PDA

View Full Version : over naar iets anders: recente Hack & Slash games


jefpet
14-01-2007, 18:50
Om even een pauze te nemen van de nieuwe zielige RPG standaard (http://www.shrimprefuge.be/viewtopic.php?t=501). Titan Quest is te koop op play.com voor 15 en af en toe houdt Jefpet er ook wel van om eens met die muis te klikken tot mijn arm er half af ligt. Ik heb al honderden uren gestoken in Diablo II vroeger, dus laten we het even over recentere games dan die hebben. Welke H&S games zijn tegenwoordig nog zijn geld waard? Is die Titan Quest iets, inclusief 1.5 patch? Is het beter dan Dungeon Siege II? Is Sacred Underworld iets waard?

'k Heb hier zelf nog Throne of Darkness liggen maar dat spel is zo verdomd moeilijk dat ik het even heb opgegeven, sinds m'n HDD opnieuw geformatteerd werd. Maar dat spel heeft enorm veel sfeer en een aantal unieke elementen om het niet een zuivere Diablo kloon te noemen. Goed het spel is ondertussen ook al serieus oud, maar chte gamers kunnen de engine maar weinig schelen 8-)

http://www.armchairempire.com/images/Reviews/pc/throne-darkness/throne_of_darkness-4.jpg

Graag uw mening dus: wat vindt u het betere Hack & Slash werk?
Geen MMO's aub, ook geen Guild Wars, genoeg reclame rond dat spel hier.

Keuze uit (+ movitatie aub)

* Dungeon Siege (II)
* Sacred
* Throne of Darkness
* Titan Quest
* Prince of Qin
* andere? (kan er niet op komen)

Edit: Morinfen, ik weet het, maar het is leuk als variatie.
Ik wil gewoon weten welk H&S spel tegenwoordig er nog mee door gaat.

Theremin
14-01-2007, 18:52
Als er iets is dat het rpggenre gekilled heeft...
Moest Hyrrix dood zijn, hij draaide hem om in zijn graf.

Edit: pff, als ik in den tijd Arctos-style compleet ongenuanceerd dergelijke threads aanviel was dat tenminste een incentive tot een rondje flamen. Vroeger was alles beter, jo. :(

Nieker
14-01-2007, 19:00
Titan Quest vind ik een retestrak spel. DS2 kon mij niet echt boeien (DS1 heb ik nochtans uitgespeeld en vond ik de max).

jefpet
14-01-2007, 19:03
DS2 kon mij niet echt boeien (DS1 heb ik nochtans uitgespeeld en vond ik de max).

Waarom niet? Ik heb DS2 tot de 3de stad ofzo gespeeld en ik betrapte mezelf erop dat ik het eigenlijk wel tof vond :( DS1 uitgespeeld maar skill progression systeem is super boring (DS2 doet daar wat aan maar niet al t veel). Nuja het spel was niet slecht, maar om het nog eens te spelen, pfrt neen danku.

Morinfen:

http://www.jefklak.com/stuff/ds_uhoh.JPG

U zei? :teeth:

Guns
14-01-2007, 19:09
Titan Quest was nog betrekkelijk goed eigenlijk. Niet echt mijn genre, dus nooit uitgespeeld, maar er zat wel veel sfeer in. Enige jammere was dat sommige builds blijkbaar veel sterker waren dan anderen (nooit ondervonden, maar van horen zeggen) en dat je echt wel moest plannen over wat je zou doen met je char. En voor mij is RPG + munchkin = nee.

Nieker
14-01-2007, 19:15
DS2 kon mij niet echt boeien (DS1 heb ik nochtans uitgespeeld en vond ik de max).

