, 09:40
weetje als je zo'n overzicht wil maken van de site dat weinig plaats inneemt, en toch aantrekkelijk is, raad ik je écht aan zo'n javascript rolling newssysteem (ala A51) te zoeken. Als er 1 ding is dat handig (en ook wel rip-off) is/was aan de A51-site, is het dat wel.

nu (op die testpagina) neemt die headlines veel te veel plaats in imo...

anyway je kan dan nog een gedeelte exact houden zoals je het nu hebt, maar gewoon een beetje inkorten (news en comments elk 3 tot 5 items ofzo)

wjw
13-01-2007, 14:01
In feite zijn je headlines net hetzelfde als de recent artikels.

Op zich is het systeem van de headlines beter, (dan de recent artiticles)
maar ik zou (zelf) dan nog met een ander systeem werken nl. 4 horizontalel kadertjes naast elkaar.

(dus eigenlijk uw 4 recentste artikels zo geheadlined, zie screenie waar ik er zo 3 heb)

News watch en comments watch zou ik niet zo fel in het zicht zetten.)


Edit: Add screenie

http://img150.imageshack.us/img150/4444/ideesitestructuurgr3.jpg (http://imageshack.us)[/img]

jefpet
13-01-2007, 15:11
zo'n javascript rolling newssysteem (ala A51)

Brrr :(
Dat is leuk voor professionele review sites ofzo, maar véél te bloated, en dat past er niet echt helemaal bij vind ik.

nu (op die testpagina) neemt die headlines veel te veel plaats in imo...

Vindt ge? Surt eens naar gamespot, latest reviews & stories nemen nog meer plaats in verticaal dan. rpgwatch ook meer dan wat ik nu heb. zelfs zonder tekst een opsomming van headlines zoals in rpgdot (http://www.rpgdot.com/) neemt meer in. Ik vind het totaal niet storend eigenlijk, iemand anders wel?

In feite zijn je headlines net hetzelfde als de recent artikels.

weet ik, zei ik ook. Maar ik kan wel die thumbnails van de artikels in de sidebar zetten, dan heb ik een beetje meer plaats voor de eerste paar regels van de artikels zelf zoals uw read more. (en dan is Recent Articles en blog entries weg in die sidebar) Maar da's een beetje verwarrend want dan is de main sidebar anders als de artikels etc.

Uw 3 artikel kolommen nemen te veel plaats in, dat heb ik al geprobeerd en vond ik zelf niet zo geslaagd op elkaar gepropt.

Wel nog een goed idee: één random "featured" artikel dat niet voorkomt in "latest Codex Articles" kolom, met iets meer tekst dan de anderen, boven of onder die headlines div table geplaatst.

wjw
13-01-2007, 15:20
Zou je dan niet ipv. Random het laatste nieuwe nemen?

Voor de frequente bezoekers 8=)

Btw. Items in Arcanum zijn toch ook nice gedaan? Add dat maar gauw aan uw "excellent" lijstje.

Unzip Attack
13-01-2007, 16:12
zo'n javascript rolling newssysteem (ala A51)

Brrr :(
Dat is leuk voor professionele review sites ofzo, maar véél te bloated, en dat past er niet echt helemaal bij vind ik.


dunno, ik denk dat de techniek weinig zegt over 'professionalisme'. javascript hoeft niet te zeggen fancy overgangseffectjes en stuff, kan evengoed gewoon slideshow achtig zonder overgang zijn...


nu (op die testpagina) neemt die headlines veel te veel plaats in imo...

Vindt ge? Surt eens naar gamespot, latest reviews & stories nemen nog meer plaats in verticaal dan. rpgwatch ook meer dan wat ik nu heb. zelfs zonder tekst een opsomming van headlines zoals in rpgdot (http://www.rpgdot.com/) neemt meer in. Ik vind het totaal niet storend eigenlijk, iemand anders wel?

ik hou niet van die 'overweldigende' layouts. dat vind ik persoonlijk sterk aan je originele ontwerp. tis niks fancy, niks "waw" effect, MAAR het is wel DUIDELIJK. een site als rpgdot heb ik iets van "WTF waar moet ik hier kijken". een kleine ramp op layout gebied imo...
een soort javascript is imo gebruiksvriendelijk en draagt bij aan overzichtelijke layout.

