Go Back   Shrimp Refuge Forums > Shrimp Town > Shrimp Town

Reply
 
Thread Tools
Old 29-09-2022, 13:49   #2881   link
DM
Senior Member
 
DM's Avatar
 
Location: Dublin
Send a message via MSN to DM
Kunt ge eens stoppen met uw anti-Franse sentimenten CSM
DM is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2022, 14:10   #2882   link
Alegis
Trolle hippy
 
Alegis's Avatar
 
Quote:
Originally Posted by HeLLBirD View Post
Oeh kijk, Frankrijk heeft duikers en duikboten. Het zal Frankrijk dan wel zijn.

Wat?
het moet wel, want Macron zelf had het kunnen doen, dus is het Macron

als je de vertrouwensrelaties en positie in de EU gaat opblazen, kan je het maar beter zelf doen
Alegis is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2022, 14:24   #2883   link
Jaak
ask me anything
 
Jaak's Avatar
 
niets mooiers om een punt te bewijzen dan een Twitter-draadje ��
Jaak is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2022, 14:39   #2884   link
Talos
☆☆☆
 
Talos's Avatar
 
Location: Schoten
Blijkbaar bestaat er zoiets als pipeline "pigs", toestellen dat ze gebruiken voor inspectie, kuisen etc.
De russen zoude gemakkelijk een "pig" met explosieven door de pijp kunnen gestuurd hebben.
Naar het schijnt.
Talos is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2022, 16:13   #2885   link
Potenza
De Verschrikkelijke
 
Potenza's Avatar
 
Location: Calmetholt
Ik had begrepen dat Snape Dumbledore vermoordt.
__________________
Punt.
Potenza is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2022, 16:22   #2886   link
LukeSoloSalade
Whatabautist
 
LukeSoloSalade's Avatar
 
Quote:
Originally Posted by Potenza View Post
Ik had begrepen dat Snape Dumbledore vermoordt euthanaseert.
fake news! factchecked.
__________________
Quote:
Originally Posted by wokebot View Post
Ja, de enige correcte benaming voor de beste frituursnack ooit is 'lange hamburger'.
Gecertificeerd frituur snack expert
LukeSoloSalade is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2022, 17:15   #2887   link
CSM
Hippe trolley
 
CSM's Avatar
 
Quote:
Originally Posted by Clipper View Post
Vive la république.
Glory to the rights of man
__________________
*volgens mij
CSM is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2022, 20:33   #2888   link
blumcole
Chairman of the bored
 
blumcole's Avatar
 
Location: Mar Del Plata
Send a message via MSN to blumcole
Wat zouden de fransen dat nu gedaan hebben. Die zijn al te tam om een normale werkweek te werken.
__________________
Xbox Live, PSN & Wii U: Blumcole
3DS : 3695 - 0758 - 7392
Flickr

blumcole is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2022, 22:11   #2889   link
Fieldy
Rispel Raspel
 
Fieldy's Avatar
 
Quote:
Als Poetin valt, wat krijgen we dan?
https://www.standaard.be/cnt/dmf20220928_97643275


Anatol Lieven

Was onder meer Rusland-correspondent voor The Times. Verbonden aan het Quincy Institute for Responsible Statecraft. Auteur van Ukraine and Russia. A fraternal rivalry.

donderdag 29 september 2022 om 3.25 uurNu Poetin verstrikt zit in de oorlog in Oekraïne en worstelt met onrust in eigen land, is het volgens Anatol Lieven tijd voor het Westen om via onderhandelingen een catastrofe af te wenden.

Dat president Vladimir Poetin een gedeeltelijke mobilisatie moet afroepen, is een teken dat Rusland zich sinds de invasie in februari volledig miskeken heeft op Oekraïne. Dat Poetin daar zolang mee gewacht heeft, is deels vanwege de implicatie dat hij zijn mislukking op die manier ook erkent en dat de ‘speciale militaire operatie’ in werkelijkheid een grootschalige oorlog is, en dan nog één die de Russen dreigen te verliezen. Het is ook omdat hij – terecht – een tegenreactie vreesde van het Russische publiek. Zijn regime bevindt zich nu in zwaar weer. Nog een grote nederlaag, en het klapt wellicht ineen.