Waarom niet? Ik heb DS2 tot de 3de stad ofzo gespeeld en ik betrapte mezelf erop dat ik het eigenlijk wel tof vond :( DS1 uitgespeeld maar skill progression systeem is super boring (DS2 doet daar wat aan maar niet al t veel). Nuja het spel was niet slecht, maar om het nog eens te spelen, pfrt neen danku.
Ik ben totaal niet ver geraakt, ik was toen bezig met een paar andere games en ik ben mijn saves dan kwijtgeraakt. Daarna had ik niet echt goesting om opnieuw te beginnen. Bij DS1 had ik altijd goesting om verder te doen omdat ik nieuwschierig was naar de volgende stad :)

Dj El Marriachi
14-01-2007, 19:34
-sacred vond ik een heel leuke hack & slash de eerste 20 levels ofzo.
na een 10-tal uren spelen merk je hoe oppervlakkig het spel is (ja, zelfs voor een hack & slash). deze heb ik gauw doorverkocht.

-de eerste dungeon siege 1 vond ik best snel vervelen. gelukkig is er nu een ultima 5 mod voor die cht de moeite waard is http://www.u5lazarus.com/
als ik de baldurs gaten heb uitgespeeld ga ik mij nog eens aan deze zetten.

-dungeon siege 2 speel ik nog regelmatig eens. veel fijnere gameplay en iets beter skillsysteem. mooie afwisselende wereld en de item fever is er ook. enigste imho GROTE nadeel is, is dat het spel te simpel is. behalve een paar van de eindbosses is het spel totaal niet uitdagend. niettemin amuseer ik er mij wel mee als ik zo eens een paar uurkes brainless wil hack ende slashen :)

-ik hoor van alle kanten dat titan quest echt de zwaar de moeite is.
aangezien ik eigenlijk al teveel spellekes heb en ik zo maar sporadisch eens een hack & slash game speel heb ik besloten hem niet te kopen.
of misschien als die deluxe versie uitkomt en ik DS2 beu ben.

Flyby
14-01-2007, 19:53
Heb me nog vrij goed geamuseerd met Sacred Gold (plus + underworld). Diepgang is ongeveer dezelfde als die van Diablo.
Massa's amusante grafstenen onderweg, lagere lvl creatures lopen zelf van je weg.
Was juist in Underworld geraakt toen ik het spel moest teruggeven.

Pistons
14-01-2007, 19:54
Titan Quest uitgespeeld, ik vond hem wel de moeite.
Wel 2 ergernissen:

- Slechte optimalisatie, framedrops in dungeons etc.
- Manier waarop items verspreid liggen, sommige items liggen achter mekaar of liggen achter obstakels en zijn moeilijk te selecteren.

Flandria
14-01-2007, 19:55
Ik heb eigenlijk alleen maar Titan Quest aangeschaft en gespeeld uit het lijstje dus kan moeilijk vergelijking met andere maken. Maar de sfeer van het spel zat er wel degelijk in. 3 moeilijkheidsgraden om het spel de moeite te maken, en je blijft het spel gewoon spelen om te pogen legendary of epic items te hebben. Mooie class-tree en skill specialisation ook. En vooral de mogelijkheid om a la diablo te mpen als je ergens niet meer verder geraakt.
Ook ideale manier om items met mekaar uit te wisselen. Ik heb het programma TitanVault gedownd en daar store ik bijna al mijn good stuff in om ze later van char te transferren of evt te traden met iemand.

Irmo
14-01-2007, 20:05
Ik heb al die games behalve prince of Qin.

Throne of darkness is retecool, maar ik heb het nog nooit uitgespeeld omdat er altijd wel iets tussenkwam, of opeens was er een bug waardoor mn savegame corrupt werd.

Sacred nog niet veel gespeeld, maar mn zus en haar lief wel dus misschien is het iets tof, ik ga het in ieder geval na de examens nog eens uitproberen.

DS2: ben ik af en toe aan het spelen, maar volgens mij is er iets mis met mijn versie of de no-cd crack heeft het raar gemaakt want al mijn gele set items geven +99999% mf dusjah...