eneuhm gamespot gebruikt ook zo'n javascript om hun layout overzichtelijker te krijgen. de tijd van font 10px en lijsten van opsommingen van lastest dit, top ranking dat, is een beetje voorbij aant gaan. eenvoudigheid en overzichtelijkheid krijgt tegenwoordig absolute voorrang, en in dat concept past zo javascript echt wel :-)

jefpet
13-01-2007, 16:31
Wel juist, rpgdot is té cluttered. headlines allemaal bold/underlined, geen thumb ofzo, en onder eerste kolom komt het nieuws al, terwijl de tweede doorloopt hmm. Nuja, ik begrijp niet echt waarom ge die headlines echt zo overweldigend zou noemen?

Trouwens gij als ajax/JS man, geef dan nog eens een paar tips om de boel te verduidelijken en overzichtelijk te houden - buiten die carousel artikel dinges van A51/GS/IGN/1UP/(lol iedereen)? :) Ik heb net de datum bij artikels kleiner gemaakt en de kleur iets meer achtergrond gegeven zodat het minder opvalt. Ben momenteel nog aan het kijken voor de layout op zich per entry.

wjw: featured moet random zijn niet latest, want die staat al bovenaan bij headlines én in de sidebar. Trouwens net over nagedacht, als ik Recent Articles/blog entries vervang door "most popular" staat er virtuaal altijd hetzelfde hé, da's ook stom. Die thumbnails in sidebar werkt dus niet:

http://content.imagesocket.com/thumbs/thumbs_sidebarb87.JPG (http://imagesocket.com/view/thumbs_sidebarb87.JPG)

onoverzichtelijke lelijke boel dan...
Iemand andere tips wat te plaatsen in sidebar waar nu Recent Articles links staan? zip? Want nu staat er horziontaal naast elkaar 2x hetzelfde hé, zoals al gezegd.

Unzip Attack
13-01-2007, 17:53
sowieso niet aan uw menu beginnen te kloten (dat altijd in de linker balk staat), dat verwart uw gebruikers alleen...

anyway ik heb ff eens uitgetekend wat je zou kunnen doen als je iets alternatiever wil :

image zie hier (http://www.avthasselt.be/unzip/jefpet.jpg)

een heel stuk ruimte uitgespaard voor je nieuws overzicht, een mooie image op de voorgrond van je pagina (= aantrekkelijk, iets dat ik persoonlijk heel mooi vind aan een site als die van u, images van oude games. et voila, meteen hebben mensen een duidelijk beeld wat te verwachten in 1 oogopslag).

javascript wordt in dat conceptje dan gebruikt om gewoon de mogelijkheid te laten om meer 'articles overzichten' te bekijken, en kan bijvoorbeeld "uitschuiven" of "in floepen" of whatever. het belangrijkste voordeel is dat nu dit ruimte op de pagina inneemt enkel wanneer de gebruiker hier expliciet om vraagt. het vereenvoudigd uw layout voor een heel stuk (meteen VEEL minder cluttering en prul) en er goed rekening wordt gehouden met (ge volgt toch infovis of nie ? :D) focus+context :-)

het doel van een voorpagina moet zijn de gebruiker meteen een globaal beeld van een site te geven, niet zo zeer een TOTAAL beeld van een site... dat zal een gebruiker pas in 2de instantie willen zien. en dat laat in mijn ogen deze aanpak meer toe, dan hetgeen hierboven. dat heeft totaal niks met fancyness en ajax-prulletjes te maken, dit is puur in termen van 'gebruiksvriendelijkheid' en 'uiteindelijk doel' denken. en daarbij is het esthetisch ook nog eens beter imo ! ha ;-)


anyway persoonlijke smaak is ook altijd een factor die meespeelt, en waarmee ge evenzeer rekening moet houden. ik probeer dan maar suggesties te geven hé, niet DE manier waarop het moet aan te brengen ;-)

jefpet
13-01-2007, 18:11
Infovis ja, distortion technieken voor morgen, mooi spreiden he :)

Uw image vind ik persoonlijk geweldig, heel sjiek gedaan! Ziet er mij idd beste oplossing uit. Enig probleem is dat ook implementeren. Ik ben eerder een php hack man dan een ajax/javascript wizard en heb eerlijk gezegd geen flauw benul hoe ge zoiets moet doen... Nuja, tussen examens door maar eens fatsoenlijk naar zoeken dan.