Nog veel gevaarlijker dan de mobilisatie op zich, is de combinatie van die afkondiging met het besluit om referenda te houden in de oostelijke Donbas en andere door de Russen bezette gebieden.

Het resultaat van die ‘stemming’ over wel of niet bij Rusland doet er niet echt toe – dat is een uitgemaakte zaak. De hamvraag is of de Russische regering en het parlement onmiddellijk zullen overgaan tot de annexatie van die gebieden. Als ze dat doen, is dat een teken dat Moskou alle hoop op vrede heeft laten varen en bereid is voor onbepaalde duur te blijven vechten. Die annexatie kan immers nooit aanvaard worden, niet door Oekraïne, niet door het Westen, en kan dus geen onderdeel zijn van een onderhandeld akkoord. Het beste wat je kunt hopen voor Oekraïne, is dan een reeks wankele staakt-het-vurens afgewisseld met oorlog, zoals de afgelopen 75 jaar in Kasjmir.


Binnen de week zal duidelijk worden of dit ook daadwerkelijk de intentie van Moskou is, of dat de referenda bedoeld waren als wisselgeld voor toekomstige onderhandelingen. We mogen niet vergeten dat de separatistische Donbas-republieken zich al in 2014 onafhankelijk verklaarden van Oekraïne, maar Moskou pas acht jaar later, aan de vooravond van de oorlog in februari, overging tot officiële erkenning. In tussentijd onderhandelde Moskou met Oekraïne en het Westen over de teruggave van de gebieden aan Oekraïne, met garanties voor verregaande autonomie onder de Minsk II-akkoorden van 2015.

Misschien zijn de referenda deze keer ook weer een manier om te dreigen met annexatie als het Westen niet tot een compromis wil komen, eerder dan een voorbode van onmiddellijke annexatie.

Plan C
Het was Poetin zelf die daarvoor de deur op een kier leek te zetten toen hij vorige week instemmend verwees naar het vredesvoorstel van Oekraïne in maart, dat gewag maakte van een neutraliteitsverdrag en het bevriezen van de territoriale twisten ten behoeve van verdere onderhandeling. Over waarom die gesprekken op de klippen gelopen zijn, lopen de meningen uiteen. In de Russische versie was het Westen de blokkerende partij en stapte Oekraïne weg van de tafel.

De redenen waarom Moskou een staakt-het-vuren zou willen, liggen voor de hand. Poetins oorspronkelijke plan om Kiev in te nemen en van Oekraïne een vazalstaat te maken, is faliekant mislukt. Plan B, de Russisch-sprekende gebieden in het oosten en het zuiden veroveren, liep vast lang voor de belangrijkste doelen bereikt waren. Vandaag dreigt het zelfs teruggedraaid te worden door het Oekraïense tegenoffensief. Poetins regime is zwaar aangeslagen door de nederlaag in de provincie Charkov. Als Oekraïne erin zou slagen de Russen te verdrijven uit Cherson of grote delen van de Donbas, dan is het maar de vraag of Poetin dat overleeft als leider.

Komt er geen staakt-het-vuren of geen vredesonderhandelingen, dan is Rusland in staat de boel gevoelig te laten escaleren. Het kan de overblijvende bezette gebieden hardnekkig verdedigen, terwijl het zijn aanvallen opvoert op Oekraïense infrastructuur – die aanvallen zijn al begonnen. Als Rusland toch de bezette gebieden annexeert, dan is het mogelijk dat Poetin met kernwapens dreigt om te verdedigen wat Rusland zelf definieert als soeverein grondgebied.

Als de regering-Biden nog meer gaat knagen aan zijn One China-beleid, dan mag Rusland hopen dat China zijn militaire en financiële steun zal opdrijven.

Intussen neemt de onrust binnen de Russische samenleving zienderogen toe. Dat ongenoegen wordt nog verergerd door een mix – vaak tezelfdertijd aanwezig in de hoofden van de Russen – van tegenstand tegen de oorlog zelf en woede over de incompetentie van Poetin en zijn entourage om hem behoorlijk te voeren.