Titan Quest is enorm plezant en imho het tofste uit deze 4. Ik had er meteen een D2 gevoel in en het bewegend gras is wel plezant. Wel een enorm teleurstellend einde. Wel enkel eerste moelijkheidsgraad utigespeeld en in het midden van de 2e. Ik zou dus voor TQ gaan. Ook sommige mods ervoor downloaden. Er is er 1 waarmee je items kan overzetten van je personages zodat je bvb sneller volledige sets kan hebben.

Jack The Ripper
14-01-2007, 21:05
Geen enkele hack en slash rpg komt in de buurt van Diablo 2 en ik vrees ervoor dat er nooit een spel gaat komen in dat genre dat beter zal zijn dan Diablo 2 of het zelfs zal evenaren.

Dungeon Siege: was ik na een uur of 18 beugespeeld, u mannekes deden alles vanzelf en ge kon tijdens het spelen ondertussen een tas koffie gaan halen. Werd rap saai.

Dungeon Siege 2: nog maar amper gespeeld, heb er eens een cracked versie van gehad maar die crashte altijd

Titan Quest: Ziet er nog leuk uit, alhoewel het spel altijd crashte bij mij en daarom ben ik er maar mee gestopt.

Sacred: Een van de betere Diablo klonen, maar na een tijdje steekt het toch ook tegen. In het begin is het erg leuk maar na een 20 tal uurkes begon het toch te vervelen.

Nox: Vond ik wel goed, maar het was nogal kort. Op 15 uur kon ge het zeker uitspelen. Er waren wel 3 verschillende classes: Wizard, conjurer en warrior, en sommige levels verschilden wel naargelang de gekozen class, daardoor kon ge het in feite 3x uitspelen. Zaten enkele zalige spells in, gelijk de "Fist of Vengeance" waarmee ge een reusachtige stenen vuist kon vanuit het niets laten neerdalen op de vijand. Hilarisch. Voor zijn tijd had dat spel wel zeer goede graphics.

Prince of Qin: demo eens gespeeld, zag er mij niet veel soeps uit

Laere
14-01-2007, 22:40
idd geen enkele rpg h&s is zo goed als d2lod.
Maar als ik dan toch iets zou kiezen zou ik nox(goude ouwe) of sacred nemen :)

jefpet
14-01-2007, 23:24
Ha, van Nox heb ik nog een review geschreven n een "revolutie" video gemaakt op A51, maar beiden zijn verloren gegaan. Ik zal morgen die video eens uploaden en misschien de review opnieuw schrijven. Inderdaad zeer amusant spelletje, maar iets te simplistisch en iets te kort om cht lang te gaan spelen. Al verschillende keren als 3 classes uitgespeeld. Was zijn tijd inderdaad wel vooruit, en werd nooit 100% geapprecieerd toen. Helaas zijn die devs k al lang verdwenen... Way to go :(

Karel
14-01-2007, 23:47
Gewoon nog eens D2/LOD van onder het stof halen, geen enkele andere hack 'n slash komt in de buurt spijtig genoeg :(.

Freddie Wasbak
14-01-2007, 23:52
Gewoon nog eens D2/LOD van onder het stof halen, geen enkele andere hack 'n slash komt in de buurt spijtig genoeg :(.
Jep. Ik heb het al vaak gezegd, maar in een minilan met 3 vrienden is dit spel uit-er-mate verslavend. (Warrior, paladin, amazon)
Twee weken aan een stuk hebben we dit spel gespeeld, 4 uur slaap per nacht. Af en toe eens eten in de lokale nachtwinkel gaan halen, af en toe eens naar buiten, sociaal zijn met de roker van de bende.