Edit: werkt dat met iframes? (http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex1/slideinmenu4.htm) bah
Edit2: bingo (http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex1/switchmenu2.htm)

Devroush
13-01-2007, 18:39
Yep, dat van Unzip ziet er eigenlijk zeer neat uit. Ik vind ook dat het alleen maar beter zou zijn moest je er wel zo'n stuk of 5 artikels in de headlines steken (A51/gamespot/... style dus)
Ik zou eigenlijk ook het uur weglaten bij news watch, ik denk niet dat je van plan bent om meer dan 1 bericht/dag te posten hé. Nu oogt die rechterkolom nog een beetje druk.

Unzip Attack
13-01-2007, 20:16
Infovis ja, distortion technieken voor morgen, mooi spreiden he :)

Uw image vind ik persoonlijk geweldig, heel sjiek gedaan! Ziet er mij idd beste oplossing uit. Enig probleem is dat ook implementeren. Ik ben eerder een php hack man dan een ajax/javascript wizard en heb eerlijk gezegd geen flauw benul hoe ge zoiets moet doen... Nuja, tussen examens door maar eens fatsoenlijk naar zoeken dan.

Edit: werkt dat met iframes? (http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex1/slideinmenu4.htm) bah
Edit2: bingo (http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex1/switchmenu2.htm)

als ge tot na examens ofzo wacht (wat ik betwijfel ;D) wil ik u wel helpen hoor ;-) anyway persoonlijk vind ik het ietsje mooier als ge onderaan kunt uitklappen ipv bovenaan (zoals in dat voorbeeldje).

anyway er bestaan genoeg van die uitklap javascript spullekes, dus keuze genoeg hoor... meeste van die Javascripts zijn gemaakt met behulp van de prototype api (is ook javascript). scriptaculous is een lib die ook gebaseerd is op prototype met een heleboel zeer handige effecten (oa uitklapspullen dacht ik)...

jefpet
16-01-2007, 18:16
Ondertussen al een hoop updates gemaakt.
Kijkt allen nog altijd reeds onder de test url:

http://www.jefklak.com/Main/Test?setskin=green

(CSS aangepast enkel onder green als test, daarmee die skin parameter)
- plaats bespaard, "show more entries" link (wordt nog tegoei gezet enzo)
- nieuwste artikel krijgt mooie img + uitleg erop (moet laatste artikel nog van rest verwijderen)
- featured article met random 1ste alinea. Klik op "shuffle!" voor een andere
- comments en news watch veranderen huidig news en comment ipv naar page te linken met ajax

Het resultaat tot nu toe mag er zeker zijn, maar die Ajax.Update werkt niet of enkel de eerste keer onder IE.... Daarna verneukt-ie mijn hele site layout zoals hier zichtbaar http://www.jefklak.com/stuff/ie_ajaxupdate.JPG - iemand die weet waar de oorzaak aan ligt? 'k Heb wat oudere en nieuwere versies van prototype.js geprobeerd maar ze blijken allemaal niet zo te werken. gbatemp.net (zelfde systeem) onder IE werkt thans wel, dus ligt het waarschijnlijk aan mijn gebruik van de code.

Unzip Attack
16-01-2007, 18:41
knap!! heb geen tijd gehad vandaag om te zoeke naar fout (beetje druk en nu training)

anyway 1 ding waar ge mee moet oppassen is dat ge niet gaat overdrijven met effectjes :-) hou het clean, hou het simpel. dat uitschuiven is zeer nice, dat 'geflikker' van de tekst vind ik persoonlijk minder geslaagd. voor de rest ziet het er zeer nice uit !

jefpet
16-01-2007, 19:17
Als ge tijd hebt hé, heeft niet zo'n haast, zie zelf maar :)
Trouwens morgen infovis examen (pfrt, 5 dagen 2/3 uur geleerd en hup).
(Ha, daarna 6 dagen tijd voor 3ddiv, nog meer tijd vrij)

Die titel & beschrijving op de header image (RPG concepts: items) werkt trouwens niet transparant met IE, geweldig. 'k Heb een "fix" moeten toepassen in mijn CSS speciaal voor die browser (weeral...):

a.intro_on {
background:none;
filter: progid:DXImageTransform.Microsoft.AlphaImageLoader(src="intro.png", sizingMethod="scale");
}

Dat geflikker is maar wat getest met Effects (pulsate nu), gaat nog weg hoor.
Prioriteit is nu zoeken wat ik fout doe in IE enzo.

wjw
16-01-2007, 19:19
Nieuwe site design ziet er knap uit Jefklak!

