PDA

View Full Version : teh Dreamcast


blumcole
16-01-2007, 17:55
Velen hebben hem opgemerkt. Weinigen hebben hem echter goed gekend. Onze ter ziele gegane console, wiens gamesaanbod interessant en tegelijk verfrissend was. De Dreamcast.

http://www.yankidank.com/gallery/albums/art/Dreamcast.jpg

Wat is één dreamcast?

De Sega Dreamcast was de laatste spelcomputer geproduceerd door Sega. Hij werd uitgebracht op 27 november 1998 in Japan, 9 september 1999 in de Verenigde Staten en op 14 oktober 1999 in Europa.

Manufacturer Sega
First available November 27, 1998
CPU 200 MHz Hitachi SH4 RISC
GPU PowerVR2 CLX2
Media 1.2 GB GD-ROM
System storage VMU, Nexus Memory Card
Online service SegaNet
Dreamarena
Units sold:10.6 million
meer van dat: http://en.wikipedia.org/wiki/Sega_Dreamcast

Waarom dient u één dreamcast aan te schaffen.

De belangrijkste en officiele reden om er eentje aan te schaffen is de brilliante gameslibrary. Veel arcadygames, veel 2d-fightinggames, veel lollige absurditeit, maar ook veel bekende 3th party games. Resident Evil Code Veronica en Shenmue 1 ende 2 hebben allen hun debuut gemaakt om dit geweldige funbakske. Hopen SNK fighters vonden hun weg naar de DC.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Dreamcast_games
http://www.planetdreamcast.com/games/best/

De graphics mogen er mss wat primitief uitzien tegenover nu... iets wat de dreamcast direct van in het begin kon, was semi-highres beelden afspelen.
"The Dreamcast is able to output true 640x480 VGA (480p60 EDTV), which set it apart from other consoles of the time. The system, when combined with the VGA adapter accessory (mentioned below), had the ability to display high-res, non-interlaced video."
Zoals deze angelsax hierboven beschrijft, ogen de gfx van de DC gewoon echt arcade! Dit onder andere maakt dat de dreamcast de ultieme retroconsole is. Een console dit oude graphics gewoon oud doet lijken en niet goor!
Toen de PS2 net uit was, kon ie amper aan de DC tippen. De gfx van de PS2 waren bezeken met aliasing, fletse kleurtjes en framerateproblemen.

De ondergang van Sega's laatste console is voor een groot deel te wijten aan de lamentabele kopieerbeveiliging. Er was er zowaar geen!
Een nadeel voor Sega vroeger, een voordeel voor dreamcastfanaten nu!
Werkelijk bijna ieder spel dat ooit is gemaakt voor de dreamcast is terug te vinden op het net. Downloaden, via een bepaalde procedure branden op een enkel CD-R'ke en we zijn vertrokken. Tis niet schoon dat ik dat hier kom aanpreizen, maar de grootste reden waarom de DC vandaag nog zo populair is, is natuurlijk de vele "gratis" games. Ik ga uiteraard geen links geven naar het hoe en wat.

Wat de DC ook zo attractief maakt, is het feit dat er nog steeds hobbyisten voor ontwikkelen. Zo vond ik onder andere dit http://www.dcevolution.net/game_bass.php en Rise of the Triad, wat altijd leuk is!

Ook emulators zijn er bij de vleet voor deze wonderbaarlijke pretbewerkstelliger!
NES-emulatie doet ie als geen ander.
Wat een dolle pret om Super Mario Bros 3 op je dreamcast te spelen.
Ook Sega Megadrive en Master system draaien lekker.
De SNES gaat wat moeizamer en staat nog niet op punt.
Er is, voor de Amigafans zoals ik, zelfs een dreamcastversie van UEA. Optimaal werkt ie nog niet maar het is een begin.
http://www.zophar.net/consoles/dreamcast.html

Games te koop?

Ik maak van deze thread dan ook direct gebruik om te vragen of niemand games verkoopt? Momenteel zoek ik Grandia, Skies of Arcadia, Resident Evil 2, Shenmue 1, ...

Pistons
16-01-2007, 18:08
Ik heb hem ooit bespeeld bij een neefje in Amerika, in Europa ben ik hem nooit tegengekomen. Een 3D versie van Sonic en een Southpark quiz had die, best wel leuke games eigenlijk. Jammer dat hier nooit een doorbraak is geweest.

Nieker
16-01-2007, 18:09
Ik heb onlangs nog zitten twijfelen om er een te kopen op ebay, maar ik heb dan besloten te wachten tot mijn sega saturn periode voorbij is ;)

blumcole
16-01-2007, 18:12
Ik heb onlangs nog zitten twijfelen om er een te kopen op ebay, maar ik heb dan besloten te wachten tot mijn sega saturn periode voorbij is ;)

Naar wat ik hoor, wordt het moeilijker en moeilijker om een dreamcast te verkrijgen. Hij is erg populair terug dus kzou niet te lang wachten ook niet. Daarbij, pft, Saturn :p

jefpet
16-01-2007, 18:32
http://www.jefklak.com/stuff/peter.jpg

:teeth:

oblo
16-01-2007, 23:10
Nooit het genoegen gehad. Helaas.

Wapi
17-01-2007, 02:08
Paar jaar geleden heb ik er één gekocht voor een prijsje, maar eigenlijk niet veel op gespeeld (ten onrechte eigenlijk maar ja). Welke zijn echte aanraders?
Vond vooral Powerstone en Bomberman geweldige party games en Soul Calibur moet zowat één van de enige fight games zijn die ik graag speel.

airborn
17-01-2007, 02:11
Een prachtconsole.

De Shenmue reeks was een meesterwerk. Phantasy Star Online was in die tijd ook een hele belevenis, vooral als je online ging met die 56k modem. Ik herinner mij nog dat ik ontzettend veel tijd heb gestoken in Soul Calibur en MSR.

Ik speel nu nog regelmatig op de Dreamcast, ik probeer mijn collectie ook nog wat uit te breiden. Twee maanden geleden op een rommelmarkt die UFC game gevonden voor een drietal Euro.

Het enige waar ik spijt van heb is dat ik Samba de Amigo nooit gekocht heb.

Lion
17-01-2007, 19:35
Het was idd een goede console. Heel veel op gespeeld bij een vriend. Aleen vond ik de controller wat overdreven. En ik heb nooit goed begrepen wat je met dat mini ding in die controller kon :)

Takeshi
17-01-2007, 19:41
Ik heb er eentje gekocht voor geen geld met massa's games erbij (jammer genoeg niet teveel legale, DC had hoegenaamd GEEN kopieerbeveiliging)
Nooit spijt van gehad!

Leen
17-01-2007, 21:35
Het was idd een goede console. Heel veel op gespeeld bij een vriend. Aleen vond ik de controller wat overdreven. En ik heb nooit goed begrepen wat je met dat mini ding in die controller kon :)

Was dat geen memory card? Bij Virtua Tennis kon je daar ook in het klein het spel op volgen.

Beste multiplayer spel vond ik trouwens ChuChuRocket :). Een soort bomberman met katten en muizen, maar veel chaotischer en spannender. Single player me het meest geamuseerd met Shenmue en Crazy Taxi.

Maniac
18-01-2007, 01:05
Uitstekende console die al van bij het begin met enkele leuke games kon uitpakken. Vooral de knappe overzettingen van 2D arcade fighting games vind ik geslaagd.