Om 24u zeggen dat je bijna gaat stoppen, maar zeggen dat je nog een leveltje hoger wilt. Om 2 uur besluiten dat die Diablo er toch nog aanmoet. Om 4 uur die ene quest toch maar completen. Om 6 uur verbaasd zijn dat het al licht is, en besluiten dat het zo nauw niet meer steekt. Om 8 uur toch maar wat eten. Om 10 uur beseffen dat we eigenlijk toch al lang bezig zijn. Om 12 uur bijna stoppen, maar de toch nog dat ene nieuwe item testen. Om 2 uur toch maar eens gaan slapen. En dan om 6 uur opstaan omdat het te warm is op de slaapkamer en dan maar wat doorspelen.

Het moeten zowat de foutste weken van mijn leven geweest zijn. Maar toffe :-)

edit: Noch World of Warcraft, noch Titan Quest kunnen dit spel evenaren op lans.

HeLLBirD
14-01-2007, 23:55
en dat je echt wel moest plannen over wat je zou doen met je char.

Net niet ... het is altijd mogelijk om genvesteerde skills terug te kopen, zodat je op geen enkel moment vastloopt in je ontwikkeling. Alleen je primary en secondary skilltree liggen vast.

Nu, Titan Quest is echt wel de aankoop waard. De beste Diablo-kloon die tot nu toe gemaakt is imho. Alleen jammer dat er geen spannende tussenfilmpjes tussen de acts zitten, waardoor je met net ietsje minder enthousiasme verder speelt.

Dj El Marriachi
15-01-2007, 00:22
goh, ik heb diablo 2 + Lod een aantal maanden geleden voor de eerste keer gespeeld met een vriend. heb het spel uitgespeeld en me nog wel redelijk geamuseerd, maar al bij al kon het me niet zo bekoren.
ik vond het toch vrij ntonig...

ik denk dat er ondertussen genoeg diablo klonen op de markt zijn die de formule hebben geperfectioneerd.
alleen het skillsysteem was beter dan in elke hack&slash die ik tot nu toe heb gespeeld, maar naar het schijnt zou dat in titanquest ook wel goed ineen zitten. o ja, en de filmpjes tussen de acts door waren extreem mooi, maar dat zijn we gewend van blizzard :)

maar ja, ik ben dan ook niet opgegroeid met diablo 2 zoals de meesten hier. die vriend waarmee ik samen speelde is ook nog steeds van mening dat geen enkele hedendaagse hack&slash d2 kan evenaren.

Prumpy
15-01-2007, 08:22
Ik denk dat de meeste hier wel weten hoeveel uren ik versleten heb in D2:LoD. Tot nu toe heeft geen enkel spel dit kunnen evenaren. Iets later als D2 is Throne of Darkness uitgekomen, maar zoals eerder aangegeven in deze thread was het retemoeilijk.
Wat wel enorm fijn was was Titan Quest (Dungeon Siege 1+2 heb ik opgegeven omdat het te saai werd na ongeveer een dagje spelen), het enige dat me erin niet aan stond was de enorm grote levels. Als je het op zich bekijkt is het niet slecht, maar het haalde de snelheid uit het spel zodat je niet meer door de lvl's kon vliegen.

jefpet
15-01-2007, 11:52
Ik hoor hier niets dan goede dingen van Titan Quest, en als ik reviews lees zie ik niets dan slechte dingen. Hmpf. Anyway, de patch zal ondertussen ook wel het ergste gefixt hebben. Prumpy, Diablo's "levels" waren toch ook serieus groot? Wilderness, Zakarum (heette het zo, te lang geleden) etc? Vond ik net goed. Trouwens ik weet het, D2 > rest, maar dat ken ik zo rats vanbuiten, pff wil ook eens iets anders :)