Wolf
16-01-2007, 19:54
Ik zou eens kuisen in de code; de banner is ook niet helemaal naar mijn smaak.

Maar dat alles maakt uiteindelijk niet zoveel uit, voor een site als de uwe is het puur content dat telt vind ik.

jefpet
16-01-2007, 20:13
Ik zou eens kuisen in de code.

Da's voor morgen. Zit ook nog beetje PHP overhead in momenteel. Btw, view > source gaat nooit overzichtelijk worden hé met printf() en echo's en parsers. Daar ga ik geen moeite voor doen. CSS nog opsplitsen, weer paar kilobytes minder dan.

Wat is er "niet naar uw smaak" ivm die banner? Dewelke, die nieuwe eerste codex article? Da's een A51 rip-off hoor 8=)

ecko
17-01-2007, 00:09
Het kan nog veel beter.

Je linkse menu is imho niet de juiste manier om te werken.
Wat je beter doet is:
http://users.telenet.be/ecko/jefpet.gif

Wat ik momenteel nogal heb als ik een artikel lees, is dat ik dan opeens "verloren" ben. Je moet ervoor zorgen dat je van op een artikel steeds naar de "game page" of gerelateerde artikels kan. Of dat vind ik toch.

Lees anders wat op http://www.webdesignfromscratch.com
Daar staan wel enkele tips op vind ik. Verder is http://designmeltdown.com ook wel cool om inspiratie op te doen.
Je moet NIET meedoen met die web2.0 hype ofzo, gewoon je navigatie eens goed onder handen nemen.

Wolf
17-01-2007, 11:06
Het kan nog veel beter.

Je linkse menu is imho niet de juiste manier om te werken.
Wat je beter doet is:
http://users.telenet.be/ecko/jefpet.gif

Wat ik momenteel nogal heb als ik een artikel lees, is dat ik dan opeens "verloren" ben. Je moet ervoor zorgen dat je van op een artikel steeds naar de "game page" of gerelateerde artikels kan. Of dat vind ik toch.

Lees anders wat op http://www.webdesignfromscratch.com
Daar staan wel enkele tips op vind ik. Verder is http://designmeltdown.com ook wel cool om inspiratie op te doen.
Je moet NIET meedoen met die web2.0 hype ofzo, gewoon je navigatie eens goed onder handen nemen.
Ga volledig akkoord met je mening over de navigatie.

Qua banner bedoelde ik dat de top banner wel iets stijlvoller kon dan zo'n fade van drie verschillende games, snapt ge... om er wat meer profi uit te zien.

Is dat nu eigenlijk moeilijk om zo'n comments-systeem te implementeren? Ik zou RSS en comments willen op m'n site maar blijf liefst af van wordpress e.d.

jefpet
18-01-2007, 12:02
Even een status update :) voor ecko:

- spatie toegevoegd
- headers aangepast, ervoor gezorgd dat op res 1024x768 belangrijkste nog op staat
- navigatie aangepast: bij artikels nu net als gij guides related enzo. voorbeeld (http://www.jefklak.com/Articles/Roleplaying)
- navigatie vanboven met rolldown CSS (lang mee geknoeid), altijdj zichtbaar
- general CSS cleanup & gesplitst voor templates
- beetje niet gebruikte kilobytes uit javascripts gesmeten

nog te doen:

- Ajax.Update bug is er nog atlijd in IE! :( help? dit heeft meeste prioriteit...
- top menu navigatie: nog artikels en games "vullen"
- comments watch gedeelte mooier ordenen
- pmwiki cleanup code

Ik ben nog even aan het knoeien met iets simpel in CSS. Kijk hier (http://www.jefklak.com/Main/GamesIndex?setskin=yellow) wat er mis gaat: bij links worden ook images underlined. Dit is de oorzaak

#wikitext a {
text-decoration: none;
border-bottom: 1px dotted #44403a;
}

Moet natuurlijk blijven staan, maar ik had er graag voor gezorgd dat àls er een image tussen zit (dus <img ...> ('bla')), deze border-bottom ongedaan gemaakt wordt. Dit werkt niet:

#wikitext a img { border: none; }

Want nu zijt ge de img style aan het alteren en niet de link zelf. Gaat dit eigenlijk wel?

