Go Back   Shrimp Refuge Forums > Burgermannen > Hardware & Software

Reply
 
Thread Tools
Old 13-02-2021, 16:20   #3741   link
matias
Senior Member
 
matias's Avatar
 
Heb hier hetzelfde probleem: Het gaat snel, ik haal mijn 260Mbps, maar het duurt even voordat em eindelijk een pagina begint in te laden.

Dat is enkel als Dropbox mijn werkbestanden aan het synchroniseren is. Zelfs al zegt Dropbox dat dat maar aan 50Mbps aan het uploaden/downloaden is, dat legt precies alles plat hier.
matias is offline   Reply With Quote
Old 13-02-2021, 16:31   #3742   link
ExReey
Grunger
 
ExReey's Avatar
 
Quote:
Originally Posted by Wannes. View Post
Dat is normaal..cijfers zijn ook goed dus daar ligt het niet aan

Kan ook DNS probleem zijn. Trage lookup maar eens die gedaan is is je snelheid wel normaal...
Gebruik je DNS van je router? Die al eens gewoon herstart?

Latency kan natuurlijk ook, maar 20sec lijkt me nog al straf.
Maar laat eens een Ping lopen naar 8.8.8.8 en zie hoeveel ms latency erop zit
Hoe weet ik welke DNS ik gebruik?
ExReey is offline   Reply With Quote
Old 13-02-2021, 17:06   #3743   link
Wannes.
Member
 
Quote:
Originally Posted by ExReey View Post
Hoe weet ik welke DNS ik gebruik?
ipconfig /all
Wannes. is offline   Reply With Quote
Old 13-02-2021, 19:42   #3744   link
kar
Public servant
 
kar's Avatar
 
Location: Dendermonde
Quote:
Originally Posted by matias View Post
Heb hier hetzelfde probleem: Het gaat snel, ik haal mijn 260Mbps, maar het duurt even voordat em eindelijk een pagina begint in te laden.

Dat is enkel als Dropbox mijn werkbestanden aan het synchroniseren is. Zelfs al zegt Dropbox dat dat maar aan 50Mbps aan het uploaden/downloaden is, dat legt precies alles plat hier.
ligt dat niet eerder aan wat voorrang krijgt? Ik kan me youtube videos herinneren van een gast die uitleg geeft hoe ge uw games voorrang moet geven op de rest. Me dunkt dat dat voor chrome en surfen ook wel lukt.
kar is online now   Reply With Quote
Old 14-02-2021, 00:10   #3745   link
ExReey
Grunger
 
ExReey's Avatar
 
Quote:
Originally Posted by Wannes. View Post
ipconfig /all
DNS server is blijkbaar een Telenet infrastructure adres.

Heb mijn modem eens gereset en herstart, en heb de indruk dat het beter is.
Morgen nog wat testen. Thx
ExReey is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2021, 02:12   #3746   link
Archangelus
Senior Member
 
Archangelus's Avatar
 
Location: Berchem
Als het aan de DNS van Telenet ligt (wat zou kunnen met die symptomen), dan kan je ook eens zien of het helpt om een andere DNS in te stellen.
Google Public DNS bijvoorbeeld: https://developers.google.com/speed/public-dns
__________________
What a difference indifference can make.
Archangelus is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2021, 19:15   #3747   link
Teki
Supercapitalist
 
Teki's Avatar
 
Quote:
Originally Posted by ExReey View Post
Internet vraagje: sinds een tweetal weken heb ik veel trager internet hier thuis.
Het gaat over standaard Telenet abbo, en de vertraging is zowel op mijn vaste PC (ethernet) als over mijn wifi.

Vertraging is niet het juiste woord: als ik iets download haal ik makkelijk 35 MB/s, wat altijd mijn max geweest is. Maar alles raakt trager "op gang": sites laden allemaal duidelijk trager, en het duurt gewoon langer eer iets begint te downloaden.
BV. als ik naar Speedtest.nl ga kan het 20 sec duren eer ik een test kan starten, maar de test gaat dan wel razendsnel.

Enig idee wat dit kan zijn? Moet ik mijn modem eens resetten ofzo?
Typ eens proxy in je startmenu en dan op proxy settings, en dan zien of je geen loopback hebt

http://127.0.0.1:9090/proxy.pac

Bij 90% van de mensen hebben ze ooit iets illegaals willen installeren, en zit er nu een loopback, of iets van geavanceerde adware.
Teki is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2021, 01:16   #3748   link
Teki
Supercapitalist
 
Teki's Avatar
 
3090 op stock bij Alternate.

https://www.alternate.be/ASUS/GeForc...1?event=search

Slechts 2900 EUR
Teki is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2021, 08:55   #3749   link
Bourgi
Bear Claw Lover
 
Bourgi's Avatar
 
Location: Gent
2900 euro voor het witte product

en dit is toch ook van de pot gerukt:
https://www.alternate.be/GIGABYTE/Ge...?tk=7&lk=11695
Bourgi is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2021, 15:53   #3750   link
Metal
Senior Member
 
Metal's Avatar
 
Location: Kaulille
Mijn oude RX 480 is terug geld waard denk ik
Metal is offline   Reply With Quote
Old 18-02-2021, 09:40   #3751   link
Potenza
De Verschrikkelijke
 