Hebt ge Sacred ooit gespeeld? De core van het spel zelf (zonder patchen en (on)officile expansies) is grappig slecht. Ik liep meer dan 15 levels met hetzelfde wapen rond omdat alle shops kak items verkochtten en zelfs bosses niks fatsoenlijk dropten, buiten natuurlijk class-specific stuff die ik net niet kon gebruiken (wauw verkoop het en koop iets beter, ha er is niets beter in de shops). De animaties zijn ook serieus slecht uitgevoerd (lol @ loop animatie). Maar de sfeer was wel ok, om een of andere reden heb ik het toch tamelijk "lang" volgehouden (een uur of 10?). Ik heb het onlangs met expansie ofzoiets in Media Markt gezien voor 5, nog eens halen. 'k Vond het wel leuk dat Sacred meer kleine dorpjes en sfeervollere towns (half ondergrond, die burcht, etc) aanbood dan bijvoorbeeld DS of Diablo (waar ge 6+ uur kunt hakken eer ge aan de volgende stad toe zijt). Als die quests en items nu ook nog eens de moeite waard zijn... Nooit met patches gespeeld dus misschien is dat opgelost ondertussen.

Dungeon Siege's grootste nadeel is de mogelijkheid om u uitgebreid te douchen terwijl dat uw ventjes de hele wereld voor u clearen. Automatisch aanvallen is cool, maar automatisch levellen en die skill methode plus het niet al te moeilijk zijn, is dat duidelijk niet. In DS2 werd dit iets minder mogelijk (maar met die extra *boem* skills was het nog gemakkelijk). Grootste ergernis van DS2 vond ik item distribution. Niet zozeer dat er niet genoeg uniques of "wow" items te grabbelen vielen, wel dat een quest u een cool item gaf dat ge pas kunt gaan halen op lvl10, en tegen dan hebt ge al 2x betere items gevonden van monster drops. Bleh. Plus het skill tree systeem dat weer geript werd gaf u in het begin wel genoeg keuzes maar op het einde kwam het er niet meer zo op aan.

Freddie Wasbak
15-01-2007, 12:07
Ik denk dat de meeste hier wel weten hoeveel uren ik versleten heb in D2:LoD. Tot nu toe heeft geen enkel spel dit kunnen evenaren. Iets later als D2 is Throne of Darkness uitgekomen, maar zoals eerder aangegeven in deze thread was het retemoeilijk.
Wat wel enorm fijn was was Titan Quest (Dungeon Siege 1+2 heb ik opgegeven omdat het te saai werd na ongeveer een dagje spelen), het enige dat me erin niet aan stond was de enorm grote levels. Als je het op zich bekijkt is het niet slecht, maar het haalde de snelheid uit het spel zodat je niet meer door de lvl's kon vliegen.
Inderdaad, het gebrek aan snelheid zorgt ervoor dat Titan Quest niet aan Diablo II kan tippen.

Droggy
15-01-2007, 12:40
Ik heb eigelijk alleen D1 en D2:LOD gespeeld. D2 heeft me toch meer dan een jaar dagelijks weten bezig te houden. Dus waarom een ander spel in hetzelfde genre kopen? DS heb ik ooit ook eens uitgetest maar had het na 2 dagen al opgegeven. Ik vond het te saai.

Eigelijk heb ik af en toe nog wel eens zin om terug te starten met D2 als een paar mensen zouden mee doen.

Freddie Wasbak
15-01-2007, 12:43
Ik heb eigelijk alleen D1 en D2:LOD gespeeld. D2 heeft me toch meer dan een jaar dagelijks weten bezig te houden. Dus waarom een ander spel in hetzelfde genre kopen? DS heb ik ooit ook eens uitgetest maar had het na 2 dagen al opgegeven. Ik vond het te saai.

Eigelijk heb ik af en toe nog wel eens zin om terug te starten met D2 als een paar mensen zouden mee doen.
Mijn characters zijn expired :-(. Echt wel jammer dat je na 3 maand alles kwijt bent.

Ryuken
15-01-2007, 13:22
Niemand die Fate (http://www.playfate.com/) vermeldt? Ik moet toegeven, ik heb enkel de demo gespeeld maar voor je het weet zit je daar uren mee bezig. Ziet er misschien wat kinderachtig uit maar is echt wel fun.