Wolf
18-01-2007, 17:01
Class maken... is de enige oplossing volgens mij.



<a href="#" class="x">
#

.x
{
background-image: none;
text-decoration: none;
border-bottom: none;
}

jefpet
18-01-2007, 17:09
Dat wou ik net vermijden aangezien ik dan moet liggen hacken in pmwiki om die classes er expliciet aan toe te voegen...

Wolf
18-01-2007, 17:17
Ge kunt a:link, a:hover, a:visited en a:active instellen voor 1 geheel (een div) en die regel overschrijven met een class (een img in een div)

Gaat niet zonder classes, ik heb het mij onlangs ook nog afgevraagd.

Random
18-01-2007, 22:11
Je bent lang niet de enige die dat zou kunnen gebruiken... maar het kan inderdaad niet, ook niet in CSS 3.0. Zie oa. http://www.andybudd.com/archives/2006/01/what_i_want_from_css3_part_2/

jefpet
18-01-2007, 23:21
Ik heb het weten te fixoren 8-) (met class ja)
top menu ook 100% in orde (vuile klote IE browser...)

Enige nu is die Ajax. Morgen maar.

Random
19-01-2007, 02:01
(vuile klote IE browser...)Euhm ja, wat dat betreft... heb je de lay-out nog niet gezien in Explorer 7 of staat dat gewoon nog op je TODO-lijst? De linker- en rechterkant is een beetje... wel, verneukt eigenlijk (tekst komt over de randen): Screen (http://dl.gamesplanet.be/jefklak/IE7_screen.jpg)

Wolf
19-01-2007, 09:17
(vuile klote IE browser...)Euhm ja, wat dat betreft... heb je de lay-out nog niet gezien in Explorer 7 of staat dat gewoon nog op je TODO-lijst? De linker- en rechterkant is een beetje... wel, verneukt eigenlijk (tekst komt over de randen): Screen (http://dl.gamesplanet.be/jefklak/IE7_screen.jpg)Kan je voor mij ook eens kijken of er geen major bugs zijn in IE7 :)?

Dat zou normaal gezien moeten kloppen maar je weet nooit .

jefpet
19-01-2007, 10:11
Screen (http://dl.gamesplanet.be/jefklak/IE7_screen.jpg)

Fantastisch... Godverdomme :rolleyes:
Ik heb niet eens IE7 om te "debuggen". Zal straks zien wat ik kan doen.

Wolf
19-01-2007, 10:35
Bij mij ziet u site er bruin uit en bij Random groen... vreemd.

jefpet
19-01-2007, 10:48
Bij mij ziet u site er bruin uit en bij Random groen... vreemd.

Helemaal niet slimmerik :)
Kijk eens beneden links in de SideBar naar de combobox genaamd "select style"...
Er zijn 3 styles: yellow (uw), green (random), en abitmodern (grijs). Werkt met cookies hé.

Moet alleen menu vanboven nog aanpassen afhankelijk van style.

Wolf
19-01-2007, 11:33
Het fenomeen stylesheets is me wel bekend, maar ik had de styleswitcher gewoon niet opgemerkt op u site.

wjw
19-01-2007, 15:57
Klaar Jefpet?

jefpet
19-01-2007, 15:57
Ondertussen is het me gelukt om die Ajax.Update() bug weg te werken.
Het was dit probleem:

bla (#sectie)

Wanneer die naar #sectie gaat in de pagina en tegelijk met ajax updater de content aanpast shift de hele layout mee. In Firefox natuurlijk lekker niet. Nu heb ik dat dus opgelost door gewoon de sectie jump weg te laten. Maar: als ge nu naar Main/HomePage surft en klikt op een news of comment watch verandert de content beneden en buiten het zicht van de gebruiker. Gevolg: gebruiker weet niet dat er iets verandert en denkt dat de link niet werkt.

Oplossing:

onComplete: function() { document.location.href('#bla'); }

onComplete en AfterFinish triggeren niet... :(
Iemand een alternatief?
Edit: fixed and fixed 8=) - Ow yeah.