Garanties
Als dat blijft duren, dan wordt een coup tegen Poetin een mogelijkheid. Dat hoeft zelfs niet met geweld te gebeuren, en misschien sijpelt er niets van door in het openbaar. Een delegatie topfiguren zou naar Poetin kunnen stappen en hem vertellen dat het, om het regime zelf te vrijwaren, noodzakelijk is om af te treden. Met de garantie van immuniteit tegen vervolging en met behoud van zijn eigendommen. Ongeveer wat er in 1999 gebeurde toen Jeltsin de macht overdroeg aan Poetin.

Als ze die stap zetten, lopen de leden van de Russische elite wel een enorm risico: voor zichzelf op persoonlijk vlak mochten ze falen, maar ook voor de bovenklasse en Rusland zelf, mocht een wissel van de macht een wig drijven in de elite en uitmonden in politieke chaos en een radicale verzwakking van het centrale gezag.

Een opvolger van Poetin zou wellicht de totale mobilisatie afkondigen en de oorlogsinspanningen nog opvoeren

Daarom zullen ze een minimale waarborg moeten zien te krijgen van het Westen: als Poetin aan de kant wordt geschoven, moet een deal met zijn opvolger diens nieuwe regering toelaten om met een trofee of twee te kunnen zwaaien.

In het andere geval blijven ze achter met een verzwakte staat en een verzwakt leger, en met wat Russen zullen zien als een onvoorwaardelijke overgave onder westerse voorwaarden. Net zo’n catastrofale last als die waarmee de Duitse Weimar-democratie opgezadeld werd na de Eerste Wereldoorlog. Een onuitwisbare stempel van overgave en nationale vernedering.

In dat scenario zou een opvolger van Poetin hoogstwaarschijnlijk alle schuld voor wat er misgegaan is in Oekraïne, op hem afschuiven. Daarnaast zal hij gehoor geven aan de aanzwellende roep van Russische hardliners om de totale mobilisatie af te kondigen en de oorlogsinspanningen nog op te voeren. Waardoor de oorlog zich over de grenzen van Oekraïne zal verspreiden.

Als we dat scenario willen vermijden, is er nog tijd voor het Westen om in te gaan op Poetins stille wenk om te praten. Maar niet veel meer.
aged like milk
Fieldy is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2022, 22:25   #2890   link
Jack Carver
white male hetero unicorn
 
Jack Carver's Avatar
 
Is het punt niet dat hij makkelijker dienstplichtigen kan inzetten om het ´binnenland te verdedigen´ terwijl hij om het buitenland aan te vallen ze een contract moeten laten tekenen?
Plus dat hij de familie niet moet uitbetalen als ze dood zijn.

Maar experten die kernwapens niet uitsluiten zal meer clicks opleveren
Jack Carver is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2022, 23:09   #2891   link
Jack Carver
white male hetero unicorn
 
Jack Carver's Avatar
 
Jack Carver is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2022, 23:21   #2892   link
Jaak
ask me anything
 
Jaak's Avatar
 
Quote:
Originally Posted by Jack Carver View Post
Jaak is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2022, 12:23   #2893   link
DM
Senior Member
 
DM's Avatar
 
Location: Dublin
Send a message via MSN to DM


Er zijn foto's te vinden op twitter maar 'k ga ze hier niet posten.
Maar we moeten niet te gemeen doen tegen de Russen
DM is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2022, 12:40   #2894   link
Jaak
ask me anything
 
Jaak's Avatar
 
Filmkes gezien van Russen die de grens over waren met Kazachstan en waar ze aan die "vluchtelingen"vragen tot wie het Krim, en daarna Donetsk en Luhansk behoren. Krijgen het niet over hun lippen om niet gewoon Oekraïne te zeggen.

Ja loop dan een eind neuken hé.
Jaak is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2022, 12:53   #2895   link
LukeSoloSalade
Whatabautist
 
LukeSoloSalade's Avatar
 
Hadden 'we' maar naar Patton geluisterd in '45. USSR had toen al van de kaart geveegd kunnen worden.