Dat Flagship, waar de meeste Diablo-genien zitten, zelf er ook oog voor heeft gehad blijkt uit het feit dat ze de designer van Fate hebben aangenomen en hem aan het werk hebben gezet voor Mythos, soort van Fate 2 zeg maar.

Theremin
15-01-2007, 16:31
DS2 kon mij niet echt boeien (DS1 heb ik nochtans uitgespeeld en vond ik de max).

Waarom niet? Ik heb DS2 tot de 3de stad ofzo gespeeld en ik betrapte mezelf erop dat ik het eigenlijk wel tof vond :( DS1 uitgespeeld maar skill progression systeem is super boring (DS2 doet daar wat aan maar niet al t veel). Nuja het spel was niet slecht, maar om het nog eens te spelen, pfrt neen danku.

Morinfen:

http://www.jefklak.com/stuff/ds_uhoh.JPG

U zei? :teeth:
Wat een referentie. Enige dat dat soort games en rpgs gemeen hebben zijn de statistiekjes die soms eens omhoog gaan. Mijn peten in Championship Manager doen dat ook, is dat dan ook een rpg ofwa?

LordTD
15-01-2007, 21:57
Ik denk dat de meeste hier wel weten hoeveel uren ik versleten heb in D2:LoD. Tot nu toe heeft geen enkel spel dit kunnen evenaren. Iets later als D2 is Throne of Darkness uitgekomen, maar zoals eerder aangegeven in deze thread was het retemoeilijk.
Wat wel enorm fijn was was Titan Quest (Dungeon Siege 1+2 heb ik opgegeven omdat het te saai werd na ongeveer een dagje spelen), het enige dat me erin niet aan stond was de enorm grote levels. Als je het op zich bekijkt is het niet slecht, maar het haalde de snelheid uit het spel zodat je niet meer door de lvl's kon vliegen.
Inderdaad, het gebrek aan snelheid zorgt ervoor dat Titan Quest niet aan Diablo II kan tippen.
Niet alleen de grote levels zorgden daarvoor, ook de weinig gebalanceerde systeembelasting (slowdowns in de demo) haalt de snelheid uit het spel.

Prumpy
15-01-2007, 23:57
Ja, ik heb Sacred gespeeld. Het speelde ver van "soepel". Het was dat en nog iets anders waar ik me te erg aan stoorde om het verder te spelen. :)

Smosse
16-01-2007, 13:18
Ik ga net zoals alle anderen beamen dat D2LOD de beste is in zijn gerne, nog nooit een spel zoveel gespeeld zeker op MP. Throne of Darkness heb ik hier ook ergens liggen en zit er wel goed van sfeer ed. Maar is mij nooit gelukt wat langer te kunnen spelen, doordat het te moeilijk is om in een korte tijd even te spelen. Titan Quest uitgespeeld en was vooral onder de indruk van de mytholgische sfeer rondom dat spelletje, maar ik had graag wat filmpjes gezien om die Titan en en Goden wat sfeervoller te maken.

DS ook volledig uitgespeeld en was idd veel te simpel, ook de uitbreiding bracht niet veel extra.

Nu is het maar afwachten tot Hellgate denk ik. Ook al heb ik het gevoel dat het spel iets te veel naar een shooter gaat dan naar het geliefde Hack & Slash gerne.

Irmo
16-01-2007, 15:36
tis van de makers van diablo dus het zal wel sfeervol zijn, meer moet dat niet zijn :)

Jack The Ripper
16-01-2007, 18:08
Niemand die Fate (http://www.playfate.com/) vermeldt? Ik moet toegeven, ik heb enkel de demo gespeeld maar voor je het weet zit je daar uren mee bezig. Ziet er misschien wat kinderachtig uit maar is echt wel fun.


Heb het nog maar even gespeeld, gameplay is bijna een kopie van Diablo 2, het skillsysteem is wel anders. Heb er mijnen tijd nog niet voor genomen om het te spelen. Het ziet er imo allemaal wat te 'happy' uit voor een hack & slash spel, het mist ook sfeer vind ik.