TODO
- IE7 kloterij
- Comment Watch 'mooier' maken

Devroush
20-01-2007, 00:02
De knoppen bovenaan werken niet goed in Firefox. Articles komt voor een stuk in Guides terecht.

jefpet
20-01-2007, 12:19
? Hier wel hoor, welke FF?

Devroush
20-01-2007, 14:01
http://users.pandora.be/familiedevriendt/Dennis/jefklak.JPG

Firefox 1.5.0.9

jefpet
20-01-2007, 14:18
Uw font size staat hoger dan normaal in de browser, daar kan ik zelf weinig aan doen hé, het is ook niet de bedoeling dat in de SideBar elk element twee kolommen ofzo inneemt, maar als gij dat makkelijker leesbaar vindt :)

Devroush
20-01-2007, 14:26
nja op andere sites is mijn font normale grote :) Als ik het kleiner zou zetten zijn die sites niet meer leesbaar (small op dees forum is al pokkeklein)

jefpet
20-01-2007, 14:34
http://content.imagesocket.com/thumbs/font_big8fa.JPG (http://imagesocket.com/view/font_big8fa.JPG)

Zelfs met 1x font size increasen overlapt alles nog niet maar dat ligt waarschijnlijk aan mijn hoge resolutie (1400x... - laptop). Daarna nog eens increasen zorgt ervoor dat die "castlevania blabla" over de header zelfs verschuift enzo. Ik zal eens stylesheets gebruiken om font size small/normal/big in te stellen ipv browser afhankelijk al ben ik daar alles behalve fan van.

Devroush
20-01-2007, 14:52
http://users.pandora.be/familiedevriendt/Dennis/vgl.JPG

Even een vergelijking gemaakt. Volgens mij is dit gewoon door het feit dat veel sites hun font instellen mbv pixels, terwijl jij waarschijnlijk em of iets dergelijks gebruikt? Nu heb ik eigenlijk geen idee hoe die em maten bepaald worden, maar ik denk dat windows mijn font wel vergroot door m'n hoge resolutie (1680x1050). Misschien dat em daarmee hier standaard vergroot wordt.

Wolf
20-01-2007, 17:15
U ene font size staat in pt, andere in px, headings dan weer em.

Als je met em wil werken zijn er wel een paar oplossingen bvb de bekende 62,5%-oplossing. Daar begin je met het instellen van de grootte van de body op 62,5% om zo redelijk pixel perfecte controle te krijgen.

Random
20-01-2007, 22:38
TODO
- IE7 kloterij

De grootste problemen zitten blijkbaar op de games index page, als je filtert op "ALL": screen (http://dl.gamesplanet.be/jefklak/IE7_screen2.jpg)

jefpet
14-06-2007, 10:36
Tijd om deze thread even te bumpen. Ik heb nu IE7 volledig in orde gebracht, maar ondertussen ook wat kleine wijzigingen aangebracht aan de layout/stijl van de website zelf. Nu werken de navigatie hover items (<li>) ineens niet meer onder IE6! Da's toch om onnozel van te worden... Ik zie nergens wat ik precies veranderd heb of waar ik iets fout gezet heb in de CSS code. Zelfs de gewone achtergrondkleur weigert IE6 te renderen:

#sidebar ul li a {
color: #DEFF89;
background: #8c996d;
}

color werkt, maar background niet. Ik heb ook "background-color" direct geprobeerd, en beide property tags werken in IE7 en firefox, maar precies niet in IE6, terwijl dit wel werkt:

#h2head { background: #dae2a5; }

Belachelijk. Dus er is iets mis met de ":hover"?
Er verschijnen ook geen achtergrond icons meer bij elke item...
Help? :)


En nu ik deze thread toch naarboven heb gesmeten, andere tips/suggesties nog altijd welkom!
Ben van plan de header wat aan te passen (minder druk, wat meer icon gebruik en variatie), en games index date's worden release dates, plus er komen wat icons die direct aangeven zonder te moeten klikken of er een bestand of video van een specifiek spel geupload is of niet.

jefpet
15-06-2007, 17:26
Joink, header en logo enzo wat aangepast. Suggesties/opmerkingen?
Werkt momenteel enkel nog voor skin green/Default!
Ohja, en fuck you IE5. Ik krijg transparante PNGs niet direct aan de praat.

richba5tard
15-06-2007, 17:43
Jij ondersteund IE5? Ik ga niet lager dan IE6. Van de 56000 mensen dat deze maand m'n site hebben bezocht gebruikten er minden dan 100 IE5 of lager. Sorry voor een lazy ass te zijn, maar ik ga mijn vrije tijd niet besteden om 0.0016% van de bezoekers te plezieren.