Quote:
“ I have difficulty in understanding the Russian is that we do not take cognizance of the fact that he is not a European, but an Asiatic, and therefore thinks deviously. We can no more understand a Russian than a Chinaman or a Japanese, and from what I have seen of them, I have no particular desire to understand them, except to ascertain how much lead or iron it takes to kill them. In addition to his other Asiatic characteristics, the Russian has no regard for human life and is an all-out son of bitch, barbarian, and chronic drunk.”

“I understand the situation. Their [the Soviet] supply system is inadequate to maintain them in a serious action such as I could put to them. They have chickens in the coop and cattle on the hoof--that's their supply system. They could probably maintain themselves in the type of fighting I could give them for five days. After that it would make no difference how many million men they have, and if you wanted Moscow I could give it to you. They lived on the land coming down. There is insufficient left for them to maintain themselves going back. Let's not give them time to build up their supplies. If we do, then . . . we have had a victory over the Germans and disarmed them, but we have failed in the liberation of Europe; we have lost the war!”

“In my opinion, the American army as it now exists could beat the Russians with the greatest of ease, because, while the Russians have good infantry, they are lacking in artillery, air, tanks and the knowledge of the use of the combined arms, whereas we excel in all three of these. If it should be necessary to fight the Russians, the sooner we do it the better.”

“The Russians are mongols. They are Slavs and a lot of them used to be ruled by ancient Byzantium. From Genghis Kahn to Stalin. they have not changed. They never will and we will never learn, at least , not until it is too late.”

“If it should be necessary for us fight the Russians, the sooner we do it, the better. We could have arrived sooner but for the fact if one flies over Russian occupied territory they shoot at you .Nice friends.”

“If we have to fight them , now is the time. From now on , we will get weaker and they will get stronger.”
profetische woorden
__________________
Quote:
Originally Posted by wokebot View Post
Ja, de enige correcte benaming voor de beste frituursnack ooit is 'lange hamburger'.
Gecertificeerd frituur snack expert

Last edited by LukeSoloSalade; 30-09-2022 at 13:03.
LukeSoloSalade is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2022, 13:04   #2896   link
Jack Carver
white male hetero unicorn
 
Jack Carver's Avatar
 
Quote:
Originally Posted by LukeSoloSalade View Post
Hadden 'we' maar naar Patton geluisterd in '45. USSR had toen al van de kaart geveegd kunnen worden.
Maar dat was toen ook niet aan ´ons'
Jack Carver is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2022, 13:12   #2897   link
DM
Senior Member
 
DM's Avatar
 
Location: Dublin
Send a message via MSN to DM
Quote:
“If we have to fight them , now is the time. From now on , we will get weaker and they will get stronger.”
kweeni
DM is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2022, 13:12   #2898   link
LukeSoloSalade
Whatabautist
 
LukeSoloSalade's Avatar
 
Klopt toch?
__________________
Quote:
Originally Posted by wokebot View Post
Ja, de enige correcte benaming voor de beste frituursnack ooit is 'lange hamburger'.
Gecertificeerd frituur snack expert
LukeSoloSalade is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2022, 13:12   #2899   link
sn1p3r
bashir_be
 
sn1p3r's Avatar
 
Location: Ajoin
Quote:
Originally Posted by LukeSoloSalade View Post
Hadden 'we' maar naar Patton geluisterd in '45. USSR had toen al van de kaart geveegd kunnen worden.profetische woorden
efkes genocide gaan aanmoedigen
__________________
Disclaimer: tenzij expliciet aangegeven, zijn mijn posts een persoonlijke mening en niet die van "de mods", noch zijn deze geuit als mod dusdanig.
sn1p3r is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2022, 13:18   #2900   link
LukeSoloSalade
Whatabautist
 
LukeSoloSalade's Avatar
 
Quote:
Originally Posted by sn1p3r View Post
efkes een bevrijdingsoorlog gaan aanmoedigen
FTFY
__________________
Quote:
Originally Posted by wokebot View Post
Ja, de enige correcte benaming voor de beste frituursnack ooit is 'lange hamburger'.
Gecertificeerd frituur snack expert

Last edited by LukeSoloSalade; 30-09-2022 at 13:27.
LukeSoloSalade is offline   Reply With Quote
Reply

  Shrimp Refuge Forums > Shrimp Town > Shrimp Town

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 07:55.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.