Divine Divinity mogen we natuurlijk niet vergeten. Eigenlijk is het een mengeling van hack and slash ala Diablo 2 en pure RPG in het genre van Baldurs Gate 2. Minder lineair dan Diablo 2. Je kan wel kiezen tussen 3 classes in het begin, maar ge kunt eigenlijk later nog alle kanten uit op gebied van spells en skills en zo een beetje jack of all trades worden. Iets waar we als Belgen mogen trots op zijn. Voor 5-10 euro tegenwoordig overal te vinden dus er is geen excuus om het eens te proberen.

jefpet
16-01-2007, 18:26
DivDiv staat in mijn top10 van RPG games, waarschijnlijk hoger dan Might & Magic VII (sorry Morinf).
(Beyond Divinity was een zware teleurstelling)
Ik zou het nooit bij het pure H&S genre durven zetten...

Theremin
16-01-2007, 18:32
DivDiv staat in mijn top10 van RPG games, waarschijnlijk hoger dan Might & Magic VII (sorry Morinf).
(Beyond Divinity was een zware teleurstelling)
Ik zou het nooit bij het pure H&S genre durven zetten...
Inderdaad, div div is geen H&S imo. Daarvoor heeft het teveel inhoud.
Ik ben er overigens zeker van dat moest je M&M VII ooit eens daadwerkelijk tot het einde spelen, het zeker nog een paar plaatsjes in de goede richting zou opschuiven.

jefpet
16-01-2007, 18:35
Waarschijnlijk, en zoals beloofd is dat voor het begin volgend semester :)
(Moet trouwens ook nog Ultima VII spelen, dat gaat er dan ook wel in staan denk ik)

Momenteel is't iets als
1/ Wizardry 8 (ha, surprise)
2/ Baldur's Gate 2
3/ Arcanum

Ik twijfel om 2 en 3 om te wisselen.
Fallout, IWD (boah, wss niet) en ToEE (met patch wss wel) moeten er nog in en M&MVII (ik durf er gerust VIII in zetten nu!), DivDiv (FU Beyond Div) etc kan ik niet echt plaatsen. Ze zijn allemaal zo goed, meneer.

Irmo
16-01-2007, 18:37
beyond divinity zelfs niet uitgespeeld, wel tot bij de baas geraakt maar die was veel en veel te moeilijk :s

Theremin
16-01-2007, 18:38
Waarschijnlijk, en zoals beloofd is dat voor het begin volgend semester :)
(Moet trouwens ook nog Ultima VII spelen, dat gaat er dan ook wel in staan denk ik)

Momenteel is't iets als
1/ Wizardry 8 (ha, surprise)
2/ Baldur's Gate 2
3/ Arcanum

Ik twijfel om 2 en 3 om te wisselen.
Fallout, IWD (boah, wss niet) en ToEE (met patch wss wel) moeten er nog in en M&MVII (ik durf er gerust VIII in zetten nu!), DivDiv (FU Beyond Div) etc kan ik niet echt plaatsen. Ze zijn allemaal zo goed, meneer.

Wat? Geen Planescape: Torment?

Over IWD gesproken, vond ik trouwens ook een topper in het hack 'n slash genre (mijn favoriet eigenlijk). Vooral de tweede telg, die de D&D 3d edition rules gebruikte. Stel je eens BG2 mt 3d edition voor... :love:

Dj El Marriachi
16-01-2007, 18:38
ach ja! divdiv is inderdaad ook n van mijn favo h&s games.
hoe kon ik die vergeten. inderdaad eentje met inhoud.
deze heb ik ook twee keer uitgespeeld en ik zou er niks mee inzitten om er een derde keer aan te beginnen.