Devroush
15-06-2007, 17:51
Heh vreemde grafische bug: als ik traag naar beneden scroll met IE7 verschijnen er een hele boel horizontale lijnen :)
edit: tiens, het gebeurt alleen als ik met m'n touchpad scroll, met een muis of door de scrollbalk te verschuiven heb ik het niet voor. Het zal aan IE7 liggen.

jefpet
15-06-2007, 17:56
richB: mja, IE6 bedoelde ik eigenlijk. Die heeft toch ook geen transparante PNG support? De navigatie css hover setups zijn ook helemaal verknoeid met v6... Moet er eens naar kijken, nu geen zin meer...
Devroush: Ik zie er niets van in IE7? Hoe traag/snel ik ook scroll? Wss iets met die border dotted stijl... 'k Zal het eens aanpassen.

Vinden jullie de header beter/slechter dan de oude (http://www.jefklak.com/wiki/pub/skins/green/header.jpg)?

richba5tard
15-06-2007, 18:02
richB: mja, IE6 bedoelde ik eigenlijk. Die heeft toch ook geen transparante PNG support? De navigatie css hover setups zijn ook helemaal verknoeid met v6... Moet er eens naar kijken, nu geen zin meer...

Ah ok. Nee, IE6 ondersteunt dat idd niet. Er is wel een goed werkende hack, maar die zorgt er wel voor dat je code erg bloated wordt.

html:

<div class="mascot mascot-ie-png">
<img style='z-index: 2' src='/img/awesomo_mascot.png' class='ie-hide'/>
</div>


css:

.mascot-ie-png {
_filter:progid:DXImageTransform.Microsoft.AlphaImageLoader(src='/img/awesomo_mascot.png',sizingMethod='');
height: 107px;
width: 110px;
margin-right: auto;
}

.ie-hide{
border:0px solid #FFFFFF;
_display:none;
}


Het is ne vettigen hack, maar het werkt wel perfect.

Ik vond de vorige header beter btw. ;)

Potenza
15-06-2007, 18:09
Nieuwe Header is beter - sluit beter in het geheel.

Devroush
15-06-2007, 18:26
Devroush: Ik zie er niets van in IE7? Hoe traag/snel ik ook scroll? Wss iets met die border dotted stijl... 'k Zal het eens aanpassen.


Bespaar u de moeite, ik heb geen flauw idee hoe het komt :) (heb eens op de pmwiki site gekeken met de a bit modern theme, en daar is het van hetzelfde) Niet direct nog andere sites gevonden waar ik het voor heb.
Anyway voor de nieuwsgierigen toch maar een screen online gesmeten: klik (http://users.telenet.be/familiedevriendt/Dennis/klak.JPG)

jefpet
15-06-2007, 19:58
Ik ben er zelf ook nog niet helemaal tevreden over, de icons rechts zijn iets te klein en niet 100% toepasselijk plus het logo zelf is wat te primitief, allez het mist precies iets. Richbastard, wat precies vindt ge er minder goed aan, dan kan ik het eventueel aanpassen :) Alle feedback is welkom hé. Wederzijds: Potenza, wat vindt ge er beter aan?

'k Ga waarschijnlijk de footer ook nog in een andere kleur gespreid zetten in dezelfde stijl. Maar eerst die stomme IE6 fixen want het trekt zo op genen orgel heh.

Leeuwke
16-06-2007, 10:29
Nieuwe Header is beter - sluit beter in het geheel.
Nieuwe header is inderdaad veel beter...

Wolf
16-06-2007, 11:57
Het is ne vettigen hack, maar het werkt wel perfect.

Verre van, je kan bijvoorbeeld niet repeaten, alles wat op die die png staat is niet clickable (je kan er dus geen link van maken die werkt in IE6) en je kan je background niet positioneren met CSS.