Potenza's Avatar
 
Location: Calmpthout
Klopt. Dat soort recent verouderde kaarten kon je tot voor kort moeilijk kwijt, nu gaan ze vlot weg voor bedragen die de oorspronkelijke vraagprijs benaderen.
__________________
Punt.
Potenza is offline   Reply With Quote
Old 18-02-2021, 09:41   #3752   link
Turtle
Senior Member
 
Turtle's Avatar
 
Ik heb nog een r9 380. Iemand interesse?
__________________
Growing old is inevitable, growing up is optional
Turtle is offline   Reply With Quote
Old 18-02-2021, 11:03   #3753   link
DontLikeJelly
Senior Member
 
DontLikeJelly's Avatar
 
Location: Leuven
Ik ben toch overstag gegaan en een Lenovo Legion T7 met een 3080 en een i7 gekocht. Duur maar ja... heeft dat ding toch wel een verschrikkelijk coil whine (?) geluid . Als ik met mijn hand op de luchtrooster aan de bovenkant duw is het direct veel minder. Fuck dit. Voor de rest draait die ventilatie redelijk stil, had dit model gekozen op de reviews van de geluidsproductie. Totaal niet te vergelijken met de HP Omen van een vriend die precies een straaljager is.
DontLikeJelly is offline   Reply With Quote
Old 19-02-2021, 11:59   #3754   link
DontLikeJelly
Senior Member
 
DontLikeJelly's Avatar
 
Location: Leuven
Fuck zeg, support heeft gezegd dat ik de PC mocht openvijzen. Heb de fans eens uitgetrokken het hoog geluid zit 'm daar niet. Ook niet als ik met men vinger even de fans van de grafische kaart stilhoudt.

Wat kan het nog zijn dat een hoog geluid produceert? Help ik ben een pino.
DontLikeJelly is offline   Reply With Quote
Old 19-02-2021, 19:46   #3755   link
BlackRabbit
Datanuke.be
 
BlackRabbit's Avatar
 
Location: BXL
Neem het geluid eens op?

Weet niet hoe luid het is, maar als je over "coil wine" spreekt, dan kan het evengoed een condensator zijn die resoneert. Dat maakt ook een piepend geluid
BlackRabbit is offline   Reply With Quote
Old 19-02-2021, 19:57   #3756   link
lapino
Senior Member
 
lapino's Avatar
 
Location: Oudenaarde
Denk dat de RTX30xx sowieso wel redelijk wat last hebben van coil whine, is op mijn RTX3080 ook zo (Asus TUF).
__________________
Gaming rig : allerlei brol...

When I die, I want to die like my grandfather, who died peacefully in his sleep. Not screaming like all the passengers in his car.
lapino is offline   Reply With Quote
Old 19-02-2021, 22:18   #3757   link
Teki
Supercapitalist
 
Teki's Avatar
 
Quote:
Originally Posted by DontLikeJelly View Post
Ik ben toch overstag gegaan en een Lenovo Legion T7 met een 3080 en een i7 gekocht. Duur maar ja... heeft dat ding toch wel een verschrikkelijk coil whine (?) geluid . Als ik met mijn hand op de luchtrooster aan de bovenkant duw is het direct veel minder. Fuck dit. Voor de rest draait die ventilatie redelijk stil, had dit model gekozen op de reviews van de geluidsproductie. Totaal niet te vergelijken met de HP Omen van een vriend die precies een straaljager is.
Is het niet de voeding?
Teki is offline   Reply With Quote
Old 22-02-2021, 17:37   #3758   link
DontLikeJelly
Senior Member
 
DontLikeJelly's Avatar
 
Location: Leuven
Hier is een videoke van het geluid



Ik kan niet horen of het nu de voeding, moederbord of 3080 is. Heb al een 2e call gelogd bij Lenovo support ondertussen.

edit: youtube heeft alle geluid precies van het filmpje gehaald of gedempt. Anyway heb al een shipping code gekregen om naar repair center te sturen, cross fingers dat ze niet zeggen dat dit normaal is.
dubbel edit: geluid staat toch op het filmpje precies

Last edited by DontLikeJelly; 23-02-2021 at 09:05.
DontLikeJelly is offline   Reply With Quote
Old 23-02-2021, 16:46   #3759   link
ExReey
Grunger
 
ExReey's Avatar
 
Netwerk vraagje:

ik moet voor mijn Arkham Horror mod op de volgende website geraken:
https://pastebin.com/raw/ALrYhQGb

Noch die mod, noch mijn browsers (Opera, Edge) geraken daar op. Mijn comodo firewall heb ik uitgezet.

Maar als ik via Opera de private mode gebruik en daarin de ingebakken VPN aanzet, geraak ik er WEL perfect op.
Wat kan hier het probleem zijn? Geraken jullie op die site?


Edit: het is trouwens met gewoon www.pastebin.com hetzelfde
ExReey is offline   Reply With Quote
Old 23-02-2021, 16:51   #3760   link
rooz
he/him
 
rooz's Avatar
 
ik kan daar gewoon op ja
__________________
Quote:
Originally Posted by ]as]e View Post
van die mensen die extreem links als even gevaarlijk beschouwen als extreem rechts krijg ik toch ook de wubbes ze
rooz is offline   Reply With Quote
Reply

  Shrimp Refuge Forums > Burgermannen > Hardware & Software

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 09:16.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.