Beyond div was bijlange niet wat div div was, maar toch heb ik die ook met plezier uitgespeeld. maar sommige van die vreemde settings spraken mij gewoon niet zo aan. en het skillsysteem ging er te ver over. iets te ambitieus naar mijn zin. soit, ik zou ook deze nog weleens opnieuw willen spelen.

jefpet
16-01-2007, 18:48
Ohja, ook nog PS:Torment spelen, te veel nasty dingen :(
BTW, dat was mijn top RPG lijst, een "overall" top daar ga ik niet mee beginnen, maar Jagged Alliance gaat er alleszins hg in staan. En IWD2 heb ik gekocht met die IWD collectors box (zoals fallout I+II+tactics) maar nog nooit voorbij eerste town gespeeld. En maar kopen en doen die jefpet, slechte gewoonte. Nu met die hele Nintendo rommel n mijn thesis komt er nog minder van. Doeme.

Beyond div gespeeld tot einde imp village. Toen werd het me t erg.

Theremin
16-01-2007, 18:57
Ohja, ook nog PS:Torment spelen, te veel nasty dingen :(
BTW, dat was mijn top RPG lijst, een "overall" top daar ga ik niet mee beginnen, maar Jagged Alliance gaat er alleszins hg in staan. En IWD2 heb ik gekocht met die IWD collectors box (zoals fallout I+II+tactics) maar nog nooit voorbij eerste town gespeeld.

Maar allez, IWD2 is nochtans pakken beter dan de eerste. Al is het maar voor het superieure combatsysteem, wat toch altijd een plus is in een combat-oriented spel. Neen, hoe meer ik er zo over nadenk, hoe meer ik er rotsvast van overtuigd geraak dat IWD2 zowat de beste Hack 'n Slash ooit moet zijn.

Btw top single player rpg:

1.Might & Magic VII
2.Baldurs Gate 2
3.Betrayal at Krondor
4.Planescape: Torment
5.Divine Divinity

Allen worden ze echter geowned door LBA1. :love:

Irmo
16-01-2007, 21:20
als ik PS:T ooit ergens zie liggen gaat dat zowiezo mee :)

jefpet
16-01-2007, 21:29
Ik wil Betrayal at Krondor ook ooit gespeeld hebben, het ziet er mij een goede M&M kloon uit.
Vind er enorm weinig (images, footage, ...) van op google :(

Over IWD2: ik heb het niet opgegeven ofzo, ik ben gewoon een ander spel beginnen spelen. Of misschien Wizardry nog maar eens voor de 9de keer. Ofzo. Lawl. Ik heb wel IWD1 ooit halfweg gespeeld ofzo, vond het ook heel tof (toen ik BG2 mods nog niet ontdekt had en ik hunkerde naar meer van dat). Trouwens, D&D 2 ruleset vind ik voor zulke games minstens zo goed. Ik mis lower resistance + greater malison als debuff spells te veel.

Theremin
17-01-2007, 09:17
Ik wil Betrayal at Krondor ook ooit gespeeld hebben, het ziet er mij een goede M&M kloon uit.
Vind er enorm weinig (images, footage, ...) van op google :(

Over IWD2: ik heb het niet opgegeven ofzo, ik ben gewoon een ander spel beginnen spelen. Of misschien Wizardry nog maar eens voor de 9de keer. Ofzo. Lawl. Ik heb wel IWD1 ooit halfweg gespeeld ofzo, vond het ook heel tof (toen ik BG2 mods nog niet ontdekt had en ik hunkerde naar meer van dat). Trouwens, D&D 2 ruleset vind ik voor zulke games minstens zo goed. Ik mis lower resistance + greater malison als debuff spells te veel.
Een M&M clone met een beter script, verhaal geschreven door Raymond E. Feist enal. Had trouwens nog wel een leuk combat systeem (ondanks zijn turnbasedness), al werd het naar het einde toe iets te makkelijk. En een heleboel riddles. :love:
Ondanks het ontbreken van bepaalde details: 3d edition is echt wel beter hoor. AD&D 2d edition was toch maar een soep imo. Skills & feats stroomlijnen het geheel gewoon beter 3d edition.